JVC Cuijk behaalde de zesde overwinning op rij.
JVC Cuijk behaalde de zesde overwinning op rij. Foto: Anja van der Laan

JVC Cuijk stelt na rust orde op zaken

Voetbal 435 keer gelezen

CUIJK | Derdedivisionist JVC CUIJK boekte tegen Jong De Graafschap de zesde competitieoverwinning op rij. Op de Groenendijkse Kampen werd het zondagmiddag 3-2, maar daar zag het na 45 minuten niet naar uit.

De Cuijkenaren kwamen niet sterk uit de startblokken, zij namen wel de leiding. In de 14e minuut was het Jorrit Ritzen die de 1-0 aantekende. Een minuutje later was het Sabotic die de Gelderlanders langszij bracht. Halverwege het eerste bedrijf (25e minuut) bracht Leidsman de bezoekers op 1-2.
Die voorsprong was terecht omdat JVC Cuijk voor de pauze weinig geïnspireerd speelde.
Dat was na de thee anders. "Ik hoefde niets te zeggen in de pauze. De jongens waren het er over eens dat zij ver beneden de maat speelden. De tweede helft was van onze kant stukken beter", aldus trainer Ruud Kaiser.
Ondanks het betere spel lieten de Cuijkse treffers op zich wachten. Kaiser wisselde Boy Visser voor Lars Loermans en even later Simon van Zeelst voor Sjoerd Booijen. De gelijkmaker viel in de 80e minuut toen Jordie van der Laan weer eens doel trof. JVC Cuijk rook bloed en ging op jacht naar de winnende goal. Stan Broenland zorgde er bij het scheiden van de markt voor dat de Cuijkenaren de volle winst grepen.
Door de 3-2 overwinning sloop JVC Cuijk dichterbij nummer twee UNA dat verloor. "We hebben de derde plaats vast in handen en zijn in de race voor een plaats in de nacompetitie. Ook in de tweede en derde periode staan we er goed voor", zegt Kaiser.