Tom Pijnenburg. (Archieffoto: Ad Megens)

O.S.S.'20 in 'O.S.S.'20-stijl' naar tweede overwinning

Voetbal 376 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20-trainer Bertran Kreekels kan bijna een kopie voorlezen van het wedstrijdverslag van eerdere weken. Ook vandaag tegen SV Meerssen lieten de Ossenaren namelijk veel kansen liggen. In tegenstelling tot vijf eerdere gelijke spelen werd er vandaag wel gewonnen: 1-2.

Kreekels koos voor het eerst dit seizoen voor Erwin Stadhouders als basisspeler. De middenvelder is hersteld van een maandenlange blessure en heeft talent Stan van Dolleweerd naar de bank verwezen. Naast hem een andere controleur Luuk van Dijk en daarvoor vier ingestelde spelers. Kreekels ziet het zitten in Tom Pijnenburg (vandaag aanvallende middenvelder), ziet in Rob van Sonsbeek de eerste spits, heeft ook vertrouwen in vleugelspeler Bob van Lith en geeft al weken op rij Tony de Groot een basisplaats. Laatstgenoemde leek door de komst van Van Sonsbeek te moeten vrezen voor zijn plek in de basis, maar bewijst (eigenlijk al jaren) dat hij een uitstekende speler in de Hoofdklasse is. Met vleugelspelers als Ferdy van den Berg, Metin Alkir en Ferhat Coskun achter de hand heeft O.S.S.'20 een ijzersterke voorhoede.

Goal Van Sonsbeek
O.S.S.'20 was in de eerste helft volgens Kreekels heer en meester. "We speelden dominant en hebben ontelbaar veel kansen gehad. Eigenlijk vond het positiespel maar op één helft plaats. We scoorden echter maar één keer door Rob van Sonsbeek en hadden zeker met minimaal 0-3 voor moeten staan. Uit een zeldzame uitval vielvervolgens vijf minuten voor rust de gelijkmaker. Dan zie je toch dat een aantal jongens een tikje krijgen en dat we minder dominant werden." In de tweede helft was de thuisploeg veelal door lange ballen soms best gevaarlijk en was het achterin opletten bij de bezoekers. Door een fout van de keeper kwam O.S.S.'20 echter ruim tien minuten voor tijd opnieuw op voorsprong. Het was Tom Pijnenburg die scoorde en tevens de laatste doelpuntenmaker van de wedstrijd was. "En dat terwijl we echt meerdere duizend procent kansen kregen. Dan wordt het toch nog billen knijpen omdat je die kansen laat liggen."

Zesde plek
Door de winst bezet O.S.S.'20 de zesde plek in de Hoofdklasse B. Het gat met koplopers Gemert en Groene Ster is vijf punten. "Gemert zit nu in een flow, maar wij hebben ze eerder dit seizoen van de mat gespeeld. Het zit allemaal nog dicht bij elkaar in deze competitie."

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bob Zonnenberg, Rob van Eck (46. Joey van Heeswijk), Mats van Huijgevoort, Yori Koel, Erwin Stadhouders, Luuk van Dijk, Tom Pijnenburg, Bob van Lith (85. Stan van Dolleweerd), Rob van Sonsbeek en Tony de Groot (75. Metin Alkir).