WEC verliest van NLC'03 (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4H: Misstap WEC gooit titelstrijd wagenwijd open

Voetbal 5.831 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| NLC'03-trainer René van der Putten zei het onlangs al tegen Kliknieuws: "Misschien kunnen we nog een rol spelen in de titelstrijd." Zijn voorspelling komt voorlopig uit want de mannen uit Lith stuntten zondagmiddag door bij koploper WEC met 1-3 te winnen. Nulandia versloeg Avesteyn met 1-0 en heeft nu evenveel punten als WEC, de Nulanders staan op doelsaldo 1e. FC Schadewijk staat op één punt op de derde plaats en ontvangt volgende week op eigen veld WEC.

Samenstelling: Willy Rooyakkers

WEC-trainer Bas van de Veerdonk toonde zich na afloop van het duel tegen NLC'03 weliswaar teleurgesteld maar ook tegelijk verre van verslagen. Van de Veerdonk: "Reken er maar op dat we zondag 'retescherp' zijn. Vandaag lukte het net niet, dat kan een keer gebeuren." De wedstrijd tegen NLC wilde in de eerste helft maar niet op gang komen. Op slag van rust kregen de gasten een vrije trap en Van de Veerdonk had zijn team nog zo gewaarschuwd voor de gevaarlijke standaardsituaties van NLC: "En dan geven we nog zo'n domme vrije trap weg." De bal werd hard voorgezet waarna A-junior Jelle Fransen scoorde: 0-1. Na de pauze zette WEC echter de bezoekers met de rug tegen de muur. Meer dan een kwartier lang kwamen de gasten amper van eigen helft af en kregen de gastheren enkele grote kansen. Alleen Rob van der Ven wist uit een corner echter te scoren: 1-1. Van der Putten: "Scoren zij dan vaker wordt het lastig voor ons." Nu waren het juist de lepe bezoekers die het net vonden. Het was invaller Bart van de Hurk (eindelijk weer fit) die 1-2 maakte na een lange bal en toen WEC alles of niets ging spelen maakte Van de Hurk ook nog de 1-3.

FC Schadewijk - SCMH 4-2
Schadewijk speelde een sterke eerste helft en kwam terecht met 3-0 voor. Trainer Giel van Orsouw: "Het was af en toe oogstrelend wat de mannen lieten zien." Na prima aangeven van Joey van Schijndel was het Younes Ettahouri die om de doelman ging en 1-0 maakte. Daarna bediende Danny Laukes de opkomende Tom Wittenberg die via de binnenkant van de paal 2-0 aantekende. Na een corner was het Jordy van Orsouw die nog voor de pauze 3-0 binnen werkte. De gasten konden na de thee via een afstandsschot van Mike Linders wat terug doen: 3-1. FC Schadewijk bleef echter de betere ploeg maar miste wel een aantal grote kansen. Toch was het Benji Dua die op assist van Jordy Hoeks 4-1 maakte. Het slotakkoord was echter voor Rik Kanters van de gasten door een vrije trap uiteindelijk binnen te lopen: 4-2. Van Orsouw: "Zondag komt WEC, dat wordt een mooie pot. Nog vijf finales te gaan."

Nulandia - Avesteyn 1-0
Al na vier minuten openden de gastheren de score toen Geert Korsten zijn medespeler Teun van der Sangen wegstuurde en die vervolgens beheerst scoorde: 1-0. Daarna bleef Nulandia de betere ploeg maar moest men toch tot het einde billen knijpen. Dit kwam mede omdat Geert Korsten het ijzerwerk raakte en Rens Rovers miste bij een goede kans. Nulandia deed dus echter wel goede zaken want staat nu met WEC samen bovenaan de ranglijst.

VOW - Maliskamp 2-5
VOW deed voor de verandering weer eens goed mee met de tegenstander maar wederom stond men na afloop met lege handen. En dat terwijl de formatie uit Zijtaart op belangrijke momenten in de wedstrijd echt dotten van kansen kreeg. Trainer Jordy van Boxtel: "Om gek van te worden. Geen 100% kansen maar 110%." De gasten kwamen voor de pauze op 0-2 maar routinier Bart van de Laar zorgde voor 1-2. Daarna wederom dikke kansen voor VOW maar de bezoekers liepen uit naar 1-4 voordat Bart van den Oever 2-4 maakte. Uiteindelijk werd het 2-5.

Vorstenbossche Boys - RKKSV 2-2
De gastheren moesten dit cruciale duel winnen om van de gevreesde plekken onderin weg te komen. Uiteindelijk lukte dat tot grote teleurstelling van trainer Ruud Fleskens niet. Fleskens: "Er zat gewoon meer in en dat overkomt ons dit seizoen te vaak. Ja, ik ben enorm teleurgesteld." Het waren wel de gastheren die via Marvin van Heeswijk de leiding namen. De doelman van Kruisstraat speelde de bal bij Van Heeswijk pardoes in de voeten maar die boogde vervolgens vanaf 35 meter wel zeer fraai raak: 1-0. Er gebeurde verder weinig dus de thuisploeg zat in een zetel. Zeker toen men na de pauze een strafschop kreeg. Jordy van Kessel wist vervolgens keeper Erik Veldman echter niet te passeren waardoor RKKSV in de wedstrijd bleef. Door twee enorme fouten van Vorstenbosch achterin werd de wedstrijd vervolgens op zijn kop gezet: 1-2. Zes minuten voor tijd was het toch weer Van Heeswijk die opnieuw wist te scoren waardoor een dodelijke nederlaag uitbleef: 2-2. Toch overheerste na afloop vooral de teleurstelling bij de 'boys'.

FC Uden - Cito 0-2
De bezoekers uit Oss waren vooral voor de pauze de betere ploeg maar men wist niet te scoren. De thuisploeg moest het doen met een handvol invallers maar kwam na de rust toch aardig voor de dag. Er waren een paar dikke kansen voor Mike van Lierop maar het bleef 0-0. In de eindfase van de wedstrijd wist Cito het kwaliteitsverschil dan toch uit te drukken. Murat Korkmaz werd vrijgelaten en vond beheerst de verre hoek: 0-1. Vlak voor tijd tekende Furkan voor de beslissing: 0-2. Belangrijke punten voor Cito dat nu weg is van de onderste plaatsen. Er zijn echter nog steeds vijf duels te gaan dus er is nog veel mogelijk. Zo is FC Uden ook nog niet vrij van zorgen.

Festilent - FC De Rakt 5-0
De Zeelanders hadden weinig moeite met FC De Rakt dat de punten nog hard nodig heeft. Joeri Cuppen was de grote man door drie keer te scoren. Pepijn Schonenberg en Niels van de Brand maakten de 5-0 rond.

Festilent    -     FC De Rakt    5 - 0
Nulandia    -     Avesteyn    1 - 0
FC Schadewijk    -     SCMH    4 - 2
FC Uden    -     Cito    0 - 2
Vorstenbossche Boys    -     RKKSV    2 - 2
VOW    -     Maliskamp    2 - 5
WEC    -     NLC '03    1 - 3

1.    Nulandia    21-50