VOW verliest van FC Schadewijk (Foto's: Arno Korsten)
VOW verliest van FC Schadewijk (Foto's: Arno Korsten)

4H: Schadewijk en Nulandia maken geen fout, belangrijke winst Cito en FC De Rakt

Voetbal 4.440 keer gelezen

OSS| De strijd om de titel gaat in 4H onverminderd verder. Elders op deze plaats kunt u lezen dat koploper WEC won van Festilent (2-1) maar ondertussen hebben ook FC Schadewijk en Nulandia weer drie punten bijgeschreven. Onderin boekten zowel Cito als FC De Rakt een overwinning van ongekende importantie.

VOW dwong vanmiddag respect af bij de trainer van de tegenpartij. Giel van Orsouw: "Petje af dat trainer Jordy en leider Jeroen telkens die mannen weer op scherp krijgen. Ze hebben vandaag ook weer alles geprobeerd. Ik heb daar diep respect voor." Mooie woorden van de ervaren Van Orsouw die zelf nog volop in de race is om de titel binnen te harken. "We moesten hier vandaag winnen en dat hebben we gedaan. Straks krijgen we nog de directe concurrentie tegen, alles is nog mogelijk." In Zijtaart gaf VOW felle tegenstand maar toch was het na de pauze Jordy Hoeks die met twee puntgave treffers de zege bij Schadewijk bracht: 0-2.

Nulandia - FC Uden 5-0
Nulandia walste zoals verwacht redelijk makkelijk over FC Uden heen. Tom van de Ven was voor de pauze de grote man door de eerste twee goals te produceren: 2-0. Vlak voor de rust tikte Joris Razenberg ook een doelpuntje tegen het net: 3-0. De wedstrijd was daarmee gelopen want het krachtsverschil is vrij groot. Na de pauze zorgde Juul Ruijs voor een prachtig moment door fraai van afstand de 4-0 in de boeken te schieten. Stef van de Hurk zorgde voor de laatste goal: 5-0.

RKKSV - Cito 0-1
Cito wint voor de tweede keer op rij zonder kaarten te krijgen en goals te incasseren. Trainer Yavuz Demirci: "We zijn dus op alle fronten op de goede weg haha. Nee, zonder gekheid: het was niet onze beste wedstrijd vandaag." De gasten begonnen matig maar RKKSV was ook wat loom uit de startblokken gekomen. Op een gegeven moment zorgde een prima aanval toch voor 0-1. Murat Korkmaz stond aan de basis waarna Emre Gumus voorzette op Alper Allici die binnenkopte. Een mooie treffer. Daarna probeerde RKKSV het nog wel maar veel kansen leverde dat feitelijk niet op. Cito bleef keurig overeind en had het zichzelf makkelijker kunnen maken als men in de omschakeling nauwkeuriger was geweest.

SCMH - Maliskamp 1-0
SCMH liet de gasten een beetje het spel maken en dat loonde zich. Echt raad wisten de bezoekers zich daar niet mee namelijk. Het was Mike Linders die met een prima goal voor 1-0 zorgde. Hij draaide het balletje beheerst in de verre hoek volgens de expert op dat gebied: trainer Fred Donkers. Na de pauze werd alsnog doelman Toine Rauh de grote man aan de zijde van de gastheren door een kwartier voor tijd een strafschop te stoppen. SCMH kan de komende weken alsnog een beetje omhoog kijken.

Vorstenbossche Boys - FC De Rakt 0-1
De druiven waren na afloop zuur voor Vorstenbossche Boys dat dit belangrijke duel verloor van FC De Rakt. De gasten waren natuurlijk enorm blij. Trainer Jos van der Els: "Ja, zeker weten. Nu zijn we bijna zeker dat we niet rechtstreeks degraderen en wie weet wat er nog meer mogelijk is." De eerste helft ging redelijk gelijk op maar daarna begonnen de gastheren licht te domineren. De Rakt bleef echter overeind en plaatste een counter die door Bart van Geelkerken besloten werd met een prima bal op Jaap van de Rakt die vervolgens het net liet bollen: 0-1. Vorstenbosch moest toen alles of niets spelen maar schiep zich nog amper kansen. 

Avesteyn - NLC'03 0-1
De gasten lieten Avesteyn aan de bal dat dan ook domineerde. NLC'03-trainer René van der Putten: "We kunnen moeilijk anders. We kwamen echter beter in de wedstrijd op een gegeven moment." Na de pauze was het Stijn Bijl die 0-1 maakte nadat een vrije trap perfect bij de tweede paal was gelegd. Avesteyn schoot wakker en kreeg in no-time drie dotten van kansen die echter om zeep werden geholpen. NLC'03 boekte daarom een zege van grote waarde. Van der Putten: "Zo is het. Ik durf nu gerust te zeggen dat we niet meer degraderen en daardoor kunnen we spreken van een prima seizoen als je kijkt naar de krapte van de selectie."

Avesteyn    -     NLC '03    0 - 1
 Nulandia    -     FC Uden    5 - 0
 RKKSV    -     Cito    0 - 1
 SCMH    -     Maliskamp    1 - 0
 Vorstenbossche Boys    -     FC De Rakt    0 - 1
 VOW    -     FC Schadewijk    0 - 2
 WEC    -     Festilent    2 - 1

1. WEC 19-47
2. Nulandia 19-44
3. FC Schadewijk 19-43
4. Festilent 17-31
5. Avesteyn 18-28
6. Maliskamp 19-27
7. NLC'03 18-26
8. SCMH 17-25
9. RKKSV 17-20
10. Cito 18-18
11. FC Uden 19-18
12. Vorstenbossche Boys 18-16
13. FC De Rakt 18-12
14. VOW 18-3

12 april
 Avesteyn    -     SCMH     
 RKKSV    -     Festilent     
 FC Uden    -     NLC '03

15 april
Cito    -     Nulandia     
 Festilent    -     FC Schadewijk     
 Maliskamp    -     Vorstenbossche Boys     
 NLC '03    -     SCMH     
 FC De Rakt    -     WEC     
 RKKSV    -     Avesteyn     
 FC Uden    -     VOW

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant