Trainer Marcel Verberkt is ook na vijf jaar nog geliefd bij vv Elsendorp: "Als we makkelijker scoorden stonden we hoger"

  •   keer gelezen   Voetbal

ELSENDORP| Marcel Verberkt is nu al voor het vijfde seizoen de hoofdtrainer  van 5e Klasser Elsendorp. De groen-witten nemen momenteel een redelijk bescheiden plek op de ranglijst van 5F in maar de sfeer lijdt er geen seconde onder op Sportpark De Dompt. Afgelopen weekend haalden de spelers, ondersteund door het kantinepersoneel, nog een 1 april grap uit met de populaire trainer.

Door: Willy Rooyakkers

Ondergetekende, de verslaggever van Kliknieuws, moest Verberkt een aantal vragen stellen die ze zelf hadden bedacht. Het gesprek werd opgenomen en later onder grote hilariteit afgespeeld op de speakers van de kantine. Het zegt veel over de status van de in Mierlo Hout groot geworden Verberkt die ondertussen al weer langere tijd in Gemert resideert. Bij de Molenbroekers trainde hij onder meer het 2e elftal en 'leerde' daarmee ook een en ander van trainers als Bert Ruijsch, Anton Janssen en Jan van Dijk. Alhoewel….. Verberkt: "Jan van Dijk was de grootste naam maar qua trainer de minste die we gehad hebben toen ik er zat. Ik heb een mooie tijd gehad bij Gemert."

Elsendorp
Vijf jaar terug kwam hij dan toch op De Dompt terecht. Het was even wennen. Verberkt: "Je weet dat je met een andere cultuur te maken krijgt dan bij selectieteams van Gemert. Hier zeggen ze natuurlijk een stukje makkelijker een training af of ze laten een wedstrijd schieten. Of ze zijn afwezig vanwege Paaspop. En het niveau is natuurlijk anders. Maar ik moet zeggen dat ik niets te klagen heb over de opkomst. Ik heb meestal 24 tot 26 man op de trainingen, ik hoor van anderen dat dit ontzettend veel is."  Laatst had hij weer een hele training uitgedacht, het veld stond helemaal vol met pionnen. "Haha, ik weet waar je op doelt. Toen kwam het 3e elftal ineens trainen, dat was onverwachts. Toen moest ik genoegen nemen met een half veld en dat was niet helemaal mijn bedoeling. Toen heb ik ze inderdaad weggestuurd maar dat gaat allemaal hier in goed overleg. Daarna was het allemaal weer koek en ei in de kantine. Elsendorp is echt een fijne club."

Polen
Sinds een tijdje komen er weleens een handjevol 'buitenlanders' hun gezicht laten zien op het trainingsveld. Het betreft gasten uit Polen, die werken ergens in de buurt. "Dat is natuurlijk mooi en ik zal zeker kijken of er 'iets tussen' zit maar het moet niet ten koste gaan van de eigen jongens. Ik zeg dit niet om te discrimineren maar die jongens blijven natuurlijk nooit lang. Daar gaat het mij om." Ondertussen voetbalt het 1e elftal van Elsendorp beter dan de ranglijst doet vermoeden. "Ik train constant op positiespelletjes, ik denk dat we er zeker tien verschillende  'doen' op de trainingen. Dat zie je ook wel terug in de wedstrijden maar het is jammer dat we niet zo makkelijk scoren. Je weet gewoon in deze klasse dat als je iemand hebt die er 20 inlegt dat je dan zo een aantal plekken opschuift. We hebben de komende 27 dagen liefst 9 wedstrijden dus daar moet ik ook rekening mee houden. Die jongens hier zijn echt supergasten maar ze houden geen rekening hiermee betreffende op stap gaan en dergelijke. Wat krijg je dan? Spierblessures natuurlijk. Gekscherend zeggen we daarom dat we een soort van roulatiesysteem opgezet hebben." In ieder geval is iedereen erg blij met de trainer uit Gemert. Zes jaar lang een groep boeien en toch ook ze wat leren op voetbalgebied is niet iedereen gegeven. "Met veel plezier blijf ik langer hier. Het is een schitterende club."


 

Meer berichten