Afbeelding

Tufan Koca: 'Met minder blessures heeft UDI'19 prima team'

Voetbal 1.024 keer gelezen

UDEN| Tufan Koca valt tot nu toe bij UDI'19/CSU in positieve zin op. De 24-jarige rechtsback maakt indruk met zijn energieke spel en vooral ook professionele instelling. Hij lijkt bijkans een prof op het amateurveld. Tufan Koca: "Nou ja, misschien is dat wel zo. Ik ben wel iemand die altijd alles geeft als het fluitje heeft geklonken. Ondanks de wat tegenvallende resultaten heb ik het goed naar mijn bij UDI'19, als er straks minder blessures zijn gaan wij sowieso ook beter presteren."

Door: Willy Rooyakkers

Afgelopen zondag hoefde je als toeschouwer geen psycholoog te zijn om te snappen dat de late gelijkmaker van Goes (4-4) enorm hard aankwam in het Udense kamp. Koca: "Als het 3-3 was geworden had iedereen vrede gehad met het gelijke spel denk ik. Bij ons zaten een aantal jongens er doorheen, misschien moesten we blij zijn met 3-3. Als je dan echter nog 4-3 maakt in de laatste minuut dan is alsnog die 4-4 tegen krijgen erg zwaar natuurlijk. Zeker als je bedenkt dat we al twee wedstrijden hadden verloren." De Ossenaar maakt zich op zich niet zoveel zorgen om het vele puntenverlies. "We begonnen het seizoen al met veel blessures. Wat je dan krijgt is dat de fitte jongens heel veel moeten spelen en dan gaan er nog meer blessures komen. Dat hebben we nu ook: er komt er eentje terug en dan is een ander weer geblesseerd. Uiteindelijk zal dat beter gaan en dan komt UDI'19 omhoog want we hebben op zich een goede ploeg." 

Van Hout
Vooral de blessure van Roald van Hout was ook voor Koca zuur want samen met de ex-speler van Fortuna Sittard vormde de aanvalslustige back een prima koppel aan de rechterkant. "Ja, dat vond ik ook. De week ervoor tegen Meerssen waren we daar mee begonnen. Dat liep prima. Tegen EHC zette zich dat door maar toen ontstond die blessure voor Roald. Nu heb ik Raoul Oomen voor me en dat gaat ook wel best lekker. Ik denk dat het goed is voor ons dat hij weer fit is." Voor aanstaande zondag vormt Randy Hofmeijer vanwege een spierblessure een twijfelgeval. Komend tegenstander O.S.S.'20 is voor Ossenaar Koca geen onbekende. "Nee, dat wordt wederom een hele lastige wedstrijd want zij hebben een prima team. We zullen er echter doorheen moeten en de weg naar boven vinden." 

FC Oss
Een loopbaan als betaald voetballer lijkt er ondertussen voor Tufan Koca niet meer in te zitten. Hij speelde ooit bij FC Den Bosch en twee jaar terug was hij nog lid van de selectie van FC Oss. "Ik weet niet of ik nog ambities heb in die richting. Zeker als amateur hoeven ze me niet meer te vragen. Misschien dat het gaat kriebelen als ze me echt een contract zouden aanbieden. In Oss heb ik weinig kansen gehad. In eerste instantie zei trainer Reinier Robbemond dat ik moest wachten, geduld moest hebben. Dat ik er nog niet klaar voor was. Toen waren er ineens blessures en toen werd ik er zo ingegooid. Ik speelde tegen MVV maar daarna was ik mijn plaats weer kwijt omdat Jochem Jansen terugkwam van een blessure. Nu ben ik blij dat ik voor UDI'19 speel, dat is beter dan amateur zijn bij een BVO." Dat hij een prima instelling heeft bewees hij onlangs nog maar door wekenlang met een zwaar gekneusde grote teen te spelen. "We hadden al zo weinig spelers dus ik heb maar wat pijnstillers heb genomen. Nu gaat het wat beter alleen als ik de bal eens verkeerd raak, op de punt of zo, dan voel ik het nog wel."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant