Logo kliknieuws.nl/uden

5H: SCMH verliest en winnend Odiliapeel neemt koppositie over

  •   431 keer gelezen   Voetbal

Odiliapeel/Braks Groep won enigszins geflatteerd met 5-2 van Ulysses uit Megen. Door de overwinning en de nederlaag van SCMH tegen Gassel is de formatie van trainer Arno Willems de nieuwe koploper in de vijfde klasse H.

Odiliapeel begon goed aan het duel en al in de vierde minuut joeg Hans Adam de bal snoeihard achter keeper Sven Rietveld, 1-0. Hierna kregen de gasten uit Megen de beste kansen en kwamen in de 23ste minuut verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door aanvoerder Paul van Lith fraai binnengeschoten: 1-1. De thuisploeg kwam de klap snel te boven want drie minuten later schoot Bram Habraken zijn ploeg weer op voorsprong. Dit zou ook de ruststand worden. De meeste toeschouwers waren nog in de kantine toen Rick van Leeuwen de ploeg uit de Peel op een 3-1 voorsprong zette. Hierna brak een rommelige periode aan waarvan de bezoekers uiteindelijk in de 75te minuut dankbaar gebruik maakten. Een voorzet vanaf rechts kon door aanvaller Willem Brouwer frank en vrij binnengekopt worden. De gasten uit Megen kregen de mogelijkheden om de gelijkmaker te forceren maar zagen die hoop in rook opgaan toen Adam in de 68ste minuut de marge weer op twee bracht: 4-2.  Zes minuten later werd het duel definitief beslist. De ingevallen Roy van Lankveld zette Luuk van der Pol vrij met een geslepen pass en de Peelse aanvaller twijfelde geen moment en zette de 5-2 op het bord. 

Eerste seizoensnederlaag SCMH
De herfstdepressie heeft nu ook SCMH getroffen. Werd vorige week niet gewonnen van laagvlieger De Willy's (0-0), in de topper tegen vv Gassel ging SCMH in eigen huis over de knie en leed de eerste nederlaag van het seizoen: 1-3. Een pijnlijke maar terechte nederlaag want trainer Ger Romeijnders concludeerde na afloop dat: "Het voetbal beneden alle peil was en er niemand zijn gebruikelijke niveau haalde." Dat de middag zo dramatisch zou eindigen voor SCMH, daar zag het er in eerste instantie niet naar uit. Hoewel het spel niet denderend was en Gassel goed partij bood, kwam SCMH in de 27ste minuut via Menno van Hees op voorsprong. Zijn voorzet van links verraste de keeper en zeilde de goal in: 1-0. Een minuut later stond het alweer gelijk. Na een overtreding kreeg Gassel even buiten de zestien een vrije trap. De Heise keeper had zijn muur gezet, maar toch verdween de bal van Niels Paters langs de muur in de verre hoek: 1-1. SCMH kreeg nog enkele kansen in het restant van de eerste helft via Jorn de Koning (zijn kopbal ging naast) en Bram Lomans (zijn inzet werd geblokt door de keeper). Ook Gassel had enkele gevaarlijke momenten. Maar gescoord werd er door beide teams niet meer, zodat de ploegen met 1-1 aan de thee gingen. In de 49e minuut kregen de bezoekers na een pittige overtreding een vrije schop ter hoogte van de middenlijn. Deze werd de zestien in geslingerd en Ramon van der Venne kopte de bal achterwaarts binnen: 1-2. Daarna moest SCMH volop in de aanval, maar van een echt gevaarlijk offensief kwam weinig terecht. De betere kansen waren zelfs voor de gasten. Maar SCMH verdedigde fel en de keeper stond op de goeie plek, tot de 81e minuut. Toen vuurde Joris van Raaij een poeier van afstand af die de keeper te machtig was. SCMH kwam in de slotfase niet verder dan een kopbal tegen de paal door Jorn de Koning.

SBV haalt uit tegen De Willy's
Jeroen van den Tillaar was vandaag de grote man aan de kant van SBV. Hij scoorde vier keer tegen De Willy's. Ook Berry Knipping en zijn broer Jaimy (penalty) pakten hun doelpuntje mee in het met 6-2 gewonnen duel. Trainer Eric van Vugt zag vanaf de eerste minuut een gretig, fel en hardwerkend SBV. "Nergens op het veld werd de Willy's ook maar een seconde rust gegund. Met daarbij ook nog eens wat mooie aanvallen was dit het SBV wat ik graag zie. Overigens vond ik wel dat De Willy's uitermate zwak acteerde. Het enige wat we ons kunnen verwijten, is het feit dat we niet de dubbele cijfers gehaald hebben."

