Afbeelding

International Football Tournament Easter Open bij UDI'19

Voetbal 1.359 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU neemt voor de tweede keer deel aan het International Football Tournament Easter Open. Geheel volgens traditie zal het internationale jeugdtoernooi worden gespeeld in het Paasweekend op 30 en 31 maart en 1 april.

De officiële opening vindt plaats op vrijdagavond 30 maart vanaf 18.30 uur, gevolgd door de groepswedstrijden op zaterdag 31 maart. Op zondag 1 april vinden de plaatsing- en finalewedstrijden plaats. Voor elk team zal er een leuke attentie zijn. De teams die de eerste tot en met vierde plaats bereiken ontvangen een beker, waarbij de winnaar ook nog naar huis mag met 'de Cup met de grote oren'. Met de deelname van 29 UDI'19 teams is de vereniging ruim vertegenwoordigd.

Wereldwijd verbinden
Het Easter Open is een groot internationaal voetbaltoernooi in de regio land van Cuijk & Maasduinen en sinds kort ook in het Westen en Oosten van het land. Tijdens Pasen verwelkomen een twintigtal sportparken een record aantal deelnemers, meer dan 600 teams uit maar liefst vijftien landen. Door voetbalsport als middel in te zetten, zorgt het Easter Open voor verbindingen tussen kinderen over de hele wereld. Deelnemende landen zijn naast de Europese landen ook Japan, Mozambique, Nigeria, Zuid Afrika en de USA!

Opening
Vanaf 18.30 uur is op vrijdagavond de bekende Udense band BB-COOL op het sportpark aanwezig waarbij een drankje en een hapje genuttigd kan worden in het clubhuis van UDI'19. Nieuw tijdens de opening is de Easter Open Cup Winner 2018. Een gevarieerd spellencircuit wat wordt georganiseerd en begeleid door de jeugdopleiding van UDI'19 in samenwerking met Keepersschool van der Kruijssen. Alle aanwezig teams tijdens de opening kunnen meedoen. Het circuit staat opgesteld op de kunstgras- en trainings velden. Enkele onderdelen zijn Stropdas schieten, Voetbal Darts, Speed Check en penalty schieten. 

G-voetbal wedstrijd
Ook het G-voetbal maakt deel uit van de grote sport die wereldwijd word beoefend. Ook UDI'19/CSU draagt deze groep een warm hart toe. Nog vers in het geheugen zit het evenement waar een afvaardiging van onze vereniging als Oranje-Leeuwen heeft deelgenomen. Tijdens de Special Olympics in Los Angeles, USA, hebben de sporters en begeleiding Uden en UDI'19 wereldwijd op de kaart gezet. Nog geen kennis gemaakt met deze mooie afdeling van onze vereniging? Ga dan kijken naar de wedstrijd UDI'19/CSU – Vianen die om 19.00 uur op het hoofdveld aanvangt. De openingsavond wordt afgesloten met een vuurwerkshow met special effects.

Toernooi
Op zaterdag vinden de voorrondes/poulewedstrijden plaats op de diverse sportparken, zo ook bij UDI'19. Aan de hand van de poule uitslagen zullen de schema's voor zondag bekend gemaakt worden. Op die zondag zullen er maar liefst 68 teams uit onder meer Nederland, Engeland, Denemarken en Japan hun opwachting maken voor de finale dag. Verschillende leeftijdscategorieën zullen hun wedstrijden afwerken op hele en halve velden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant