Raoul Oomen (links) met zijn broer Romano die bij Achilles Reek speelt
Raoul Oomen (links) met zijn broer Romano die bij Achilles Reek speelt

Raoul Oomen is eindelijk weer terug bij UDI'19: 'Heb nergens geen last meer van'

Voetbal 1.271 keer gelezen

UDEN| Het is niet allemaal kommer en kwel momenteel bij UDI'19. Zo is de grote belofte Raoul Oomen eindelijk weer terug van een erg lange blessure. Afgelopen zondag maakte hij zijn rentree in het verloren duel bij Baronie. Oomen: "Ik heb gelukkig nergens geen last meer van gehad. Geen terugslag, niets. Ook geen vocht."

Door: Willy Rooyakkers

Het gebeurde op een zaterdagavond in Cuijk. Raoul Oomen: "Ik kreeg een tik tegen de zijkant van mijn knie en zakte er, mede door dat kunstgras daar, doorheen. De knieschijf schoot uit de kom en in een reactie duwde ik deze terug. Vervolgens ben ik met een brancard weggedragen en zijn we meteen begonnen met koelen. Vervolgens was men bang dat ik een kruisband had afgescheurd maar uit een MRI-scan bleek dat dit niet geval was. Er was in feite niets kapot maar wel sprake van een behoorlijke botkneuzing waar ik maanden pijn van zou hebben. Ook zat er vocht rondom de knieschijf die moest wegtrekken."

Revalidatie
Er volgde een lange revalidatie. "Jasper (De Langen - wr) en John-Paul (Willems - wr) hebben me enorm geholpen. Eerst in de gym en later steeds meer op het veld. Zo heb ik een maand individueel met 'JP' getraind. Dat was wel goed voor me, het is fijn dat hij dit jaar Jasper is komen helpen want die had het wel erg druk anders. Een aantal weken terug kon ik met het 2e meedoen maar toen kreeg ik daarna weer wat vocht in de knie. Gelukkig zette mijn herstel zich toch door. Vrijdag belde de trainer op voor de wedstrijd tegen Baronie. Het maakte eigenlijk niet zoveel uit of ik zou spelen met het 1e of 2e en het 1e zat erg dunnetjes in het aantal spelers. Vandaar dat hij me meteen wilde opstellen. Ondanks dat we met 3-0 verloren heb ik er voor mezelf een goed gevoel aan overgehouden."

Zit tegen
Helemaal fit is de net 19 geworden middenvelder qua vorm natuurlijk nog niet. "JP heeft me qua conditie middenin de groep afgeleverd maar het balgevoel is natuurlijk wel weer even wennen. Op zich valt het me echter zeker niet tegen. Zondag hadden we ook wel wat pech bij Baronie, alles zat tegen. We weten dat het beter kan en beter moet. Hopelijk kunnen we zondag wel weer goed voor de dag komen. Het is alleen jammer dat nu ook weer Nick van Dijk en Tim Wolf er niet bij zijn en dat Roald van Hout zolang is weggevallen. Gelukkig komt Marc Koot er ook weer bij."

Ambities
Raoul Oomen groeide op in Reek maar voelt zich inmiddels wel een echte UDI'19-jongen. "Via Achilles Reek belandde ik bij FC Oss/NEC  maar toen ik daar afviel meldde Bart Möhlmann zich namens UD'19. Ik loop daar nu al zolang rond dat ik me echt een jongen van de club voel. Maar als ik tijd heb ga ik ook bij Achilles kijken, mijn broer Romano speelt daar en ik heb nog vrienden in Reek. Ondertussen woon ik bij mijn moeder in Herpen. Natuurlijk heb ik nog ambities. Vorig jaar toonden RKC en De Treffers interesse in mij. RKC zag ik wel zitten om te zien hoever mijn kwaliteiten zouden reiken maar toen die blessure kwam was dat geen optie meer. Nu wil ik vooral eerst een goed seizoen spelen met UDI'19. Dan kunnen we daarna weer verder zien."

Programma Hoofdklasse B
Jong FC Den Bosch- VV Baronie 
 Groene Ster- EHC 
 Halsteren- Nuenen 
IFC- BVC '12 
SV Meerssen- OSS '20 
 UDI '19- VV GOES 
Vlissingen- VV Gemert 
 Woezik- SV Juliana '31

1. Groene Ster 6-15
2. Gemert 6-13
3. Halsteren 6-12
4. Vlissingen 5-10
5. GOES 5-10
6. IFC 6-9
7. SV Meerssen 6-9
8. O.S.S.'20 6-8
9. UDI'19 6-8
10. EHC 5-7
11. Baronie 6-7
12. Jong FC Den Bosch 5-6
13. BVC'12 6-4
14. Woezik 6-4
15. Juliana'31 6-3
16. Nuenen 6-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant