Beeld uit WEC - FC Schadewijk (3-3) Foto: Sjaak Pijnenburg
Beeld uit WEC - FC Schadewijk (3-3) Foto: Sjaak Pijnenburg

4H: Absolute titelkraker in Oss als FC Schadewijk directe concurrent WEC ontvangt

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| Het wordt steeds spannender in de vierde klasse H. Eén van de klassen die vele mensen in deze regio ademloos blijken te volgen. Aanstaande zondag staat op Sportpark De Neervelden in Oss alvast een absolute kraker op het programma want WEC komt bij FC Schadewijk op bezoek.

A 'showdown' zeggen de Engelsen, 'ein spitzenspiel'  zeggen de Duitsers. FC Schadewijk-coach Giel van Orsouw weet ongetwijfeld wat ze in het Spaans zouden zeggen want daar ligt inmiddels een groot stuk van zijn hart. Hij heeft echter eerst nog een groot doel in Oss te voltooien: met 'zijn' Schadewijk naar de derde klasse promoveren. En dan het liefste met een kampioensschaal boven het hoofd. Al wekenlang weet hij dat nu de tijd is gekomen dat het beslist gaat worden. Van Orsouw: "We moeten alle wedstrijden winnen, het zijn telkens finales. En uiteraard moeten we WEC op eigen veld verslaan, daar zijn we volledig op gefocust. Ik heb er veel vertrouwen in want we spelen bij vlagen oogstrelend voetbal. Maar voetbal blijft voetbal en WEC is ook geen slechte ploeg natuurlijk."

WEC
Zijn collega aan de andere kant, de frisse Bas van de Veerdonk, kreeg vorige week een ernstige teleurstelling te slikken omdat er van NLC'03 werd verloren maar dat verandert weinig aan de situatie. Van de Veerdonk: "Natuurlijk komt dat aan maar we kunnen het niet veranderen. We zullen de komende weken tegen Schadewijk en Nulandia sterk voor de dag moeten komen. Neem maar van mij aan dat we 'retescherp' zullen zijn." Het is erg knap wat Van de Veerdonk met zijn ploeg presteert dit jaar, zeker als je bedenkt dat de gevaarlijke aanvaller Pieter van der Sangen al een jaar geblesseerd is. Helaas voor Van de Veerdonk zijn Nulandia en Schadewijk dit seizoen echter ook erg sterk waardoor de vierde klasse H op een geweldige apotheose lijkt af te stevenen. Zondag dus eerst de titanenstrijd in Oss.

Cito    -     Avesteyn     
Festilent    -     Nulandia     
Maliskamp    -     NLC '03     
FC De Rakt    -     SCMH     
FC Schadewijk    -     WEC     
FC Uden    -     RKKSV     
VOW    -     Vorstenbossche Boys

1.    Nulandia    21-50         
2.    WEC    21-50     
3.    FC Schadewijk    21-49         
4.    Festilent    20-37         
5.    Avesteyn    21-32         
6.    NLC '03    21-32    
7.    Maliskamp    21-30         
8.    SCMH    20-25         
9.    FC Uden    22-24         
10.    RKKSV    20-22         
11.    Cito    20-21         
12.    Vorstenbossche Boys    20-20         
13.    FC De Rakt    20-12         
14.    VOW    20-3

Meer berichten