Scheidsrechter Stefan Dammers (Foto: Facebook)
Scheidsrechter Stefan Dammers (Foto: Facebook)

Vierde klasse inhaal: Festilent herstelt zich, Keldonk voelt zich bestolen

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS/UDEN| In de vierde klassen werden vanavond wat wedstrijden ingehaald. De druiven waren zuur voor RKVV Keldonk want de oranje-zwarten voelden zich bestolen door scheidsrechter Dammers in het belangrijke duel met ELI: 1-2. Festilent herstelde zich van de zeperd bij WEC door RKKSV met 0-5 te vernederen. Avesteyn klopte een beter SCMH: 2-1.

In Keldonk begon ELI beter maar daarna was het volledig Keldonk dat de klok sloeg. Trainer Peter van den Heuvel: "We speelden echt goed en scoorden dik verdiend de 1-0." Het was Tom van de Broek die bij de eerste paal een prima aanval over vier schijven afrondde. Daarna verzuimde men om verder weg te lopen. Van den Heuvel: "Ik zei in de rust al tegen de spelers dat ze op moesten letten want de scheidsrechter deed rare dingen." Net na de pauze kreeg Keldonk-speler Bouarfa Yahiaoui twee keer geel binnen twintig seconden vanwege aanmerkingen op de leiding. Van den Heuvel: "Het sloeg werkelijk nergens op." Met tien man hield Keldonk stand want ELI kreeg geen doelkansen. Totdat er een makkelijk gegeven strafschop werd gegeven volgens Van den Heuvel. Bram Donkers scoorde vanaf elf meter : 1-1. Van den Heuvel: "Daarna leek het zo te eindigen want ELI kon niet eens een schot op goal geven. Totdat ze vlak voor tijd ineens een vrije trap kregen waarvan ik dacht dat het eigenlijk een aanvallende fout was." In twee instanties schoten de gasten via Aaron Hurckx uiteindelijk de winnende binnen: 1-2.

SCMH beter maar verliest
SCMH-trainer Fred Donkers: "Wij waren de betere ploeg maar daar koop je niets voor. Dat is voetbal." In Dinther was het SCMH dat via Pieter van de Velden de leiding nam: 0-1. Uiteindelijk won Avesteyn toch nog met 2-1, mede ook omdat Bob van de Berg na de pauze rood kreeg gepresenteerd. Het was Nick van der Heijden die twee keer het net vond namens de gastheren. Festilent haalde soepeltjes uit bij RKKSV. Via goals van Chiel van Hout 2, Jochem Fleuren, Joeri Cuppen en Pepijn Schonenberg werd het uiteindelijk 0-5. FC Uden klopte NLC’03 met 3-1.

Meer berichten