Wietse van Lankveld: "Ik heb een goed gevoel bij UDI'19"

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN/KELDONK| Wietse van Lankveld (20) hakte gisteren de knoop door. Hij heeft zich verbonden als speler aan UDI'19/CSU. De Keldonkenaar voerde ook gesprekken met O.S.S.'20 en Blauw Geel'38 maar hij denkt dat de Udense club het beste bij hem past op dit moment. Van Lankveld: "Ik sprak met de nieuwe trainer, Stefan Hoogsteder, en zijn visie en duidelijkheid spraken me aan. Daarbij heeft hij ook in de jeugd van FC Twente gewerkt, dus hij heeft ervaring ook met de mentaliteit in de topsport. Ik verwacht dat hij mij goede begeleiding kan geven, zeker ook als het onverhoopt eens een keer minder zou gaan. Daarnaast denk ik dat UDI'19 gewoon een prima club voor mij is. Het is dichtbij en ze spelen op een goed niveau."

Door: Willy Rooyakkers

Dat wil niet zeggen dat O.S.S.'20 en Blauw Geel geen realistische opties waren. "Jawel. In Oss sprak ik met Bertran Kreekels en bij Blauw Geel was dat ook een prima gesprekje. Alleen is het zo dat daar de trainers blijven en ik daarom denk dat ze al een team hebben staan. In ieder geval meer dan bij UDI'19 waar met de komst van de nieuwe trainer een soort van frisheid is. Ik vind het een mooi moment om in te stappen." Van Lankveld speelt nu al liefst twaalf jaar bij Helmond Sport. "Eerst tien jaar in de jeugd en daarna twee jaar in de selectie. Ik ben tot nu toe drie keer ingevallen in de competitie en wil graag meer spelen natuurlijk. Ik vind het spelletje te leuk om zo weinig te spelen. Ze wilden me graag houden in Helmond maar ik vond dat daar meer tegenover moest staan dan dat ze boden. Daarom ga ik de club straks verlaten. Misschien dat ik via UDI'19 straks weer een stapje hogerop kan maken. We zullen het zien."

As
Wietse van Lankveld stelt zich desgevraagd even voor als speler. "Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom in de as. Dat kan zijn als centrale middenvelder maar ook links centraal. Ik ben een echte 'pure' voetballer, geen sloper. Van nature ben ik linksbenig maar kan ook met rechts een aardig balletje trappen." Wietse begint te lachen: "Dat komt omdat ik in Keldonk vroeger speelde met andere kinderen en die waren allemaal rechts. Ik wilde ook rechts zijn haha. Daardoor ging ik er onbewust veel op trainen denk ik."  Na wat nadenken zegt hij: "Ik denk dat ik een echte verbindingsspeler ben." Het is overigens wel grappig om te vermelden dat Wietse van Lankveld, zo jong als hij nog is en al jaren bezig met topsport, al een eigen bedrijfje heeft. Als student sport en beweging heeft hij iets opmerkelijks ondernomen. "Ik heb een eigen meubelbedrijfje aan huis. Ik maak tafels, kasten en dergelijke. Dat loopt best leuk moet ik zeggen." Ook is hij zijn oude club RKVV Keldonk nog niet vergeten. "Ik ben soms vlagger van het 4e elftal omdat daar vrienden van mij in spelen. Leuk toch." Via RKVV Keldonk kwam ook indirect het contact met UDI'19 tot stand. Peter van den Heuvel is namelijk trainer van de club aldaar en de wat ouderen onder ons weten dat hij in een vroeger leven goalgetter was van de Parkzichters. "Peter heeft mij geadviseerd naar UDI te gaan en hun ook over mij getipt denk ik."  Van Lankveld kent overigens toch al sowieso een paar mensen bij zijn nieuwe club. "Youri van de Kruijssen en Hidde van Dongen hebben bij Helmond Sport gezeten. Hidde werd opgehaald in Uden en daarna pikten ze mij op. Met Youri en zijn vader Johnny hadden wij sowieso altijd veel contact. We lagen daar nogal eens 'op de stoep'." Maar nu eerst even nog twee maanden Helmond. "Ja, dan zal het stoppen, tenminste voor nu. Heb hier een mooie tijd gehad, heb er altijd veel voor gedaan en vooral gelaten. Nu dan de volgende stap. Ik ga naar UDI'19 en daar verheug ik me enorm op."

Meer berichten