Murat Korkmaz scoorde namens Cito vanaf elf meter een belangrijke goal
Murat Korkmaz scoorde namens Cito vanaf elf meter een belangrijke goal

4H: Cito wint 'zes punten' duel (1-2), Schadewijk drukt laat door tegen taai NLC'03

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS| Voor Cito was het een belangrijke uitwedstrijd bij FC De Rakt want de Udenaren zijn een rechtstreekse concurrent in de strijd om handhaving. Trainer Yavuz Demirci: "Dit was echt een 'zes punten' duel. Ik ben blij dat we wisten te winnen." FC Schadewijk was de betere ploeg in het duel met NLC'03 maar het duurde tot tien minuten voor tijd dat Bilal El Ghezaoui vanaf elf meter kon toeslaan: 1-0.

Cito-trainer Yavuz Demirci is momenteel in afwachting van het beroep dat hij aantekende tegen een schorsing van de KNVB. Ondertussen moet zijn team belangrijke duels afwerken. In Uden trof men FC De Rakt dat ook dezelfde belangen had. De gasten waren beter in de eerste helft maar verzuimden om te scoren. Zo werd tot twee keer toe de paal geraakt. Op slag van rust was het de thuisploeg dat aan de andere kant effectief toesloeg toen de Ossenaren wat ruimte weggaven in de omschakeling: 1-0. 

Doorgaan
Echt in de put zat men bij Cito echter niet. Demirci: "Nee want we speelden goed. Ik wist dat we hier geen punten zouden verspelen." Meteen na de hervatting ging de bal op de stip. Het was Murat Korkmaz die vanaf elf meter de 1-1 aantekende nadat Mindaugas Kalonas was gevloerd. Daarna bepaalde FC De Rakt ineens het spel. Cito werd weggedrukt en kwam twintig minuten lang amper van eigen helft af. In die fase kwamen de bezoekers goed weg (onder meer was het doelman Alexandr Kirijenkov die met een fantastische redding FC De Rakt van scoren moest afhouden) maar opeens speelde men zich een aantal keren onder de Udense druk uit. Zo'n counter werd FC De Rakt fataal. Kalonas scoorde zodoende de 1-2 en Cito boekte een cruciale zege. Zuur voor FC De Rakt dat nu alle zeilen moet bijzetten om erin te blijven.

Schadewijk wint met hakken over de sloot: 1-0
NLC'03 was niet naar Oss gekomen om de schoonheidsprijs te winnen. Schadewijk-coach Giel van Orsouw: "Dat wisten we vantevoren en dat kwam ook zo uit. Het was constant eenrichtingsverkeer richting hun doel. Dat is overigens ook het goede recht van een team als NLC'03. Wij hadden het er lastig mee." Schadewijk kwam er niet doorheen en was daardoor gedwongen na de pauze meer risico te nemen. Een belangrijk moment ontstond toen NLC-speler Stijn Bijl halverwege de tweede helft een rode kaart kreeg vanwege 'van achteren aanvallen'. Vanaf dat moment was het pompen en verzuipen voor de gasten. FC Schadewijk drong fel aan en werd uiteindelijk beloond. Remco Scholten was mee opgestoomd en werd volgens de scheidsrechter gevloerd binnen de zestien meter. De toegekende strafschop werd vervolgens door specialist Bilal El Ghezaoui feilloos benut: 1-0. Daarna kregen de gasten nog een kans notabene maar ook Schadewijk liet nog dikke kansen op 2-0 liggen. Van Orsouw: "De ontlading was groot hier. Nulandia had punten laten liggen en wij winnen vlak voor tijd. Er wachten nog acht finales..."

FC Uden    -     Maliskamp    1 - 0
 FC De Rakt    -     Cito    1 - 2
 FC Schadewijk    -     NLC '03    1 - 0
 Nulandia    -     Vorstenbossche Boys    2 - 2
 WEC    -     SCMH    2 - 0

1.    WEC    18  -44
2.    Nulandia    18 -41      
3.    FC Schadewijk    18  -40       
4.    Festilent    15-30      
5.    Avesteyn    16   -27      
6.    Maliskamp    17   -26 
7.    NLC '03    16   -20  
8.    SCMH    15-19       
9.    FC Uden    17    -18     
10.  RKKSV 14-16
11.  Vorstenbossche Boys 16-16
12.  Cito    17    -15       
13.  FC De Rakt    17  -9      
14.  VOW    16 -3       

2 april
VOW - RKKSV 

Meer berichten