Rens van der Wijst blijft namens Boekel Sport in balbezit
Rens van der Wijst blijft namens Boekel Sport in balbezit Foto's Peter Kuijpers
+audio

Niks aan te merken op de 1-2 zege van Boekel Sport op Vianen Vooruit

Voetbal 1.258 keer gelezen

VIANEN – CUIJK Het was een heerlijke zwoele zomeravond. Publiek in korte broek gaf een zomers sfeertje aan de Koekbakse straat in Vianen. Twee teams die nog wel degelijk belangen hadden in het welslagen van de competitie. Boekel Sport opende voor rust door Matt Bevers. Na rust kwam daar nog een treffer bij van Tim Schuijers. Maarten Broekmans mocht kort voor tijd de spreekwoordelijk eer redden, maar verder kwamen de gastheren niet.

Door Peter Kuijpers

Trainer John Elbers kreeg vlak voor aanvang nog een tegenvaller te verwerken. Joris Polman stapte in een polletje en moest met een zwellende enkel het strijdtoneel verlaten. Matt Bevers werd zijn vervanger. Een wellicht gelukwissel want het was juist Bevers die voor de Boekelaren de score opende. Dit met dank aan Robby van Raaij, bijkans een ervaren speler, die de bal van zijn voet liet rollen en Bevers met een schotje keeper Remco Loeffen wist te verrassen: 0-1. Er waren protesten aan het adres van scheidsrechter Ruud van der Rijt uit Venhorst omdat hij een Vianense overtreding vooraf niet honoreerde met een vrije trap. Van der Rijt: "Dat was absoluut geen overtreding waar de bal werd gespeeld. Daar heb ik geen moment over getwijfeld en liet dus doorspelen." Van De Rijt gaf een puike partij fluitwerk weg. Wellicht een van de jonge serie arbiters waar we meer van gaan horen.



Teun Graat namens Boekel Sport

Intikken
Vianen Vooruit probeerde het wel, maar het spel was te slordig en miste creativiteit om het de Boekelse defensie moeilijk te maken. Kansje kwamen er wel onder anderen uit een vrije trap van Van Raaij en Mart Nuijen die in kansrijke positie te zacht inschoot. De beste was er nog voor Thomas van de Sanden. Helemaal vrij was het eigenlijk een kwestie van intikken. Van de Sanden besloot voor een hard schot dat op de lat uiteen spatte. Dit tot ergernis van trainer Niels Voet die dé kans op de gelijkmaker teloor zag gaan.



Vianen Vooruit steunpilaar Robby van Raaij

Verslikte
Na rust was het Boekel Sport dat heerste. Na twee minuten had Tim Schuijers de zaak al kunnen beslissen. Zijn inzet werd door Loeffen met een reflex gekeerd. Vianen Vooruit probeerde het dapper, maar kon niet echt een bres slaan in de Boekelse defensie. Na een uur viel de 0-2. Tim Schuijers bracht met een halve volley de bal achter de Vianense doelman: 0-2. Broer Niek Schuijers moest kort hierna geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Damon van der Sanden die nog een enorme kans kreeg, maar zich verslikte in de Vianense doelman. De thuisclub kon werken niet ontzegd worden, maar echt gevaar leverde het vooralsnog niet op. In de slotseconden van de wedstrijd werd het nog 1-2 door Maarten Broekmans, maar de winst verdween in de Boekelse tassen.

Gesprekken na afloop met Vianen Vooruit trainer Niels Voet en Boekel Sport trainer John Elbers:


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant