Steef Rovers maakte indruk voor de rust
Steef Rovers maakte indruk voor de rust

4H: WEC lonkt steeds meer naar de kampioensschaal

  •   keer gelezen   Voetbal

WIJBOSCH/EERDE| De aanvallers Steef Rovers en Elmo Kuijpers wezen WEC zondagmiddag in het duel met Festilent de weg. Rovers speelde een sterke eerste helft en bekroonde zijn optreden met een prachtige openingstreffer. Net na de pauze schoot Kuijpers WEC fraai naar 2-0. Toen begon Festilent pas te voetballen en kwam de 2-1 van Pepijn Schonenberg veel en veel te laat.

Door: Willy Rooyakkers

Ze hebben het op Sportpark De Glorie momenteel aardig voor elkaar. Er staat een aardige selectie en de sfeer zit er goed in. De eerste selectie vormt een echte eenheid en dat is te zien aan het voetbal. De mannen hebben wat voor elkaar over en, gesteund door de resultaten, groeien met de week naar beter voetbal toe. Jos Steenbakkers (technische commissie) licht toe: "We hebben een plan om te bouwen aan deze jonge selectie. Dat lukt vrij aardig, ik denk dat we volgend seizoen misschien wel een man of 20 hebben die in aanmerking komen voor deze groep. We hadden als doelstelling om over twee of drie jaar door te stoten naar een hoger niveau maar misschien gaat het wel iets sneller." In Wijbosch kijken ze wat dat betreft met een schuin oog naar de buren uit Schijndel. "Wat zou het prachtig zijn om derby's tegen Schijndel en Avanti te spelen met gegarandeerd 2.000 man langs de kant. Maar goed: we zijn er nog lang niet."

Rovers
Festilent had zo te zien een tactisch plannetje want liet constant de rechtsback van WEC vrij. Luuk van de Vorstenbosch mocht vrij opbouwen tegen de gasten die met Joeri Cuppen en Jasper van den Berg voorop acteerden. Het leverde weinig op hoewel Cuppen een aardige kans kreeg nadat aanvoerder Jochem Fleuren doelman Luuk Santegoeds op zijn weg had gevonden. Santegoeds reageerde even later zeer sterk op een verraderlijk ingeschoten vrije trap van Niels van den Brand. Leuk voetballertje trouwens. Toch was het WEC dat het beste van het spel had, zonder daarbij echt levensgevaarlijk te worden. Opvallend was het spel van centrumspits Steef Rovers, normaal meestal vanaf links acterend. Elke keer als hij aan de bal kwam was er dreiging in ieder geval. De 21-jarige aanvaller is snel, heeft een goede actie, een behoorlijk schot en kan een bal vasthouden. Allemaal eigenschappen die een centrumspits kan gebruiken. Hij was het dan ook die vlak voor rust de ban brak. Hij werd aangespeeld in een kansloze situatie maar  had een Zidane-pirouette in huis waarna besloten werd met een opportunistisch schot in de korte hoek: 1-0. Een prima goal. 

Meteen raak
De twee ploegen gingen met 1-0 rusten waarna bij Festilent de licht geblesseerde Pepijn Schonenberg in de ploeg kwam voor Van den Berg. Fleuren ging mee voorin lopen om zodoende te zorgen voor wat meer broodnodige stootkracht. Het was echter meteen raak aan de andere kant. De bal werd teruggelegd op Elmo Kuijpers, die vanaf rechts naar binnen was gekomen, waarna de uit Tilburg afkomstige aanvaller (Steenbakkers: "Hij 'vrijt' in het Wijbosch.") kiezelhard en gericht met zijn linker uithaalde: 2-0. Festilent moest nu wel iets doen maar het ontbrak nog steeds aan de echte stootkracht en creativiteit. Bovendien stond WEC onder leiding van boegbeeld Roy Verbakel achterin gewoon goed. Steenbakkers: "Roy overweegt te stoppen maar we hopen dat hij nog even doorgaat." Pas toen ook Noud van Schijndel erbij kwam ontstond er iets van dreiging. Van Schijndel viel prima in. Aan de andere kant verzuimde echter Steef Rovers tot twee keer toe om de 3-0 op het bord te zetten. Hij verscheen vogelvrij alleen voor de doelman en besloot hopeloos over waar met een beetje beheerstheid gewoon de wedstrijd was beslist. Uiteindelijk kwam er dus toch nog de 2-1. Van Schijndel was er op rechts vandoor en bediende Schonenberg op maat bij de tweede paal die beheerst afwerkte. Het kwam echter te laat. Festilent zette nog één keer aan maar toen was het Verbakel die met een harde hijs naar voren een punt achter dit duel zette. Alles bij elkaar was de zege verdiend voor WEC, ook omdat Festilent te laat de aanval ging zoeken.

WEC| L. Santegoeds, Van de Vorstenbosch, Kusters, Verbakel, M. Santegoeds, M. Smits (72. Van Os), Van de Ven, B. Smits, Van Thiel (80. Van de Burgt), Rovers (86. Van der Looij), Kuijpers

FESTILENT| Dekkers, Van Bakel, Disveld, Van den Heuvel, C. Bongers, T. Bongers, Fleuren (66. Van Schijndel),  Van den Brand (78. Van Dongen), Van der Loop, Cuppen, Van den Berg (46. Schonenberg)

Meer berichten