FC de Rakt klopt 'paal rakend' MOSA'14
MOSA'14 is in Uden tegen een onverdiende 3-2 nederlaag aangelopen. De Oijenaren waren na negen minuten dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van Remco van Zonsbeek belandde op de paal. Zes minuten later was het raak aan de andere kant door Harm van Kessel. Lang kon FC De Rakt niet genieten van de voorsprong, want na 22 minuten leverde een intikker van Bart van Grinsven de 1-1 op. Zeven minuten later werd het door Van Zonsbeek op aangeven van Vince van Uden zelfs 1-2. MOSA'14 had nog meer pech toen Nicky Hoeks vijf minuten voor rust de paal trof. In de tweede helft trof MOSA'14 opnieuw twee keer de paal door Van Zonsbeek en Tom Appelboom. FC De Rakt was dodelijker voorin en kwam na 69 minuten via Marc Klaare op 2-2. Zeven minuten voor tijd was het Roy Timmers die koppend zijn ploeg aan drie punten hielp. FC De Rakt-trainer Theo Hageman was eerlijk na afloop. "MOSA'14 was de betere ploeg."

SCV'58 gaat Ravenstein voorbij
SCV'58 won met 2-1 van Ravenstein en daardoor staan beide ploegen op zestien punten. Volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen boekte zijn ploeg een zware maar verdiende overwinning. De doelpunten werd gemaakt door Myron van Dijk (1-0), Jochem Bruinsma (1-1) en Thijs Jongerius (2-1). Denissen: "Veel inzet en werklust met hele leuke aanvallen heeft de basis gelegd voor deze overwinning. Na de 1-0 was het gelijkwaardig met aan beide kanten kansjes. We begonnen sterk in de tweede helft, maar de goal viel aan de andere kant.  De ploeg heeft het opgepakt en op karakter de 2-1 gemaakt. Daarna op inzet en werklust naar de overwinning gevochten. Met hachelijke situaties voor onze goal en in de tegenstoot niet scherp genoeg voor de genadeslag."

GVV'57 verslaat VCO
GVV'57 begon goed in 't Oventje en leidde na 45 minuten met 0-2 door twee goals van Ashley Bonninkorst. Luuk Huvenaars bracht in de tweede helft de spanning terug, maar via Lamin Barrow werd de marge weer twee. Ondanks een rode kaart aan VCO-kant kwam het door Sep Schraven op 2-3. Frank Albers tekende voor de 2-4 uitslag.

OKSV wint ruim van Ruwaard
Sv Ruwaard verloor ook de negende wedstrijd dit seizoen. OKSV kwam op eigen veld na vijf minuten op voorsprong door Dirk van den Berg uit een voorzet van Rick Reijs. Daarna kreeg Ruwaard twee goede kansen op de gelijkmaker, maar scoren deden de Ossenaren niet. De tweede Overlangelse treffer viel na 54 minuten en werd gemaakt door Johan van der Wielen na een mooie pass van Perr Hidding. Hidding zag daarna een goal worden afgekeurd en had tien minuten voor tijd pech dat zijn inzet door een speler van Ruwaard met de hand werd gekeerd. Rick Reijs benutte de penalty en bepaalde de stand op 3-0. Het slotakkoord was voor Ronald Reijs met de 4-0. "Het had nog wel meer kunnen worden dan deze vier goals", aldus OKSV-trainer Peter van Orsouw. "Achterin hebben we de nul gehouden en dat is goed voor het vertrouwen."

Uitslagen vijfde klasse H:
-Odiliapeel - Ulysses 5-2
-SBV - De Willy's 6-2
-SCMH - Gassel 1-3
-FC De Rakt - MOSA'14 3-2
-SCV'58 - Ravenstein 2-1
-VCO - GVV'57 2-4
-OKSV - Ruwaard 4-0

Stand vijfde klasse H:
1. Odiliapeel 9-21
2. SCMH 9-20
3. FC De Rakt 9-20
4. SBV 9-16
5. SCV'58 9-16
6. Ravenstein 9-16
7. OKSV 8-15
8. Ulysses 9-14
9. Gassel 9-13
10. GVV'57 9-10
11. De Willy's 8-7
12. MOSA'14 9-7
13. VCO 9-3
14. Ruwaard 9-0

Meer berichten