Nieuw initiatief Herenboeren Landmeerse Loop

  •   keer gelezen   Landbouw / Visserij

BOEKEL | Een groep inwoners uit de regio Boekel en Gemert zijn het nieuwe initiatief Herenboeren Landmeerse Loop gestart. Wat ze willen? Een eigen boerderij starten, waaraan minimaal 150 gezinnen uit Gemert-Bakel, Boekel en plaatsen daar omheen, mee doen. Met dat aantal leden is er een basis om 20 hectare grond te pachten en een boer in dienst te nemen.

De leden van de coöperatie zijn samen de eigenaar van de boerderij, de werkgever van de boer. Zij bepalen wat er wordt verbouwd. De boer verbouwt groente en fruit. Er wordt kippen gehouden voor de eieren en het vlees, en enkele varkens en koeien, vooral voor de natuurlijke mest. Als je zin hebt kun je als lid de boer helpen.

Leden
De leden betalen 2000 euro inleg. Zolang de boerderij nog niet definitief is, is een aanbetaling van 50 (tot maximaal 200) euro voldoende. De totale inleg is het startkapitaal dat nodig is voor de aanschaf van bomen, weipalen, sproei installatie en alles wat nog meer bij de start van een boerderij komt kijken. De gezinnen die meedoen, halen voor een bedrag van circa elf euro per ’mond’, wekelijks verse producten bij de boerderij.

Plek
Het bestuur van Herenboerderij Landmeerse Loop heeft met d GGZ-instelling Huize Padua een intentieverklaring getekend om een deel van de Herenboerderij op het terrein van de instelling te realiseren. De initiatiefnemers verwachten het andere deel van de boerderij aan de Handelse kant van de Landmeerse Loop te kunnen starten.

Meedoen
De eerste leden zitten vol enthousiasme en plannen. Door corona is het heel lastig om nieuwe leden te benaderen. Wil je meedoen of ben je op zoek naar meer informatie? Stel je vragen via de website landmeerseloop.herenboeren.nl. Heb je liever persoonlijk contact? Bel dan met Peter Geerts via 06 43 35 69 96.

Meer berichten