Wolf Wannet gaat als een speer met zijn Nooit Gedacht
Wolf Wannet gaat als een speer met zijn Nooit Gedacht Foto: Peter Kuijpers

Loodzware opgave voor DAW bij Sparta'25, Wannet: 'We hebben geen geheim'

Voetbal 1.094 keer gelezen

Een ontmoeting in de top van 3D is het duel Sparta'25 – DAW in Beek en Donk. Excellent mag proberen koploper Volkel te vloeren op het eigen Sportpark Domein. Kan Schijndel zondag weer eens drie punten behalen tegen het bezoekende Taxandria? Wat is toch het geheim van Nooit Gedacht nu de ploeg zo goed voor de dag komt. Vragen die zondag wellicht beantwoord gaan worden in ronde nummer zestien.

Door: Peter Kuijpers

Trainer John Janssen kwam zondag met één puntje terug uit Boekel . Daarover waren weinig klachten in Oploo en omgeving. Janssen: "Ja, ik kan inderdaad  leven met het gelijke spel in Boekel, het kon alle kanten op. Tegen Volkel hebben we nog wat goed te maken, in de heenwedstrijd werden we bij tijd en wijle compleet overlopen en dat mag en zal niet nog een keer gebeuren. Op Stephan Schellekens na is iedereen er zondag bij. Volkel bewees zondag op de eigen Eeuwsels dat Handel wel degelijk te kloppen is. Het enige wat Volkel trainer Tom van Dalen tegen kan zitten is de wispelturigheid van zijn team. Excellent is bij lange na geen garantie voor drie punten, maar dat weet Van Dalen (de nuchterheid zelve) als geen ander.

Nooit Gedacht – Vitesse'08
De Geffenaren zijn verrassend goed bezig. Of is het niet zo verrassend en blijkt Nooit Gedacht, mits compleet, gewoon een hele goede ploeg. Trainer Wolf Wannet: "Er is geen geheim. We hebben sinds de winterstop weer de beschikking over een vrijwel volledig fitte groep en dan zie je dat we best wat kunnen. We gaan zien waar het ons brengt, de competitie is voor ons nog lang. Zondag Vitesse'08 waartegen we in Gennep in de laatste seconde twee punten verloren. De eerst helft daar waren we erg matig (of Vitesse heel goed) dus van onderschatting aan onze kant is geen enkele sprake. We hopen wel de punten in Geffen te houden zodat we -in ieder geval voorlopig- afstand nemen van de onderste drie plekken. Als dat gebeurt gaan we voorzichtig naar boven kijken, maar nu nog zeker niet. In principe is iedereen beschikbaar zondag, al hebben we wel wat pijntjes opgelopen tegen DAW en is het even afwachten hoe snel die herstellen."

Handel – Hapse Boys
Het zou niet reëel zijn om te stellen dat Handel boven aarde heeft gezweefd. Daar is het volkje op  D'n Eikenwal te nuchter voor. Na een serie van goede overwinningen op aanzienlijke tegenstander is daar binnen een paar weken de klad ingekomen. Verlies bij Berghem Sport en afgelopen zondag met 4-0 over de hekel in Volkel. Trainer Tom Jacobs kijkt al vooruit naar zondag: "Zondag hopen we weer eens punten te pakken. Dit gaan we doen met een volledig fitte selectie. We hebben afgelopen zondag gespeeld tegen een sterk Volkel. In een gelijk opgaande eerste helft waren twee van de drie kansen van Volkel raak. Daarna waren wij niet meer bij machten om er iets uit te halen. Het was echter van onze kant veel beter als tegen Berghem sport. Zondag Hapse Boys, een voor ons vrij onbekende ploeg."



Robbert Knipping zondag met DAW naar Sparta'25 (Foto Peter Kuijpers)

Sparta'25 –DAW
Een flinke klus wacht DAW bij Sparta'25 de nummer vier één puntje achter DAW en twee punten achter koploper Volkel. Sparta25 is de virtuele koploper omdat het een wedstrijd minder op de teller heeft staan dan DAW en Volkel. Het Laarbeekse team kwam zondag op De Koppelsteeg in Berghem niet verder dan één puntje uit bij Berghem Sport. DAW verloor, toch wel verrassend, met 3-5 thuis van Nooit Gedacht. De verschillen zijn klein en voor de koploper van 3D kan komende tijd wel eens met regelmaat een andere naam ingevuld gaan worden.

