WEC komt goed terug tegen FC Schadewijk (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4H: Opnieuw verlies FC Uden. SCMH wint derby van FC De Rakt, Festilent niet minder in topper

Voetbal 972 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| In de vierde klasse H was het Nulandia dat de topper met Festilent nipt met 1-0 wist te winnen. SCMH bleef in het spoor door eveneens voor de derde keer op rij te zegevieren. Deze keer was FC De Rakt de klos: 2-1. FC Schadewijk verzuimde de wedstrijd te beslissen bij WEC en dat kwam ze duur te staan: 3-3. FC Uden verloor wederom: 3-1.

De topper in Nuland werd wat de gastheren betreft niet de kraker waar men op hoopte. Festilent was namelijk zeker niet de mindere ploeg en kreeg voor de pauze zelfs de betere kansen. Pepijn Schonenberg en Willem van de Loop waren dichtbij een goal. Trainer Michel Kuijpers: "Het kunstgras in Nuland is daarbij voor ons een nadeel. Dat zag je ook in de afwerking." Het was juist Nulandia dat wel wist te scoren na een klein half uur. Het was Rik Korsten die na een onderschepte bal goed anticipeerde en 1-0 maakte. Na de pauze kreeg Nulandia steeds meer de overhand en overheerste men Festilent. Men verzuimde echter om door te drukken. De krachten vloeiden weg bij de gasten die echter vooral in de eerste helft wellicht meer hadden verdiend.

WEC  - FC Schadewijk 3-3
De gasten uit Oss speelden een prima eerste wedstrijd waarin men WEC volledig van het veld tikte. De bezoekers kwamen via een terecht gegeven strafschop dan ook op voorsprong. Het was Bilal El Ghazi die scoorde vanaf de stip: 0-1. WEC - trainer Bas van de Veerdonk: "We mochten blij zijn halverwege niet met 0-4 achter te staan. Zo is het gewoon. We bleven echter nog een beetje in leven." Na de pauze leek Schadewijk dan echter toch door te drukken toen Younes Ettahouri voor 0-2 zorgde. De wedstrijd leek gelopen maar WEC sloeg onverwachts binnen een minuut dubbel terug. Eerst was het Steef Rovers die op prima aangeven vanaf links voor 1-2 zorgde waarna meteen daarna een corner door Rob van de Ven tot 2-2 werd gepromoveerd. De bezoekers waren superieur geweest maar konden opnieuw beginnen. Toch leek dat te lukken toen Ettahouri opnieuw scoorde: 2-3. Het laatste woord was echter toch aan de veerkrachtige thuisploeg toen Mark van Os een verdwaalde bal oppikte en het zelf afmaakte: 3-3. Voor de bezoekers betekende dit een grote teleurstelling. Trainer Giel van Orsouw: "Erg zuur kan ik je verzekeren."

SCMH - FC De Rakt 2-1
De derby in Mariaheide werd terecht een prooi voor de beter voetballende gastheren. Al snel was het raak toen Mike Linders de achterlijn haalde en goed terug legde op Pieter van de Velden: 1-0. Na een klein half uur kwamen de gasten op gelijke hoogte toen een door Bob van de Berg van richting veranderde inzet op gelukkige wijze in het doel verdween: 1-1. SCMH bleef echter voetballen, men zocht telkens goed naar de ruimtes die veelal aan de zijkanten lagen. Halverwege de tweede helft kwam de beloning toen Bob van de Berg combineerde met Mike Linders en het vervolgens zelf ook afmaakte: 2-1. Daarna bleef het lang spannend omdat SCMH vergat verder weg te lopen. Diverse grote kansen werden niet benut. FC De Rakt probeerde het tevergeefs met lange ballen.

Avesteyn - Cito 3-0
Cito was ook in Dinther de voetballend betere ploeg maar Avesteyn counterde zich effectief naar een 3-0 zege. Avesteyn-trainer Hugo van de Sande: "Zo was het gewoon. Wij hadden dit niet gepland maar zij speelden gewoon sterk. Het was eenrichtingsverkeer richting ons doel maar wij vingen ze op en schakelden goed om." Zo was het al snel 1-0 toen Stan de Laat scoorde. Nog in de eerste helft beslisten de gastheren de wedstrijd volledig. Rens van Vugt tekende 2-0 aan waarna Joost Goijaart aan alle onzekerheid een einde maakte: 3-0. Cito, onder aanvoering van een uitstekende Murat Korkmaz, bleef constructief voetballen maar kwam niet aan scoren toe.

Vorstenbossche Boys - VOW 5-2
De gastheren boekten een verdiende zege op VOW dat wel snel aan de leiding kwam. Het was Bart van de Laar die na een voorzet van rechts met een fraaie omhaal doel trof: 0-1. Daarna werd het echter weer snel gelijk via Marvin van Heeswijk: 1-1. De gastheren voetbalden net even wat beter dan de gasten. Trainer Ruud Fleskens: "Ik denk dat wij toch wat meer inhoud op allerlei vlakken." Het was Jordy van Kessel die 2-1 scoorde voordat het rustsignaal aanbrak. Marvin van Heeswijk zorgde na een uur voor 3-1 maar omdat Bart van de Laar daarna wederom scoorde werd het wederom even spannend: 3-2. Nog geen minuut later stelde Jordy van Kessel met zijn tweede van de middag orde op zaken: 4-2. Daarna volgde er nog een rode kaart voor een net ingevallen speler van VOW. Vlak voor tijd wist Van Kessel nog een derde aan zijn totaal toe te voegen en de wedstrijd daarmee definitief in het slot te gooien: 5-2.

NLC'03 - Maliskamp 0-1
NLC'03 speelde best een goede eerste helft maar wist wederom niet echt gevaarlijk te worden voorin. Organisatorisch stond het allemaal vrij goed maar de stootkracht ontbrak. Na de pauze was Maliskamp de betere ploeg waardoor het niet vreemd was dat op een gegeven moment de 0-1 viel. NLC'03 probeerde het daarna wel maar men kon te weinig kansen scheppen. Dat is het algemene probleem van de laatste weken.

RKKSV - FC Uden 3-1
FC Uden speelde een goede eerste helft maar verzuimde te scoren en nog veel vaker om kansrijke situaties goed te spelen. De straf volgde toen RKKSV aan de andere kant wel scoorde: 1-0. FC Uden sloeg echter terug toen Mehmet Gurbuz met het hoofd voor 1-1 zorgde. Op dat moment was dat dik verdiend voor de hekkensluiter die jeugdige overmoed nog weleens moet bekopen met een tegentreffer. Dit gebeurde ook na de pauze weer toen sommige spelers van de bezoekers de kluts wat kwijtraakten. RKKSV profiteerde en won alsnog met 3-1. FC Uden-trainer Eus Marijnissen: "We moeten geduld hebben met deze jonge ploeg. Vandaag zat er echt meer in maar we verliezen op details."

1. Nulandia 3-9