De indelingen zijn bekend
De indelingen zijn bekend Foto's Peter Kuijpers

Lang verwachte indelingen eindelijk daar

Voetbal 4.477 keer gelezen

Het hogere segment van het amateurvoetbal gaf de indelingen vorige week al vrij. Voor de rest was het wachten op vrijdag de dertiende van deze maand, maar al vroeg in de ochtend verschenen ze op de KNVB website. Voor velen voorspelbaar, maar zeker ook met verrassingen. Met de strategie die de KNVB de laatste jaren hanteert schuiven Zuid-1 en Zuid-2 weer driftig samen.

Door Peter Kuijpers

Voor Blauw Geel'38/Jumbo, OJC Rosmalen en O.S.S.'20 begint de beker en competitie al over vijf weken. O.S.S.'20 start op 26 augustus gelijk al met een uitwedstrijd naar OJC Rosmalen. Blauw Geel'38/Jumbo ontvangt die dag HSC'21. Blauw Geel'38/Jumbo en O.S.S.'20 zien elkaar pas op 16 december in Veghel. De laatste wedstrijd voor het kerstreces die tot 13 januari duurt. TEC uit Tiel is hier de degradant uit de tweede divisie. Veel wordt er verwacht van GOES dat een prima stel schijnt te hebben. Onlangs wonnen de Zeeuwen met 2-1 van ADO Den Haag dat voor de voorbereiding in Zeeland is neergestreken.

Derde Divisie Zondag
1.ADO'20
2.Blauw Geel'38/Jumbo
3.Dongen
4.EVV
5.Goes
6.HBS
7.Hercules
8.HSC'21
9.JVC Cuijk
10.OFC
11.OJC Rosmalen
12.O.S.S.'20
13.Quick'20
14.Quick 
15.TEC
16.UNA
17.Jong Volendam
18.Westlandia

Hoofdklasse B
Veel nieuwe gezichten in deze klasse. De regioclubs UDI'19/CSU en Gemert starten het seizoen beiden met een nieuwe trainer. Bij Gemert volgt Reinald Boeren Dennis Deckers op en bij UDI'19/CSU vullen we naam van Stefan Hoogsteder in als opvolger van Bert Ruijsch. De twee teams zien elkaar voor het eerst op zondag 4 november. Opvallende nieuwkomer is het Utrechtse Magreb'90 dat eerder tegen de Udenaren uitkwam in de Derde Divisie. Het Maldense Juliana'31 dat ooit zo opvallend opkwam uit de derde klasse is nu bezig op de weg terug en degradeerde naar de eerste klasse.

Hoofdklasse B Zondag
1.Alphense Boys
2.Baronie
3.Gemert
4.Groene Ster
5.Halsteren
6.IFC
7.Leonidas
8.Magreb'90
9.De Meern
10.RKAVV
11.RKSV Minor
12.Nuenen
13.sv Meerssen
14.UDI'19/CSU
15.Unitas
16.V.C. Vlissingen

Eerste klasse C Zuid-1
Hier blijven de regioclubs bijeen. Met HVCH en SV TOP als oude bekenden zijn kampioen Rhode en promovendus Prinses Irene voor ons de meest opvallende teams. Alverna uit Wijchen wist te ontsnappen aan nacompetitie en bleef eersteklasser. Degradanten Gestel en DESO zien we niet meer terug waar Woezik de degradant is uit de Hoofdklasse. Kampioen AWC, ook al uit Wijchen, promoveerde naar de Hoofdklasse. Een prima feit is dat het ploegenaantal weer is hersteld naar veertien teams. Dit gaf een scheef beeld vorig seizoen nadat DESO al vroeg uit de competitie werd gehaald. Theo van Lieshout kwam als sterke kampioen met Rhode over van 2H naar de eerste klasse. Van Lieshout: "We zijn als Rhode zeer tevreden. Voor hetzelfde geld had je vier of vijf maal naar Zuid-Limburg gemoeten. Alle afstanden zijn te overzien nu. Na de bouwvakvakantie gaan we weer trainen." Er wacht Rhode op De Neul een gigantische renovatie waar de gemeente Meierijstad gul de portemonnee trok. "Daar zijn we blij mee, maar was ook nodig.  Drie nieuwe kunstgrasvelden, lichtmasten, hekwerken en bestratingen. Liever had ik op gras gespeeld, maar de keuze tegen een vlak en altijd bespeelbaar kunstgrasveld of slecht hoofdveld was voor ons niet moeilijk."

