Max de jong schreeuwt het uit na zijn 2-2.
Max de jong schreeuwt het uit na zijn 2-2. Foto Peter Kuijpers en Eric Elbers

Venhorst vergeet te winnen in Erp, Rens van de Akker keert strafschop

Voetbal 908 keer gelezen

Vooral in de tweede helft werd Erp tegen Venhorst een boeiende wedstrijd. De hitte was slopend en een paar drinkpauzes waren meer dan welkom. De wedstrijd werd overigens prima geleid door de Belgische arbiter Caluwe. Bij een 1-2 stand zag Teun van de Putten zijn te zacht ingeschoten strafschop door Erp keepers van de Akker gekeerd. Het kantelpunt in de wedstrijd beaamde ook Venhorst trainer Joost Jansen volmondig na afloop.

Door Peter Kuijpers

Een schaduwplekje was praktisch onvindbaar op Den Uil behoudens de warme tribune dan. Beide teams hadden last van de hitte vooral na rust daalde het zuurstofpeil behoorlijk vooral bij Venhorst.Erp had traditiegetrouw altijd wel wat absenties. Koen van Deurzen was zakelijk verhinderd, Willem den Dekker geschorst en Bob Verhagen geblesseerd. Venhorst trad vrij volledig aan in het duel met Erp. De eerste helft gaf matig voetbal. De grootste kans was er nog voor Toon Barten die schuin de zestien in mocht snijden, maar zijn inzet door Venhorst doelman Daan Fonken met een reflex tot corner verwerkt zag worden. Erp maakte zelfs de 1-0 door Luuk van der Steen, maar Caluwe ging mee in het vlagsignaal van de Venhorstse grensrechter. Venhorst was het die scoorde. Op aangeven van Jaap Kanters kon een van de betere spitsen van de tweede klasse H Thijs van Sleeuwen zijn bijsluiter: scoren, gestalte geven. Dit gaf een 0-1 ruststand.

Scrimmage
Na rust werd het voetbal leuker. Wellicht dat de vermoeidheid bij beide teams toesloeg en de ruimtes groter werden. Bij Erp had Justin Damen zich laten vervangen door Max de Jong. Venhorst kwam op 0-2. Uit een scrimmage was het Thijs van Sleeuwen die de 0-2 voor zijn rekening nam. Inmiddels had een aangeslagen Tom van de Boogaard zich laten vervangen door Esly van Sleeuwen (geen familie volgens het Venhorster publiek.) Erp dat moet je de ploeg toezwaaien werkte zich uit de naad. Het loon kwam na een snel uitgevoerd omschakelmoment wat Luuk van der Steen vrij voor het Venhorstse doel bracht en prompt scoorde: 1-2.

Joost Janssen geeft zijn aanwijzigen

Slotoffensief
Erp rook kansen en ging risico's nemen. Bij een uitval van Venhorst werd de aalgladde Thijs van Sleeuwen onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en ging de bal op de stip. Rens van de Akker strekte zich naar de hoek en keerde de inzet van Teun van de Putten die zich naar het hoofd greep. Erp putte moed en zette nog een slotoffensief in. Vijf minuten voor tijd met inmiddels Dieuwe van der Heijden in de ploeg, was het Max de Jong die Erp koppend langs Venhorst bracht. Niet qua voetbal maar op basis van keihard werken werd het een verdiend punt voor trainer André Cornelissen c.s.