Olympia'18 – Boekel Sport
Boekel Sport sloot zondag het duel met Excellent af met een gelijkspel. Achteraf hoor je niemand klagen en klopte de 2-2 uitslag best aardig. Zondag voor De Boekelaren een zware klus al hoeft de ploeg niet bang te zijn als het op voetbal moet worden beslist. Olympia'18 is een prima stel, dat prima speelt aan de hand genomen door trainer Wil Beijer. Ooit een melting pot bij Olympia'18 aan komende en gaande trainers, maar die tijden laat de club goed gepareerd achter zich. Zondag is de ploeg uit Boxmeer favoriet, waar Boekel Sport voetballende wapens tegenover stelt. Wil Beijer legt uit waarom Olympia'18 won bij koploper Volkel een paar weken geleden .Beijer: "Winnen bij de koploper was niet verrassend omdat wij in de thuiswedstrijd ook de betere ploeg waren, maar bij 3-0 achter in de rust en dan toch winnen tegen een ervaren ploeg was zeker verrassend. De uitslagen van de laatste drie wedstrijden waren voor ons allemaal gunstig waardoor wij redelijk tot goed staan in de stand. Hoe ik mijn team moet inschatten is elke week een vraagteken, maar ik geniet wel elke wedstrijd."



Vreugde bij een Boxmeerse treffer

Stormvogels'28 –Vianen Vooruit
Nog veel onzekerheden bij Stormvogels'28 waar zondag binnen 50 minuten drie spelers geblesseerd uitvielen. Keeper Jeffrey Koch en verdedigers Gijs Creemers en Gino Bottenberg moesten afhaken tijdens de wedstrijd. Bart Seegers is weer op Nederlandse bodem en kan spelen, maar mist wedstrijden en trainingsarbeid. "We gaan weer aan de legpuzzel beginnen zondag" ,wist trainer Roy de Haan Kliksport te melden en denkt nog terug aan het duel in Vianen op 29 oktober: "Aan de uitwedstrijd tegen Vianen hielden wij een puntje over, dat bijna aanvoelde voor drie. Wij zullen het niveau van onze wedstrijd tegen DAW minimaal moeten evenaren om zondag überhaupt kans te hebben. Zure nasmaak aan het verlies in Gennep overgehouden, tijd om ons te revancheren en punten te halen in de strijd om degradatie" ,klare taal van Roy de Haan trainer van Stormvogels'28.

3C Zuid-1 Nieuwkuijk – Avanti'31
De twee koplopers Avanti'31 en het bezoekende Real lunet hielden het op een 2-2 gelijkspel waar beide trainers van de respectievelijke clubs consensus mee hadden. Trainer Henry van Wanrooy was lyrisch over zijn team. "Wat een mooie en spannende wedstrijd was ons duel zondag." Geen gezeur over buitenspel of onterecht afgekeurde treffers. Positieve verhalen uit Schijndel dit seizoen en zo hoort het ook. Overigens Avanti'31 is zondag favoriet in Nieuwkuijk daarover bestaat geen twijfel.

3C Zuid-1 Schijndel – Taxandria
Schijndel verloor zondag wederom met klein verschil een competitiewedstrijd. Je zou er bijna mismoedig van worden. Het zijn de kleine details die vaak wedstrijden beslissen. Zondag in Vlijmen was het bijkans klasbak keeper Timo de Louwere die zijn matige uittrap bestraft zag met het enige en fatale doelpunt in het duel. Diverse kansen, maar het was aan Schijndel niet besteed. Zondag komt Taxandria. Schijndel weet wat het te doen staat, daarover zal weinig discussie zijn.

Programma derde klasse D:
Stomvogels'28-Vianen Vooruit
Excellent-Volkel
Nooit Gedacht-Vitesse'08
Olympia'18-Boekel Sport
Nijnsel/TVE-Berghem Sport
Handel-Hapse Boys
Sparta'25-DAW

Stand derde klasse D:
1.Volkel 15-29
2.DAW 15-28
3.Olympia'18 16-28
4.Sparta'25 14-27
5.Handel 13-21
6.Vianen Vooruit 14-21
7.Nooit Gedacht 12-16
8.Berghem Sport 15-16
9.Excellent 14-15
10.Nijnsel/TVE 15-15
11.Stormvogels'28 13-13
12.Boekel Sport 12-12
13.Vitesse'08 14-12
14.Hapse Boys 12-8

Programma derde klasse C Zuid-1
NieuwKuijk-Avanti'31
RKDVC-FC Engelen
Schijndel/De Wit-Taxandria
ODC-Wilhelmina
Real Lunet-Sint Michielsgestel
BMC-Zwaluw VFC
Haarsteeg-Vlijmense Boys

Stand derde klasse C Zuid-1
1.Real Lunet 15-36
2.Avanti'31 16-36
3.BMC 15-31
4.Zwaluw VFC 16-30
5.ODC 15-25
6.RKDVC 16-25
7.FC Engelen 14-21
8.Sint Michielsgestel 16-21
9.Vlijmense Boys 16-19
10.Taxandria 14-18
11.Haarsteeg 14-15
12.Nieuwkuijk 12-12
13.Schijndel/De Wit 15-6
14.Wilhelmina 14-2

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant