Yori Koel. (Foto: Mark Pouwels)
Yori Koel. (Foto: Mark Pouwels)

Yori Koel wil stoppen op zijn sportieve hoogtepunt

Voetbal 683 keer gelezen

OSS | Yori Koel is bezig aan zijn laatste maanden als voetballer van O.S.S.'20. De 32-jarige verdediger wil afscheid nemen op de mooiste manier die je als voetballer kunt bedenken: met een titel.

Koel hakte na een lange periode van bedenktijd de knoop door en stopt komende zomer bij O.S.S.'20. "Vorig seizoen kampte ik met een blessure aan mijn achillespees en ik ben zelfs naar Papendal geweest om te herstellen. Vanwege deze slepende blessure wilde ik nog geen afscheid nemen en besloot ik er nog een jaar aan vast te plakken. Ik was blij dat O.S.S.'20 met me verder wilde. Maar ook dit seizoen was er sprake van een valse start. Onze zoon werd acht weken te vroeg geboren en daardoor kon ik niet op alle trainingen aanwezig zijn. Als ik iets doe, ga ik er voor de volle 100% voor. De intensiviteit van het voetbal op niveau in combinatie met mijn leeftijd, gezin en drukke baan vergt veel van me."

Kampioenschap
Stoppen op je sportieve hoogtepunt is het doel van Koel. "Met O.S.S.'20 zijn we gepromoveerd naar de Hoofdklasse en dat was al een geweldige prestatie. Een groot deel van die spelersgroep speelt er nog en we draaien al seizoenen bovenin mee. Dit jaar gaan we vol voor het kampioenschap en we zitten ook nog in de beker. Deze prijzen pakken leeft heel erg bij de club. Ik heb altijd op het hoogste niveau gespeeld en dat kan ik dit jaar op een schitterende manier afsluiten."

Nieuwe club?
Met pijn in zijn hart neemt Koel dus over een aantal maanden afscheid op De Rusheuvel. Voor volgend seizoen zijn er meerdere opties. Hij stopt ermee, hij gaat lager voetballen of er komt een andere interessante Osse club. "Vooropgesteld, O.S.S.'20 is een hele warme en mooie club, ik ga het zeker missen. Als er een andere club in de buurt me graag wil hebben als verdediger, zal ik daar serieus over nadenken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant