Boekel Sport won in Nijnsel met 1-3
Boekel Sport won in Nijnsel met 1-3 Foto's: John van Deursen

3D:Volkel komt niet tot scoren bij Sparta'25, Vitesse'08 fopt Vianen Vooruit

Voetbal 2.267 keer gelezen

Twee wedstrijden op zaterdag in de derde klasse D. Boekel Sport won knap in Nijnsel met 1-3 waar Berghem Sport met 1-2 won bij Stormvogels'28. Verliezend coach Roy de Haan zag toch perspectieven voor zijn club.

Stormvogels'28 -Berghem Sport (foto Jo van Herpen)

Derdeklasser Stormvogels leed tegen Berghem Sport een onnodige nederlaag. De ploeg van trainer Roy de Haan domineerde in het eerste half uur maar verzuimde zich te belonen met doelpunten. De bezoekers deden dat wel en openden na een half uur de score via Jeffrey van Oss. Lloyd Kooijman tekende op slag van rust de verdiende gelijkmaker aan. Na de pauze nam Berghem sport via een wonderschone treffer van Joep Wintjes in de kruising weer de leiding. Stormvogels vocht voor wat het waard was maar de gelijkmaker viel niet. Verliezend coach De Haan nam zijn ploeg niets kwalijk: "De jongens hebben hard gewerkt voor elkaar. Ondanks het verlies kunnen we hiermee vooruit. Deze wedstrijd biedt perspectief." Trainer Dennis Kroes van Berghem Sport was tevreden over de beleving en het prima spel van zijn uitblinker Nick Tielemans.

Boekel Sport won met 1-3 bij Nijnsel (Foto's John van Deursen)

Nijnsel – Boekel Sport 1-3
Boekel Sport lijkt eindelijk op stoom te komen. Zaterdagavond wonnen de Boekelaren met 1-3 bij Nijnsel. Het was Tim Schuijers die na een half uur spelen zijn team op 0-1 bracht in Nijnsel. Na rust vervlakte de wedstrijd wat en kwamen de gastheren plots op 1-1. Tien minuten later hervond een beter Boekel Sport zich en was het Schuijers met zijn tweede die de Boekelaren weer op voorsprong bracht. Joris Polman bepaalde vijf minuten voor het reguliere speeleinde de 1-3 eindstand.

Sparta'25 – Volkel 0-0
Als er iemand had moeten winnen dan had dat Volkel moeten zijn was ook de mening van trainer Tom van Dalen van Volkel. "Wij hadden met Robin van Cuijk, Luuk van den Elzen en Dennis van den Burgt drie dikke kansen. Hun daarentegen maar één dus op die basis wij. Het was koud en geen fijn voetbalweer op een heel zwaar veld. Een puntje daar moesten wij en Sparta'25 genoegen mee nemen. We gaan ons voorbereiding op Hapse Boys volgende week."

Vianen Vooruit - Vitesse'08 0-1
Geïmproviseerd Vitesse'08 wint in Vianen
Het Gennepse Vitesse'08 heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse D. Trainer Fabian Krebbers puzzelde de nodige uren om een elftal uit de nog fitte en speelgerechtigde spelers te formeren. "Dat resulteerde in een geïmproviseerd team waarin sommige middenvelders als aanvaller en andere als verdediger opgesteld  waren", zegt trainer Krebbers, "We speelden niet onze beste wedstrijd maar we pakten wel drie heel belangrijke punten." De Gennepenaren kwamen na een half uurtje aan de leiding toen Rob Janssen een vrije trap van Ron Janssen inkopte. Voor gastheer Vianen Vooruit waren de druiven zuur. "We hebben veel op de aanval gespeeld en meer kansen gehad dan Vitesse maar het zat niet mee", vertelde verliezend coach Niels Voet. Vianen Vooruit leed de derde competitienederlaag. De kampioen gelijke spelen ziet na de tweede nederlaag op rij de laaggeklasseerde teams naderen.