Eerste klasse C Zuid-1
1.Alverna
2.Best Vooruit
3.Brabantia
4.HVCH
5.Juliana'31
6.Leones
7.Nemelaer
8.Oirschot Vooruit
9.Prinses Irene
10.Rhode/Van Stiphout Bouw
11.FC Tilburg
12.SV TOP
13.Woezik
14.SC 't Zand

Tweede klasse H Zuid-2
Veel nieuwe gezichten in deze klasse. 2H lijkt een beetje het imago van 3D overgenomen te hebben. Het zo geroemde 3D om zijn enorme spanning tot onder het finishdoek van de competitie zag maar liefst drie ploegen promoveren. De verrassende kampioen Vianen Vooruit en promovendi Berghem Sport en DAW zijn de frisse nieuwkomers. Real Lunet uit Vught is de kampioen uit 3C in Zuid-1. Trainer Johan Vullings van Volharding is tevreden over de indeling: "ik vind het een prima indeling. Ook leuk dat we met Sportclub Irene, Sparta'18, Vianen Vooruit en SSS'18 vier clubs uit de buurt treffen." Hetzelfde bij Ruud Vermeer, trainer van SSS'18: "Prima. Paar verassingen erbij. Sparta'18 en Sportclub Irene stonden vorig jaar in de andere 2e klasse. Real Lunet uit zuid 1. Mooie mix" ,aldus Vermeer die aan zijn tweede seizoen in Overloon begint. Vermoedelijk eind september met de superderby tegen wie anders dan het naburige Volharding. Jurgen van Wanrooy de nieuwe trainer van Erp legt het uit in één zin: "Prachtige competitie, dik tevreden."

Tweede klasse H
1.Berghem Sport
2.DAW
3.EVVC
4.Emplina
5.Erp
6.Heeswijk
7.Helvoirt
8.Real Lunet
9.SSS'18
10.Sparta'18
11.Sportclub Irene
12.Venhorst
13.Vianen Vooruit
14.Volharding

Derde klasse D Zuid-2
De koningsklasse of mooiste klasse van Nederland zijn metaforen die aan dit 3D vaak zijn opgehangen. Toch heeft deze klasse wat averij opgelopen. Met maar liefst zeven nieuwkomers is het even met de ogen knipperen. Niets ten nadele van nieuwkomers overigens welkom zeggen we dan als Kliksport. Constantia, FC Schadewijk en Ulysses proficiat met de promotie of kampioenschappen. Ook een welkom aan het terugkerende Schijndel en Avanti'31 die een jaartje uitgeleend waren aan Zuid-1. Toch kijken we met grote belangstelling uit naar deze klasse. Wat gaat Margriet doen na het afgelopen sof jaar. Mark Strik trainer van Margriet: "het is een sterke competitie! Persoonlijk vind ik het wel leuk om tegen Schijndel te gaan spelen aangezien ik daar de jeugd heb getraind en veel van deze jongens ken die momenteel in het eerste spelen. Verder met tegenstanders als Avanti'31, Volkel, Olympia'18 en de derby's die op het programma staan zal het geen gemakkelijke opgave worden aankomend seizoen." Bij Handel gaat Tom Jacobs zijn tweede seizoen in en blikt vooruit: " Vind het moeilijk in te schatten. Ik ben benieuwd of 3D, zoals ik het ken, blijft bestaan. Ik weet niet veel van de nieuwe ploegen en ik vind het jammer dat Sparta'25  niet in 3d is ingedeeld. Dat was toch een leuke tegenstander zo dicht bij handel. Maar dat was ook wel te verwachten na drie promoties en drie degradaties." Boekel Sport gaat komend seizoen weer een poging doen hoger te eindigen.Een mooie competitie wacht op ze vind ook trainer John Elbers "Met zeven nieuwe verenigingen staan we weer voor een geweldige nieuwe uitdaging."

