Willem Roefs. (Foto: Ruud Schobbers)
Willem Roefs. (Foto: Ruud Schobbers)

Willem Roefs (HVCH): 'We willen de aansluiting houden met de bovenste ploegen'

Voetbal 845 keer gelezen

HEESCH | HVCH zit in een dipje, zeg maar gerust een dip. De Heeschenaren verloren in de eerste klasse C de laatste drie wedstrijden en kunnen daardoor het kampioenschap uit het hoofd zetten.

HVCH speelde volgens centrale verdediger Willem Roefs niet eens zo'n heel goede eerste competitiehelft, maar in de tweede competitiehelft stond het voor aanvang van de topper tegen AWC wel bovenaan. De Heeschenaren speelden die wedstrijd gelijk en verloren de drie competitieduels erna. "We mogen ons nu niet meer tot de titelkandidaten rekenen. Hoe het komt dat we in een mindere fase zitten? We verliezen wedstrijden op basis van individuele fouten en we creëren voorin te weinig. Het is niet dat de koppies gaan hangen, maar het lukt momenteel even niet. Het beste antwoord zou zijn om zo snel mogelijk weer te winnen."

Eigen prestaties
Roefs kwam op zijn twaalfde van WHV naar HVCH. De inwoner van Loosbroek speelt voor het zesde seizoen in het eerste elftal en is daarnaast technisch jeugdcoördinator. Een jongen van de club mag hij dus met recht worden genoemd. Over zijn eigen prestaties dit seizoen is hij niet geheel tevreden. "De eerste zes competitiewedstrijden kregen we maar twee goals tegen, maar daarna ging het moeizamer. Dat knaagt aan ons als verdedigers. Ook mag er aanvallend meer van me worden verwacht. Ik heb alleen twee penalty's benut. Met mijn lengte moet ik voor meer gevaar zorgen bij dode spelmomenten."

Nacompetitie
De titel is uit zicht en bij een langere slechte periode moet er zelfs naar beneden worden gekeken. Zondag is nummer 12 Alverna de tegenstander. Die ploeg heeft acht punten minder, maar wel twee wedstrijden minder gespeeld. "In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Alle ploegen spelen wekelijks een belangrijke wedstrijd. Wij willen de aansluiting houden met de bovenste ploegen en ons via de ranglijst plaatsen voor de nacompetitie. Een periode winnen wordt lastig aangezien we slecht zijn gestart."

Hoofdklasse
Promoveren naar de Hoofdklasse is een wens van Roefs. "Met mijn club willen we ons graag eens laten zien op dat niveau. Veel mensen denken dat we daar niets te zoeken hebben en op basis van de wisselvallige resultaten momenteel hebben we dat ook niet. Maar het is mooi om ons te verbeteren en de Hoofdklasse is wel het niveau wat we nastreven."

Fietsen
Overigens is niet alleen voetbal een hobby van Roefs. Dit jaar doet hij met een team mee aan Alpe d'HuZes. "Bij mijn broer is vroeger een hersentumor ontdekt en ik wil samen met mijn teamgenoten geld inzamelen om patiënten een grotere kans op succesvolle ingrepen te geven. Vorig jaar hebben we meegedaan aan een toer in de Pyreneeën, dit jaar gaan we volle bak op de Alpe d'Huez."

Eerste klasse C:
1. AWC 14-28
2. Brabantia 14-23
3. HVCH 15-23
4. TOP 13-21
5. DOSKO 14-21
6. FC Tilburg 14-21
7. Best Vooruit 14-21
8. Rood-Wit W 12-18
9. Oirschot Vooruit 14-17
10. SC 't Zand 15-17
11. Nemelaer 13-15
12. Alverna 13-15
13. Gestel 15-9

DOSKO - TOP
Alverna - HVCH
Best Vooruit - Oirschot Vooruit
Brabantia - Gestel
Nemelaer - FC Tilburg 
SC 't Zand - AWC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant