Verliest WEC de titel bij Avesteyn? (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4H: 'Struisje' Van Orsouw plant FC Schadewijk op pole position; Cito gestaakt

Voetbal 7.350 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| WEC en Nulandia lieten hele dure punten liggen in de strijd om de titel door gelijk te spelen. FC Schadewijk leek ook lang niet te winnen totdat invaller Jordi 'struisje' van Orsouw drie minuten voor tijd de mannen uit Oss bij Maliskamp naar 1-2 knalde. FC Schadewijk mag zich daardoor nu koploper noemen en heeft met nog twee duels te gaan alles in eigen hand. Trainer Giel van Orsouw: "We zullen de komende weken 150% inzet moeten tonen. Dat kan niet anders als je kampioen wil worden." Het duel tussen Cito en Festilent werd na 81 minuten gestaakt vanwege een ernstige blessure voor Festilent-speler Coen Bongers.

Samenstelling: Willy Rooyakkers

FC Schadewijk verzuimde bij Maliskamp voor de pauze om vele kansen te benutten. Zo kreeg de levensgevaarlijke rechtsbuiten Benji Duah al snel zeker drie open kansen maar hij scoorde niet. Na een half uur spelen was Duah het wel die Younes Ettahouri in staat stelde om eindelijk de ban te breken: 0-1. Maliskamp protesteerde vanwege een vermeende overtreding maar volgens Van Orsouw was dat echt onzin. Ook na de rust bepaalden de bezoekers het spel maar Maliskamp kwam toch langszij. Na ruim een uur spelen zette Ron van Boxtel zich achter een vrije trap en lag een paar tellen later de 1-1 tegen de touwen. De bezoekers bleven duwen en drukken en werden vlak voor tijd beloond. Jordi van Orsouw werd het goudhaantje van Schadewijk door de fel bejubelde 1-2 te noteren. De gastheren waren nu boos omdat er een speler geblesseerd lag en de gasten doorspeelden. Van Orsouw: "Klinkklare onzin. De scheidsrechter bepaalt of er mag door gevoetbald. Daar is niets on-sportiefs aan." Na afloop was het gezellig in de kantine want de gastheren hadden een DJ geregeld en waren destijds ook in Oss lang blijven hangen.

Avesteyn - WEC 0-0
Avesteyn zakte in en WEC maakte het spel. Daar hadden de gasten het lastig mee. Trainer Bas van de Veerdonk: "Zij verdedigden stug en dat deden ze fel. Wij kwamen er moeilijk doorheen." De bezoekers kregen wel wat kansjes. Voor de pauze was er dreiging over de flanken maar telkens was de voorzet te scherp of kwam de bal net niet aan. Na de rust drong WEC nog meer aan en kwamen er scrimmages. Een grote kans kwam er voor Kaounda Leermakers die na zo'n chaotische situatie de bal van een paar meter afstand over het doel joeg. Avesteyn counterde een keer gevaarlijk maar beperkte zich vooral tot tegenhouden. WEC was niet in staat om de bevrijdende goal te maken en heeft nu de titelkansen niet meer in eigen hand. Van de Veerdonk: "Nu zitten wij een keer in de wachtkamer. Dat is weer wat anders. We blijven erin geloven, meer kun je niet doen."

RKKSV - Nulandia 1-1
Het door iedereen als favoriet bestempelde Nulandia liet het opnieuw ernstig afweten. Deze keer kwamen de geel-zwarten bij RKKSV niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. De gastheren kwamen via een counter op 1-0 waarna Luuk van de Doelen uit een scrimmage de 1-1 binnen werkte. Daarna vielen de gasten aan maar wilde de goal maar niet vallen. De titel is daardoor zo goed als uit beeld.

Cito - Festilent 1-1
Cito begon sterk aan de wedstrijd maar miste weer eens een aantal opgelegde kansen. Festilent had het lastig maar kwam langzaam beter in het spel. Ook na de pauze een aanvankelijk dominerend Cito maar de goal viel aan de andere kant: 0-1. Toen kreeg Cito een strafschop, volgens Festilent-trainer Michel Kuijpers makkelijk gegeven. Murat Korkmaz meldde zich en tekende 1-1 aan. Daarna botsten Cito-keeper Eyüp Cabael (eigenlijk de keeper van Cito 6) en Coen Bongers ongelukkig tegen elkaar aan. Cabeal raakte de aanvaller vol met twee vuisten waarna Bongers knock-out bleef liggen. Kuijpers: "Hij bewoog niet en zijn kaken kregen ze niet van elkaar af. Een angstaanjagende situatie. Hij is met de ambulance afgevoerd en van wat ik hoorde kwam hij langzaam weer bij maar we moeten de verdere berichten afwachten. Ik weet het eigenlijk nu ook niet precies."

NLC'03 - VOW 2-1
VOW deed aardig mee bij NLC maar ging toch weer onderuit. Trainer Jordy van Boxtel: "We blaffen wel maar bijten niet. Zoiets." Niek van Sonsbeek en Bart van de Hurk zetten NLC na de pauze op 2-0 maar Sander Vos zorgde vanuit een vrije trap voor 2-1.

FC De Rakt - FC Uden 2-2
FC Uden-trainer Eus Marijnissen was boos in de rust: "Ik ben zelden zo kwaad geweest. Er staan veel belangen op het spel en dan komen we hier zo slap voor de dag. Juffertjes heb ik ze genoemd. Vervolgens speelden ze een veel betere tweede helft. Als je zo begint win je hier gewoon." Zijn collega Jos van der Els zag het anders: "In de eerste helft had het 3-0 moeten staan maar ook na de pauze kregen wij de beste kansen. We raken nog paal en lat. Zij scoren twee keer uit drie kansen." In de eerste helft was het Bart van Geelkerken die 1-0 aantekende. Na de rust kon Umer Tarhan uit een corner 1-1 maken maar meteen vanaf de aftrap zorgde Boi Kennis met een prima actie weer voor 2-1. Uiteindelijk kon Mehmet Gurbuz met een prima volley de eindstand op 2-2 bepalen.

SCMH - Vorstenbossche Boys 3-1
De gasten speelden onbegrijpelijk slap en leken de kermis nog in de benen te hebben zitten. SCMH was heer en meester en deelde ook voetballend gezien compleet de lakens uit. Al snel werd het 1-0 toen Roel Bekkers een corner rechtstreeks doel zag treffen. Daarna tikte SCMH een fase de gasten helemaal weg. Tot twee keer toe scoorde Pieter van de Velden door eerst bij de tweede paal binnen te tikken en even later na wat kapbewegingen de derde goal te produceren: 3-0. Trainer Ruud Fleskens: "We waren niet bij de les vandaag. SCMH was beter. Wij leken niet te beseffen wat er op het spel stond." Zijn collega was tevreden maar baalde wel dat er na de rust niet werd gescoord. Fred Donkers: "Ik zei ze in de rust zo door te gaan omdat de kansen dan automatisch zouden komen. Dat bleek ook zo te zijn maar de bal wilde er niet meer in. Paal, lat, keeper, etc.' Uiteindelijk was het Perry Dominicus die voor de gasten nog middels een kopbal wist tegen te scoren: 3-1.

Maliskamp    -     FC Schadewijk    1 - 2
RKKSV    -     Nulandia    1 - 1
Avesteyn    -     WEC     0-0
Cito    -     Festilent     1-1 gestaakt
NLC '03    -     VOW     2-1
FC De Rakt    -     FC Uden     2-2
SCMH    -     Vorstenbossche Boys     3-1

1.    FC Schadewijk 24-54