Derde klasse D Zuid-2
1.Avanti'31
2.Boekel Sport
3.Constantia
4.Excellent
5.FC Schadewijk
6.Handel
7.Mulo
8.Margriet
9.Nooit Gedacht
10.Olympia'18
11.Schijndel/De Wit
12.Ulysses
13.Vitesse/08
14.Volkel

Vierde klasse I Zuid-2
Deze klasse is van H naar I gegaan. Ook hier veel nieuwe gezichten met zeven blijvers en zeven nieuwe gezichten. Nijnsel/TVE is de degradant uit de derde klasse. Boskant en Boxtel zijn herintreders net als DVG, Herpinia en SDDL. In deze klasse is het danig versterkte Cito de te kloppen favoriet met de vraag hebben WEC, Boxtel en bijvoorbeeld Boskant hier een antwoord op of wellicht Herpinia of SDDL en Ravenstein. Wie zal het zeggen of maakt het waar? Feit is wel dat het voorgenomen huwelijk tussen SDDL en Ravenstein geen doorgang vond. De twee teams komen elkaar komend seizoen twee maal tegen.

Vierde klasse I Zuid-2
1.Avesteyn
2.Boskant
3.Boxtel
4.Cito
5.DVG
6.Herpinia
7.NLC'03
8.Nijnsel/TVE Reclame
9.Nulandia
10.Ravenstein
11.SCMH
12.SDDL
13.Vorstenbossche Boys
14.WEC

Vierde klasse G Zuid-2
1.America
2.BVV'27
3.DEV Arcen
4.EWC.46
5.FCV Venlo
6.GFC'33
7.Hegelsom
8.Heijen
9.Meterik
10.Montagnards
11.S.V. Oostrum
12.SVEB
13.Stormvogels
14.VVV'03

Vierde klasse H Zuid-2
1.Achilles Reek
2.DSV
3.Estria
4.FC Uden
5.Festilent
6.Gassel
7.HBV
8.Hapse Boys
9.Juliana Mill
10.SES
11.Siol
12.SV Milsbeek
13.Toxandria
14.VV Achates

Vijfde klasse E Zuid-2
Een mooie klassen waarin het begrip ons-kent-ons duidelijk de overhand heeft. Wat wel opvalt is dat de meeste vijfde klasse geen 14 clubs meer hebben, maar slechts dertien wat wekelijks voor één team een vrije zondag betekend. Het stoppen, overstap naar het zaterdagvoetbal of fusies zullen hier wel aan ten grondslag liggen. Neemt niet weg dat Vijf E een leuke klasse is met wekelijks derby's. Wat doet FC De Rakt die met Eus Marijnissen en Marc van de Ven behoorlijk wat voetbalkennis en organisatie 'know-how' hebben binnengehaald. Het met veel wroeging en onrechtgevoel  gedegradeerde RKVV Keldonk gaat de club van De Koulberg sportief spreken? VOW wil een nieuwe start maken na het bijzonder matige seizoen afgelopen jaar,  waar Boerdonk met een glimlach van oor tot oor terugkijkt op het afgelopen seizoen. Mooie ontmoetingen liggen in het verschiet dat is zeker. Ollandia is opnieuw verbannen richting Tilburg in de vijfde klasse C Zuid-1. Vorig seizoen kon er alsnog geruild worden en werden de Ollanders terug geplaatst in Zuid-2. Of die wens weer aanwezig is lijkt de vraag stellen en hem gelijk beantwoorden.

Vijfde klasse E Zuid-2
1.Boerdonk
2.FC De Rakt
3.HSE
4.HVV Helmond
5.Nederwetten
6.Odiliapeel/Braks
7.RKVV Keldonk
8.Rood Wit'62
9.SPV
10.Tongelre
11.VCO
12.VOW
13.WHV

Vijfde klasse F Zuid-2
1.Astrantia
2.De Zwaluw
3.Elsendorp
4.Fiducia
5.GVV'57
6.HRC'27
7.Menos
8.Merselo
9.SCV'58
10.SV DWSH'18
11.SVS
12. Sambeek
13.V.V. Holthees-Smakt
14.VIOS'38

Vijfde klasse C Zuid-1
1.EDN'56
2.Essche Boys
3.FC Drunen
4.Gloria UC
5.Irene
6.LSV
7.OVV'67
8.Ollandia
9.Riel
10.SVG
11.SVSOS
12.The White Boys
13.Tuldania

Vijfde klasse D Zuid-1
1.BZS
2.DESO
3.DSS'14
4.HRC'14
5.Heerewaarden
6.MEC'07
7.MOSA'14
8.Maaskantse Boys
9.O.K.S.V.
10.Ophemert
11.Ruwaard
12.SBV
13.SCZ
14.Wadenoijen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant