Margriet speelde gelijk tegen Venhorst. (Foto: Eric Elbers)
Margriet speelde gelijk tegen Venhorst. (Foto: Eric Elbers) Foto: Leon Voskamp

2H: Belangrijke gelijkmaker Venhorst, Rhode al bijna kampioen

Voetbal 3.884 keer gelezen

OSS/UDEN| Thijs van Sleeuwen bezorgde Venhorst vlak voor tijd een belangrijk punt bij Margriet: 3-3. Rhode kan door de 1-3 winst bij BVV de titel bijna niet meer ontlopen. Prinses Irene verspeelde op eigen veld twee punten tegen Volharding: 1-1.

Margriet-trainer Mark Strik had zijn manschappen nog zo gewaarschuwd voor het meekomen van Luuk van de Boogaard bij standaardsituaties. Toch lag de bal op zo'n manier binnen twee minuten in het Osse doel: 0-1. Margriet bleef echter voetballen en kwam via een gelukje op 1-1. Luuk Haas haalde van afstand uit maar het was aan de doelman van Venhorst te danken dat het een goal werd. Een regelrechte blunder dus. Margriet was voetballend de betere ploeg en kon voor de pauze via Kay van de Haterd de 2-1 laten aantekenen. Strik: "Dan waarschuw je ze weer om scherp te zijn want Venhorst zou wel moeten komen." Toch was het al snel 2-2, Thijs van Sleeuwen scoorde. Strik: "Toen ontstond er een open duel. Er waren momenten dat we de slag op het middenveld verloren maar ook genoeg fases dat we de overhand hadden." Op een gegeven moment viel A-junior Davy van Leur in waarna de relatief kleine speler binnen tien seconden keihard de 3-2 binnenkopte. Een mooi moment. Venhorst had echter het laatste woord. Wederom was het de lepe Thijs van Sleeuwen die toesloeg: 3-3. Strik: "Als hij drie kansen krijgt scoort hij drie keer." Margriet blijft daardoor hekkensluiter maar is nog niet uitgeschakeld. Er is nog van alles mogelijk.

BVV - Rhode 1-3
De mannen uit Rooi kwamen voor de pauze achter maar bleven rustig. Het komt namelijk het hele seizoen al uiteindelijk goed. Het was Mark van der Zanden die nog voor de rust 1-1 aantekende. In de tweede helft was Rhode echt de bovenliggende partij. Uit een penalty maakte Daan van Dinten 1-2 waarna het nog spannend bleef omdat de scheidsrechter een goal van Koen van der Zanden zeer dubieus afkeurde. Vlak voor tijd maakte Koen van der Zanden echter alsnog de 1-3. Binnenkort rijdt de platte kar door Rooi, dat is iets wat zeker is.

Prinses Irene - Volharding 1-1
Prinses Irene-trainer William van der Steen was gematigd tevreden over zijn team. Volharding speelde behoorlijk defensief maar kwam toch vlak voor rust op 0-1 toen Joep Beurskens vanuit een scrimmage scoorde. Daarna moesten de gastheren meer gas geven en dat deed men ook. Het was Wibe van Rooij die vanaf de middenlijn een individuele actie inzette en vanaf de rand van de zestien uiteindelijk doeltreffend uithaalde: 1-1. Het was uiteindelijk zuur voor de thuisploeg dat de drie punten niet in Nistelrode bleven want tot twee keer toe werd er een goal afgekeurd. De eerste keer was vanwege buitenspel, dat was vanaf de zijkant lastig te zien. Vijf minuten voor tijd ging Martijn van Vugt echter een luchtduel aan waarbij de Volharding-doelman erg weifelend handelde waardoor de aanvaller kon scoren. Van der Steen is er erg rustig onder ondanks dat hij vindt dat het gewoon een goal had moeten zijn: "Weet je wat het is? Soms heb je dit soort dingen mee, soms tegen. Nu zag ik het toevallig goed voor mijn neus gebeuren en dit was gewoon een zuivere goal." Collega Sjoerd van der Coelen toonde zich een tevreden man. Van der Coelen: "We hebben organisatorisch goed gespeeld. Verdedigend en op het middenveld stond het goed."

SSS'18 – Emplina 2-1
SSS'18 had in eigen huis voor rust de handen vol aan Emplina. De bezoekers uit Empel waren in de eerste helft de beste ploeg. "Technisch en qua beweging schat ik deze ploeg hoog in", aldus trainer Ruud Vermeer. SSS'18 dat met een 0-1 achterstand ging rusten stelde in de tweede helft orde op zaken. Koen Vousten scoorde in de 75e minuut de gelijkmaker. Koen van Bree bracht SSS'18 in de 83e minuut aan de leiding. De 2-1 voorsprong gaf SSS'18 niet meer prijs. "Het zat ons deze keer mee", bekende trainer Vermeer.

WSC - EVVC 2-1

EVVC speelde een zwakke eerste helft en kwam terecht met 2-0 achter. Vooral Maamar was ongrijpbaar voor de mannen uit Vinkel. Vlak voor rust zorgde Sven der Kinderen echter voor aansluiting: 2-1. De tweede helft was vervolgens volledig voor de gasten. Al snel ging de bal op de stip maar Gerwin van de Boom wist niet te scoren. Ook daarna nog volop kansen. Trainer Stephan Hesemans: "We hadden uiteindelijk minimaal een punt verdiend maar het lukte niet. Onze slechte start kwam ons duur te staan." EVVC is nog wel in de race om de nacompetitie te halen maar moet dan wel de vormcurve ombuigen. Van de laatste vijf duels wist men er maar eentje te winnen.

BVV    -     Rhode    1 - 3
 VV Heeswijk    -     Erp    3 - 1
 Margriet    -     Venhorst    3 - 3
 Prinses Irene    -     RKVV Volharding    1 - 1
 SSS '18    -     Emplina    2 - 1
 VV TGG    -     VV Helvoirt    0 - 4
 WSC    -     EVVC    2 - 1

1.    Rhode    19-50