Foto: Willy Rooyakkers
Foto: Willy Rooyakkers

UDI'19 levert collectieve wanprestatie in Heerlen en ligt uit beker

Voetbal 1.634 keer gelezen

HEERLEN| UDI'19 had tot vandaag nog de hoop om als een soort van pleister op de wonde iets in de districtsbeker te kunnen bereiken maar na een regelrechte wanprestatie in Heerlen is dit ook een utopie gebleken. De Parkzichters liepen van meet af aan tegen een veel feller Groene Ster achter de bekende feiten aan en verloren uiteindelijk kansloos met 3-0. 

Door: Willy Rooyakkers

Sportpark Pronsebroek lag er deze avond nogal mistroostig en koud bij. Er waren amper belangstellenden op het affiche afgekomen waar toch twee gerenommeerde hoofdklasse-teams op stonden afgedrukt. Als er uiteindelijk 100 mensen langs de kant stonden dan was het veel. Vanuit Uden waren in totaal zeven fans afgereisd en die konden uiteindelijk met de staart tussen de beentjes weer terug naar Brabant. De spelers van UDI'19 bakten er namelijk bitter weinig van tegen een tegenstander die veel feller uit de startblokken kwam, men zat gewoonweg hoger in de intensiteit dan de bezoekers. Dat leverde meteen al een kans op voor Maikel van Kesteren maar doelman Nick van de Horst pakte deze bal nog goed. UDI'19 moest het overigens doen zonder aanvoerder Roald van Hout die in de middag nog een verstandskies had laten trekken. Ook spelers als Randy Hofmeijer, doelman Koen van Boxtel, Dick Smits, Marc Koot en Frank Wijdeven waren niet inzetbaar. Raoul Oomen kon weer op de bank plaatsnemen na een tijdje geblesseerd te zijn geweest. 

Balverlies
UDI'19 leek de eerste storm van de Limburgers te overleven maar net toen men wat meer rust aan de bal kreeg ging het alsnog fout. Joep van Geelkerken, hij twijfelt enorm of hij nog wel verder wil gaan als voetballer, maakte een passfout waarna de bal toch via-via bij teamgenoot Jaap Kerkhof terecht kwam maar ook hij raakte het leder nogal onbeholpen kwijt waarna makkelijk naar de vrijstaande Wessel Franssen (randje buitenspel!) kon worden gespeeld die simpel wist te scoren: 1-0. De Udense defensie kon hier verder weinig aan doen want men stond al in de voorwaartse positie gericht, immers had men zelf de bal. Op zich is er dan na twaalf minuten spelen nog weinig aan de hand maar al snel bleek dat de gasten weinig stootkracht konden overleggen. De vleugelspitsen zaten totaal niet in de wedstrijd en spits Sam Wassenberg ging dan maar overal de bal zoeken en dat was ook niet altijd de juiste keuze. Maar ook de rest van het team bakte er weinig van. Alleen Lars van Geelkerken ging nog wel een paar keer goed diep maar miste dan net de overtuiging om de juiste keuze te maken. Hij lijkt echter wel langzaam weer in zijn ritme te komen. Toen de Udenaren eindelijk toch meer grip kregen lag de bal er ineens aan de andere kant in. De inmiddels puur op de counter spelende gastheren schakelden via de rechterkant goed om waarna Eloy Cox volledig vrij in het centrum verscheen en wist te scoren: 2-0. De inzet was niet eens van een ogenschijnlijke dodelijke kwaliteit maar doelman Van de Horst kon deze toch niet keren. 

Ruzie
Na de pauze probeerde UDI'19 het tegen beter weten in wel. Er zat echter totaal geen overtuiging in en er werd ook niet gekozen voor een extra spits naast de zwemmende Wassenberg die zodoende bij die paar goede voorzetten van Tufan Koca tegen een overmacht aan verdedigers en lengte stond. Pas tegen het einde werd Rinke Pennings doorgeschoven naar de spits maar het haalde allemaal weinig meer uit. Alleen een kleine kans voor Nick van Dijk (als één van de weinigen nog enigszins redelijk spelend) was de oogst van wat opportunistische ballen naar voren. Opvallend en veelzeggend was de ruzie die halverwege de tweede helft ontstond tussen Tufan Koca en de twee centrale verdedigers Nick van Dijk en Rinke Pennings. Het was duidelijk hoorbaar wat er gezegd werd maar dat is niet voor herhaling vatbaar op deze plaats. Wel is het duidelijk dat dit niet verder moet escaleren en de kop ingedrukt. Het was een beschamend incident voor UDI'19 en vooral erg symbolisch. Dat het uiteindelijk nog 3-0 werd door de tweede treffer van Franssen (hij kopte na een counter bij de tweede paal simpel binnen) maakte allemaal weinig meer uit. 

UDI'19| Van de Horst, Koca, Pennings, Van Dijk, Kerkhof, Wolf, J. van Geelkerken, L. van Geelkerken (64. Oomen), Gakpo (78. Hoefs), Wassenberg, Van Dongen (64. Van den Heuvel)

UDI'19 verliest bij Groene Ster (Foto's: Ronny Raymakers)
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant