Afbeelding
Heeswijk - Rhode (Foto: Hans Heesakkers)

2H: Rhode blijft winnen, Erp haalt uit, Margriet verliest

Voetbal 752 keer gelezen

MEIJERIJSTAD/OSS| Rhode is ook na vier speeldagen nog steeds foutloos in de tweede klasse H. Deze keer was Heeswijk met 1-3 de klos. Erp verdelgde Volharding met 4-0. Margriet redde het niet bij Prinses Irene (2-1) terwijl EVVC bij SSS'18 op 1-1 bleef steken.

Rhode had het even lastig bij Heeswijk. Het was goaltjesdief Wouter van Dijke die als vanouds loerde op een te korte terugspeelbal en vervolgens onderuit gehaald werd. Er volgde geen rood maar wel een strafschop die Van Dijke zelf benutte: 1-0. Daarna wat tegenslag voor Heeswijk want Danny Aarts viel geblesseerd uit. Even later was het Geert Oerlemans die namens de gasten aan het einde van een ingedraaide vrije trap stond: 1-1. Of dat nog niet genoeg was draaide Koen van Zutphen een vrije trap namens Rhode fraai naast keeper Niek van Zutphen: 1-2. Daarna nam Pieter Verbruggen ook een paar vrije ballen redelijk goed maar de doelman van de gasten was telkens attent. Namens Heeswijk kreeg vervolgens Tom Sleddens twee keer geel. In de slotminuut counterden de bezoekers over Simon van de Wetering naar 1-3. Koen van der Zanden mocht het laatste tikje geven.

Erp - Volharding 4-0
Bij de thuisploeg stond na lange tijd Kevin van de Laar weer eens onder de lat. De goalie kampte maandenlang met een vervelende blessure aan de schouder. Erp was heer en meester en overklaste Volharding op alle fronten. Opvallend was de basisplek voor Rens van de Steen die achterin Olger Smits verving. Koen van Deurzen zorgde voor 1-0 waarna Willem den Dekker de gastheren met twee goals naar een 3-0 ruststand balde. De wedstrijd was daarmee in feite gelopen. Na de pauze zorgde Toon Barten voor de slagroom op de cake: 4-0. Erp heeft de weg naar boven weer gevonden.

Prinses Irene - Margriet 2-1
De thuisploeg zakte aanvankelijk wat in, dat hadden de bezoekers niet zo verwacht. Toch was het Margriet dat in de eerste helft aardig goed meedeed. De ruststand brak aan met 0-0 maar misschien had Margriet wel meer verdiend. Na de pauze leidde een fout aan de zijde van de gasten de openingsgoal in. Het was de sterk spelende linksbuiten Wibe van Rooij die profiteerde: 1-0. Daarna was Margriet de kluts kwijt en kreeg Prinses Irene aardig wat kansen om verder weg te lopen. De bal wilde er aanvankelijk niet in maar uiteindelijk tekende Rolf van de Boogaart vanuit een corner toch voor 2-0. De Veghelaar kopte binnen. Margriet pakte het daarna weer op en scoorde ook nog. Het was Jeffrey van Vlijmen die 2-1 maakte maar de goal viel te laat om nog wat spanning op te bouwen.

SSS'18 - EVVC 1-1
De thuisploeg zakte vanaf het begin helemaal in op eigen helft. EVVC moest het spel maken en had het daar niet makkelijk mee. De gastheren kregen veel ruimte in de tegenstoot waardoor de gasten uit Vinkel kansen tegen kregen. Keeper Frank van de Boogaard redde echter meerdere keren prima. Na de pauze viel er toch een goal toen SSS'18 een makkelijk gegeven strafschop kreeg: 1-0. Daarna zetten de bezoekers aan en SSS'18 zakte nog meer in. Eigenlijk pakte dat redelijk uit voor de mannen van trainer Stephan Hesemans. Een fraaie individuele actie van Pim van de Doelen betekende 1-1 waarna EVVC zelfs nog de beste kansen kreeg om te winnen. Een gelijkspel was echter waarschijnlijk wel terecht.

Tweede klasse H
BVV- WSC 1 - 3
 Erp- RKVV Volharding 4 - 0
VV Heeswijk- Rhode 1 - 3
 VV Helvoirt- Emplina 1 - 1
Prinses Irene- Margriet 2 - 1
SSS '18- EVVC 1 - 1

1. Rhode 4-12
2. EVVC 4-8
3. Prinses Irene 4-8
4. Emplina 4-7
5. SSS '18 4-7
6. Erp 4-6
7. BVV 4-6
8. RKVV Volharding 4-6
9. WSC 3-4
10. VV Heeswijk 4-4
11. Margriet 4-3
12. VV Helvoirt 4-2
13. TGG 2-0
14. Venhorst 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant