Sten van Vessem staat klaar om de 1-1 te scoren

JVC Cuijk heerst tweede helft in Veghel, Blauw Geel'38/Jumbo incasseert 1-5 nederlaag

Voetbal 785 keer gelezen

VEGHEL – Het bezoekende JVC Cuijk noteerde in Veghel een verdiende zege. De score viel iets te hooguit wellicht, maar het team van trainer Ruud Kaiser heerste vooral in de tweede helft. De Cuijkenaren kwam voor rust op 0-1 door Renirie. Na rust kwamen de Veghelaren gelijk door Sten van Vessem, maar Twee maal Alakmak, Renirie en een pingel van Van der Laan bepaalde de 1-5 eindstand in Veghel.

Trainer Niels van Casteren kreeg een fikse tegenvaller voor aanvang te verwerken. Edwin Huibers en Serkan Ordu kwamen te laat op de bespreking en stonden dus wissel. De omzetting was de eerdere variant thuis tegen De Meern (1-3) met Desley Schilders op de rechtsachter plaats en Martijn van Loon centraal langs Erik van Loon. Blauw Geel'38 ging er onzeker van spelen al was het wel sterker in de beginfase dan JVC. JVC grossierde vaak in passes over 30 meter die steeds weer goed vielen. Toch was de eerste kans voor Blauw Geel'38 waar Sander Egmond alleen voor keeper Yorritt Kanters verscheen, maar de Cuijkse doelman voorkwam een treffer. Niels van Casteren: "Als Sander Egmond onze sterke fase de 1-0 scoort dan winnen wij die wedstrijd, dat weet ik zeker."

Kansloos
JVC Cuijk nam weer over en schoten van Stan Broenland en Furkan Alakmak verdwenen rakelings langs het Veghelse doel of vonden een parate Brahim Zaari op hun pad. Blauw Geel'38 kreeg zeker mogelijkheden, maar koos in de eindfase van een aanval vaak voor een te moeilijke oplossing. In de 37e minuut viel de 0-1 en was het Rik Renirie die aan het einde stond van  weer een snelle aanval over een paar schijven en snoeihard schuin Zaari kansloos liet. De Blauw Geel'38 flankverdedigers trokken vaak naar binnen waardoor de snelle Cuijkse vleugelspitsen dan een-op-een kwamen. Opnieuw kreeg Blauw Geel'38 een tegenvaller te slikken. Aanvoerder Mark Dobbelsteen, hard geraakt, moest geblesseerd vervangen worden door Serkan Ordu.

Sten van Vessem
Na rust kwamen de Veghelaren al in de tweede minuut op 1-1. Sten van Vessem scoorde met zijn knie uit een scrimmage in het keepersgebied. Van Casteren bracht Danny Verbakel voor Sjaak Egmond. In de 56e minuut viel de 1-2. Renirie pikte Danny Verbakel de bal af en bracht Alakmak in stelling die zijn team weer op voorsprong schoot.  Negen minuten later besliste Renirie zelf de wedstrijd door 1-3 noteren met zijn tweede van die middag. Blauw Geel'38 had in die fase pech dat een poeier van Ordu de paal raakte en bovendien ging scheidsrechter De Brito Roque lelijk in de fout. JVC Cuijk doelman Kanters lette niet op en rolde de bal voor zich uit Sander Egmond pakte hem de bal af en dreigde te gaan scoren, maar de arbiter van dienst floot het doelpunt af om onbegrijpelijke redenen terwijl hij de situatie niet had gezien. Flauw was dan ook het geel dat hij  later aan Egmond toonde en de geur van rancune droeg.

Uitblinker
Blauw Geel'38 zakte weg en JVC Cuijk ging lekker voetballen. Aanvoerder Jorrit Ritzen (absolute uitblinker het team van JVC Cuijk) moest zich later geblesseerd laten vervangen. De 1-4 via een pingel van Jordy van der Laan en het slotakkoord van Alakmak naar 1-5 gaven de 'Kuukse' overmacht in de eindfase nog maar eens aan in een wedstrijd die voor Blauw Geel'38  allang geen wedstrijd meer was.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari,  Desley Schilders, Erik van Loon, Martijn van Loon (75. Emiel van der Sanden), Sten van Vessem, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (44. Ordu) Sander Egmond, Sjaak Egmond (56. Danny  Verbakel) Alexander Mols, Joey Hellstern.

JVC Cuijk:  Yorritt Kanters, Maarten Bosch (75. Aleksandar Lejic), Jurre Grotenhuis, Simon van Zeelst, Boy Visser (69. Bjenze Graat), Rik Rinirie, Jordie van der Laan, Furkan Alakmak, Stan Broenland, Jay van Boxtel, Jorrit Ritzen (82.Sjoerd Booijen)

Ruud Kaiser: "We hebben verdiend gewonnen alleen de begin fase moesten we nog in ons spelletje komen. Blauw Geel'38 nam het met fases over maar na onze 0-1 gingen we beter spelen. Na de 1-1 moet ik mijn team een groot compliment maken dat we bleven voetballen en lekker overeind bleven. Na de 1-3 was het over voor Blauw Geel'38. Dik verdiende zege vind ik zelf.

Niels van Casteren: "We hadden gewoon moeten scoren in die eerste fase toen we sterker waren. Huibers kwam te laat en zou ik Ordu rechtsachter gezet hebben, maar die kwam ook te laat dus moest ik wel kiezen voor deze variant. Nu trokken we alles uit elkaar. Dit vond ik het grote verhaal van deze wedstrijd dan wordt het 3-2 en wordt het een ander verhaal. JVC Cuijk is een goede ploeg die we het eerste half uur onze wil oplegde. Scoren we dan wordt het nogmaals een ander verhaal. Volgende week weer een wedstrijd daar leven we weer naar toe.