Foto's: Ronny Raymakers
Foto's: Ronny Raymakers

Spektakelstuk bezorgt UDI'19 toch nog ongekende domper: 4-4

Voetbal 1.248 keer gelezen

UDEN| Twee minuten voor tijd leken Sam Wassenberg en Marc Koot zichzelf tot de grote Udense helden van de middag te laten kronen toen eerstgenoemde op aangeven van invaller Koot zijn tweede goal van de middag aantekende en UDI'19 daarmee op een ogenschijnlijk beslissende 4-3 voorsprong bracht. De op het tandvlees lopende gastheren konden echter toch weer defensief gezien niet de zaak dichthouden. Goes kwam, verdiend overigens, toch nog op gelukkige wijze langszij: 4-4. 

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19 zakt steeds verder weg op de ranglijst en wie de ploeg ziet kan daar ook niet echt verbaasd over zijn. Het elftal van trainer Bert Ruijsch heeft namelijk, zeker de laatste weken, geen enkele controle over de wedstrijd. Ondanks dat men in aanvallend opzicht tegen Goes ook weer regelmatig gevaarlijk was toonde men ook nu weer aan geen seconde echte controle te hebben. Nu is Goes zeker geen slechte ploeg maar toch blijft het een vervelende constatering. Trainer Ruijsch had er tegen de Zeeuwen voor gekozen om Rinke Pennings als vooruitgeschoven pion van een ruit in een 4-4-2 systeem te laten acteren. Nu is Pennings een uitstekende voetballer maar hij lijkt toch beter tot zijn recht te komen als hij het spel voor zich heeft. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Na een prima bal van Randy Hofmeijer richting Tufan Koca was het Sidney Gakpo, één van de twee spitsen, die na de afgemeten voorzet van de kleine rechtsback met het hoofd uitstekend afrondde: 1-0. 

Vrijheid
Een welkome opsteker natuurlijk voor de geplaagde thuisploeg maar Goes bleek niet onder de indruk. Na een vrije trap vanaf rechts was het aanvoerder Ruben Holleman die bij de tweede paal vogelvrij kon binnen tikken: 1-1. Even later dan een grotere domper. Spits Daniel Wissel had een fraaie individuele actie in huis waarna zijn lage voorzet door keeper Koen van Boxtel zeer matig werd verwerkt en uiteindelijk door de naar binnen gekomen Ray Kroon alsnog in de goal gefrommeld: 1-2. UDI'19 was toen even compleet de weg kwijt maar op aangeven van Raoul Oomen was het Sam Wassenberg die met een prachtige omhaal weer voor onverwacht evenwicht zorgde: 2-2. Een opsteker voor de thuisploeg dat daardoor met elan aan de tweede helft mocht beginnen. Marc Koot kwam erin voor Luuk Meulink, de aanvaller is net weer fit na een vervelende ontsteking in de knie. UDI'19 begon sterk maar nadat scheidsrechter Schul weigerde te fluiten na een overtreding op Wassenberg gingen de gasten er in de omschakeling vandoor en werd het 2-3. De bal ging net over Hofmeijer heen en Van Boxtel kwam net te laat. Wissing maakte het goed af. Het sierde UDI'19 dat men toch weer veerkracht toonde. Na een prima actie van Oomen legde de youngster de bal goed voor op Koot die het vervolgens met een technisch knappe afronder met kwaliteit afmaakte: 3-3. Echt een prima goal. 

Eerst geluk maar uiteindelijk toch weer onvoorstelbare pech
Randy Hofmeijer moest er vervolgens af met een hamstringblessure waardoor Ruijsch Frank Wijdeven niet kon brengen voor de leeggespeelde Oomen maar voor de gewezen aanvoerder. Uiteindelijk moest later Jaap Kerkhof er daarom nog in. Diverse spelers van UDI'19, waaronder zeker Pennings, liepen op het bekende tandvlees. Goes liep een paar keer door de tricolores-defensie alsof het niets was maar de Zeeuwen weigerden om de trekker over te halen. UDI'19 kwam in die fase een paar keer ontzettend goed weg. Vlak voor tijd leek het geluk de Udenaren dan eindelijk eens een keer echt toe te lachen. Kerkhof gooide diep op Koot die vanaf de achterlijn spits Sam Wassenberg bediende waarna diens borst als afrondend lichaamsdeel diende: 4-3. De Bult-Side, die het eerder aan de stok had gehad met de inderdaad zeer inconsequent fluitende Schul, kon eindelijk juichen. Maar toch ging het dus nog mis. En hoe. Rechtsbuiten Erwin Franse kreeg opnieuw de vrijheid om iets leuks te doen en haalde verwoestend uit waarna de paal de thuisploeg leek te redden. Via een flipperkast-achtige ricochet belandde de bal echter toch bij invaller Jan Paul van Hecke die met passie binnenfrommelde: 4-4. De spelers van UDI'19 stortten vervolgens ter aarde, de wanhoop bijkans nabij.

UDI'19| Van Boxtel, Koca, Hofmeijer (72. Wijdeven),  Van Dijk, Smits, Van Geelkerken, Oomen (74. Kerkhof), Pennings, Meulink (46. Koot), Gakpo, Wassenberg

Hoofdklasse B
 Jong FC Den Bosch- VV Baronie 2-0
 Groene Ster- EHC 2-2
 Halsteren- Nuenen 1-2
 IFC- BVC '12 2-1
 SV Meerssen- OSS '20 1-2
 UDI '19- VV GOES 4-4
 Vlissingen- VV Gemert 1-2
 Woezik- SV Juliana '31 2-1

1. Gemert 7-16
2. Groene Ster 7-16
3. IFC 7-12
4. Halsteren 7-12
5. Goes 6-11
6. O.S.S.'20 7-11
7. Vlissingen 6-10
8. Jong Den Bosch 6-9
9. Meerssen 7-9
10. UDI'19 7-9
11. EHC 6-8
12. Baronie 7-7
13. Woezik 7-7
14. Nuenen 7-5
15. BVC'12 7-4
16. Juliana'31 7-3

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant