UDI'19 wint met 1-3 in Gemert (Foto's: Ronny Raymakers)
UDI'19 wint met 1-3 in Gemert (Foto's: Ronny Raymakers)
+3 video-interviews

UDI'19 recht rug tegen offensief tandenloos Gemert: 1-3

  •   keer gelezen   Voetbal

GEMERT| UDI'19 liet in de derby bij Gemert zondagmiddag zien nog steeds volop in leven te zijn. De mannen uit Uden wonnen uiteindelijk met 1-3 bij een wat tegenvallende nummer twee van de ranglijst. Sam Wassenberg was de grote man bij de bezoekers door twee keer te scoren en de derde goal, gemaakt door invaller Luuk Meulink, keurig voor te bereiden. Namens de gastheren maakte Ruben Rodrigues tussendoor de gelijkmaker. 

Door: Willy Rooyakkers

Qua kansenverhouding viel op de winst van de gasten weinig af te dingen maar Gemert-trainer Dennis Dekkers zette daar na afloop wel een kanttekening bij. Dekkers: "Ik denk dat wij optisch zeker een punt verdienden maar op het laatst hield UDI ons nog wel regelmatig in leven bij uitvallen. Zo eerlijk moet je zijn." De gasten kenden een raketstart want al binnen een minuut lag de bal achter Gemert-keeper Bono Barten. Nick van Dijk verstuurde een lange bal op spits Sam Wassenberg die profiteerde van het uitglijden van Jens Leijten maar zijn prachtige schot in de kruising mocht er vervolgens zeker zijn: 0-1. Gemert leek niet onder de indruk in eerste instantie en kwam goed door over de zijkanten. Het was dreigend, zonder dat er echt kansen ontstonden. Trainer Bert Ruijsch zette echter snel zijn systeem om. Middenvelder Sidney Gakpo werd naar de linksbuitenplek gedirigeerd waardoor het opkomen van Jens Leijten kon worden lamgelegd. De bezoekers hielden vervolgens de linies dicht op elkaar, Gemert had hier niet echt een antwoord op. Ruijsch: "Veel tegenstanders hebben moeite met die smalle ruit van ons maar de situatie was ernaar om in te grijpen."

Penalty?
Toch kwamen er wat kleine kansjes voor Gemert maar ook UDI'19 had een mogelijkheid. Op slag van rust schreeuwde Gemert om een strafschop toen Ralf Kemper over het been ging van Nick van Dijk. Dekkers: "Ralf zei me dat hij echt niet zomaar ging liggen. Volgens mij was het een honderd procent pingel." Voor de rest kwamen de gasten niet in de problemen maar dat veranderde na de pauze. Gemert had gewisseld: Youri van Brussel kwam voor Jasper Lalisang. Na acht minuten was het gelijk toen Raoul Oomen rond de middenlijn zich liet aftroeven door een instappende centrale verdediger van Gemert waarna Ruben Rodrigues meteen in stelling kon worden gebracht. De naar Den Bosch vertrekkende speler haalde vanaf twintig meter uit en zag zijn inzet door de handen van keeper Nick van de Horst heen doeltreffen: 1-1. Dit was zeker een houdbare bal maar het moet gezegd dat Van de Horst voor de rest een behoorlijke wedstrijd keepte. Even leek Gemert door te drukken. Na een goede aanval over rechts zette Leijten voor maar was er niemand voor het doel om binnen te lopen. Niet geheel toevallig overigens want de Molenbroekers moeten het zonder echte spits doen momenteel. Dekkers: "Dat is een probleem. Daarom zette ik ook Dennis Groen, ik weet ook wel dat hij eigenlijk een middenvelder is, een periode als aanspeelpunt voorin. Hij deed dat niet eens slecht maar het geeft onze situatie wel weer op het moment." 

UDI'19 recht rug
Daarna was het echter toch echt UDI'19 dat ging domineren en telkens levensgevaarlijk doorkwam over de rechterkant. Er waren bij tijd en wijle prima aanvallen te zien waarbij Gemert volledig werd weggetikt. Roald van Hout was daarin een belangrijke factor, de aanvaller was door de Gemertse linkerkant niet af te stoppen. Na een assist van Van Hout was het Sam Wassenberg die op knappe en droge wijze de verre hoek wist te vinden en de 1-2 aantekende. Even daarvoor had Wassenberg ook al op aangeven van Van Hout bijna gescoord. De goal was een logisch gevolg van de enorme dreiging die UDI'19 voorin had met de snelheid van Van Hout en Wassenberg. Ook Raoul Oomen deed goed mee maar was een aantal keren ongelukkig in het afspelen van de bal qua juiste snelheid en moment anders had de score snel hoger kunnen oplopen. Gemert kon echter niet meer echt gevaarlijk worden aan de andere kant al was er nog wel een schietkans voor Coen Brouwers. Dekkers wisselde wel maar het werd eerder slechter dan beter. Statischer vooral. Nadat Wassenberg een dot van een kans naast besloot en Van Hout had af moeten leggen in plaats van zelf de lat te teisteren viel de onvermijdelijke 1-3 op een gegeven moment toch. Van Hout bediende wederom Wassenberg waarna de spits keurig aflegde op invaller Luuk Meulink die het laatste zetje mocht geven: 1-3. Een prima zege voor UDI'19 was daarmee perfect. Gemert droop af maar weet ook dat men voor de winterstop misschien teveel boven de stand heeft geleefd. Eén ding viel verder op en dat was het goede spel van UDI'19-linksback Jaap Kerkhof die de plek van de geblesseerde Dick Smits momenteel invult. Wassenberg en Ruijsch in koor: "Jaap deed het echt goed." Bij Gemert zagen we de onfortuinlijke Joost Habraken op krukken lopen. Habraken: "Ik ben net geopereerd aan de kruisband, vanaf nu gaat het herstel nog zes tot negen maanden duren." Habraken had ook in zijn tijd bij Helmond Sport al veel pech toen een gebroken been hem ver achterop wierp. "Dat klopt. Ik ben nu 29, ik ga ook deze blessure van me afzetten en terug knokken. Al zal het waarschijnlijk wel de laatste keer zijn dat ik dit opbreng." Heel begrijpelijk. 

GEMERT| Barten, Leijten, Brugmans, Van Rooij, Van den Elzen (65. Jansen), Brouwers, Van Berlo, Rodrigues (81. Fonken), Groen, Kemper, Lalisang (46. Van Brussel)

UDI'19| Van de Horst, Koca, Pennings, Van Dijk, Kerkhof, Wolf, Van Geelkerken, Oomen (81. Meulink), Gakpo (74. Van den Heuvel), Wassenberg (88. Van Dongen), Van Hout

-VV Baronie    -     SC Woezik     3-2
- BVC '12    -     Groene Ster     2-2
- EHC    -     Halsteren     1-2
- Gemert - UDI'19 1-3
- VV GOES    -     IFC     0-1
- SV Juliana '31    -     SV Meerssen     3-2
- Nuenen    -     Jong FC Den Bosch     2-5
- OSS '20    -     VC Vlissingen 3-1

1. OSS'20 15-33
2. Halsteren 16-30
3. Gemert 16-29
4. Groene Ster 16-27
5. Jong Den Bosch 15-24
6. Meerssen 16-24
7. GOES 15-23
8. EHC 15-23
9. Vlissingen 16-23
10. IFC 16-23
11. UDI'19 15-22
12. Nuenen 16-20
13. Baronie 16-16
14. Juliana'31 16-15
15. BVC'12 16-14
16. Woezik 16-11

Meer berichten