Tim Wolf speelde op het laatst zelfs nog centrale verdediger (Foto's: Ronny Raymakers)
Tim Wolf speelde op het laatst zelfs nog centrale verdediger (Foto's: Ronny Raymakers)

UDI'19/CSU laat zege alsnog glippen: 2-2

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN| Na een matige eerste helft kwam UDI'19 na de pauze tegen IFC best goed terug. Een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 voorsprong doordat Nick van Dijk acht minuten voor tijd scoorde. Toch ging het daarna alsnog weer mis: 2-2. Dat was jammer maar aanstaande zondag is het belangrijker want dan spelen de Udenaren in het kader van de 3e periode waarin men bovenaan staat.

Ondanks dat het een inhaalduel betrof welke doordeweeks werd afgewerkt en er niet echt iets op het spel stond was het toch gezellig druk op Sportpark Parkzicht. "Een teken dat de mensen toch interesse hebben in UDI'19", merkte een omstander terecht op. Bij de gastheren was Rinke Pennings niet van de partij vanwege een voetblessure. Het is twijfelachtig of hij het duel van zondag tegen Groene Ster wel gaat halen. Nick van Dijk was verrassend weer inzetbaar want hij zou met een blessure kampen. Thijs van der Linden maakte zijn opwachting in het team en ook Dick Smits was er weer bij. 

Penalty
De thuisploeg speelde een soort van 3-5-2 / 5-3-2 systeem maar kon in de eerste helft niet echt indruk maken. De gasten werden ook amper gevaarlijk maar kregen wel een strafschop. Het was aanvoerder Danny Slingerland die 0-1 maakte. Op slag van rust kreeg Roald van Hout namens UDI'19 een dot van een kans maar de captain van de Udenaren joeg de bal met links keihard over het doel. Na de pauze zetten de gastheren pas echt aan. Na een uur spelen kapte Sidney Gakpo de bal vanaf rechts naar binnen om vervolgens in de korte hoek knap raak te schieten: 1-1. UDI'19 wilde doordrukken maar het duurde toch nog wel even voordat de tweede goal viel. Het was Tufan Koca die een fijn aangesneden voorzet in huis had waarna de meegekomen Nick van Dijk technisch prima de verre hoek wist te vinden met zijn knikkende hoofd: 2-1. De winst leek daarmee in de zak want IFC geloofde het verder wel en kwam zelden meer voor de goal van doelman Nick van der Horst.Totdat er vier minuten voor tijd ineens niet goed werd uitverdedigd en er voorgezet kon worden vanaf rechts. Tot overmaat van ramp stond Mo El  Banasri vogelvrij bij de tweede paal om simpel binnen te koppen: 2-2. (tekst: Willy Rooyakkers)

UDI'19/CSU| Van der Horst, Koca, Van der Linden, Smits (66. Van Dongen), Van Dijk, Kerkhof, L. van Geelkerken, Wolf, Gakpo, Wassenberg, Van Hout

Meer berichten