Brahim Zaari was niet te passeren door HBS

HBS en Blauw Geel'38/Jumbo doelpuntloos in leuk duel, Jeugdige Martijn van Kessel maakt debuut

Voetbal 408 keer gelezen

DEN HAAG – In een meer dan aantrekkelijk duel ontbraken de doelpunten. Blauw Geel'38/Jumbo 'blonk uit' in het missen van kansen, waar doelman Brahim Zaari een obsessie werd voor de Hagenaars. De Blauw Geel'38 keeper hield werkelijk alles tegen had om die reden een groot aandeel in de punten verdeling vanmiddag bij HBS.

Blauw Geel'38/Jumbo kende een paar veranderingen. Desley Schilders werd gepasseerd ten faveure van Yoeri Vissers die in de achterste drie kwam te spelen. Dit was nodig omdat HBS met twee aanvallers speelde. Edwin Huibers werd een extra kracht in de halflinie. Martijn van Loon werd in de warming-up ziek en werd vervangen door Erik van Loon. Opvallend was op de bank JO 19-1 speler Martijn van Kessel uit Vorstenbosch. Het Blauw Geel'38 talent dat al een paar weken meetraint in de selectie van Niels van Casteren.

Balans
De eerste helft toonde twee gelijkwaardige teams. Een hardwerkend HBS, dat zich in deze klasse probeert te houden, en een goed voetballend Blauw Geel'38. De kansen geturfd bleef de balans in het midden hangen. Bij Blauw Geel'38 bleek keeper Zaari en moeilijk te nemen clip voor de Hagenaars waar aan de andere kant Joey Hellstern en Alexander Mols in kansrijke posities niet tot scoren kwamen.

Zaari
Na rust een iets feller HBS dat opnieuw Zaari steeds maar dwong zijn klasse te etaleren. Wederom was het Mols die niet wist te scoren. Een hele dikke mogelijkheid voor Hellstern die zijn inzet tot hoekschop verwerkt zag worden. Twintig minuten voor tijd haalde Van Casteren Mols en Guler naar de kant en voor hen kwamen Desley Schilders en Danny Verbakel. Blauw Geel'38 werd sterker in het laatste gedeelte van de wedstrijd met een mogelijkheid voor Verbakel. Zaari bleef de man van de wedstrijd waar heel HBS omhoog veerde bij doelpunt echter de Blauw Geel'38 doelman is nu eenmaal een klasbak en voorkwam met een reflex een treffer voor de gastheren. Bij Blauw Geel'38 maakte Huibers plaats voor de jeugdige Martijn van Kessel. Het talent uit Vorstenbosch mocht in de slotfase proeven aan het grote mensen voetbal.

Ruben Schaken
Niels van Casteren was redelijk tevreden: "Kijk ik kan ook bitter zijn dat we zoveel kansen niet in een doelpunt om kunnen zetten. Dat is dan zuur , maar aan de andere kant was Brahim Zaari in topvorm. Maar ook de Haagse doelman stond zijn mannetje. Het was de wedstrijd van de doelmannen vandaag die waren echt belangrijk. Wij brachten voetballen meer, maar HBS counterde vaak gevaarlijk met de snelheid van voormalige Feyenoord prof en het Nederlands elftal Ruben Schaken. Voor ons is het zaak voor de rest van deze competitie om onze spelwijze te verbeteren. We willen echt zo hoog mogelijk eindigen maar periode drie is geen optie voor ons. Ik vond het leuk dat ik Martijn van Kessel een minuut of acht kon laten spelen. Dat is een jonge gast met potentie en kan een goede speler worden. Hij had zelfs nog twee mooie momenten. Leuk dat dit kan" ,zegt trainer Niels van Casteren die Van Kessel qua speelstijl een mix vindt met Ymanuel Hurkmans.

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Yoeri Vissers, Erik van Loon, Sten van Vessem, Edwin Huibers (88. Martijn van Kessel) Mustafa Guler (71. Desley Schilders) Sander Egmond, Serkan Ordu, Sjaak Egmond, Alexander Mols (71. Danny Verbakel) Joey Hellstern.