Trainer Lucien Roeffen heeft het goed naar zijn zin bij de Katwijkse vierdeklasser SIOL. 'Wij moeten het vooral van het voetbal hebben.' (foto: Gerno de Haas)
Trainer Lucien Roeffen heeft het goed naar zijn zin bij de Katwijkse vierdeklasser SIOL. 'Wij moeten het vooral van het voetbal hebben.' (foto: Gerno de Haas)

'SIOL moet een stuk stabieler worden, dan is linkerrijtje haalbaar'

Voetbal 651 keer gelezen

CUIJK/KATWIJK | Lucien Roeffen is begonnen aan zijn tweede seizoen van zijn tweede periode bij SIOL. De 45-jarige hoofdcoach wil dit seizoen flinke stappen zetten met de vierdeklasser. "We moeten voortborduren op wat we vorig seizoen na de winterstop hebben ingezet. Dat betekent vooral dat we een stuk stabieler moeten worden", aldus Roeffen.

Door Martijn Schwillens

De Katwijkers starten het seizoen met nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar. "Met Fynn Versteeg (JVC onder 19) zijn we een voetballer kwijtgeraakt die ik er graag nog bijgehad had, maar hij wilde graag met zijn vrienden spelen. Gezien zijn jonge leeftijd snap ik dat volledig. En keeper Sander Hendriks is gestopt en leider geworden. Gelukkig zijn Noud Maassen (JVC) en Bassim Sayeb (Vitesse'08) erbij gekomen. Ik heb een leuk groep jongens die elkaar weinig ontlopen. Als trainer heb ik nu wat te kiezen."

Mentaal
"Afgelopen seizoen was het verschil tussen uit en thuis enorm groot. Na de winterstop wonnen we thuis alles, maar uit wisten we alleen van Heijen te winnen. Dat is vooral een mentale kwestie. Natuurlijk beschikken we thuis over kunstgras, wat onze technische spelers ten goede komt, maar dat kan niet de reden zijn dat we uit zo slecht hebben gepresteerd vorig jaar. Ik ga niet roepen dat we mee gaan doen om promotie, maar als we een stuk stabieler worden, moeten we zeker in het linkerrijtje kunnen eindigen", meent Roeffen, die aangeeft dat de vierde klasse van SIOL 'wel sterker' is geworden. "Neem DSV, dat gewoon een goede ploeg heeft, Festilent, dat een stabiele club is, en Hapse Boys, dat al jaren pendelt tussen de derde en vierde klasse. Daaronder komt een groepje met Juliana Mill en Achates. Ik verwacht dat wij bij dat groepje gaan horen. Natuurlijk hebben we ook nog FC Uden, maar het is moeilijk te voorspellen wat die gaan brengen. Die hebben natuurlijk de laatste jaren aardig wat leegloop gehad."

Discipline
Tijdens zijn eerste seizoen in Katwijk moest Roeffen zich zeker de eerste maanden dikwijls laten gelden. "Want bij een X-aantal jongens was de discipline gewoon heel slecht. Zeker die jongens waren toe aan duidelijkheid: ben op tijd, kom twee keer in de week trainen, dat soort dingen. Vorig jaar hebben we maar een directe rode kaart gehad. Het jaar ervoor waren dat er erg veel. Wat dat betreft hebben we al goede stappen gezet", verduidelijkt hij. "SIOL moet het van het voetbal hebben. Aanvallend hebben we de beste voorhoede van de vierde klasse, maar verdedigend moet het beter. En verdedigen begint altijd voorin. Ook de aanvallers moeten dus mee in wat ik voor ogen heb qua speelwijze. Het streven is alvast om vijftien tegengoals minder te incasseren", zegt Roeffen, die afgelopen winter voor twee jaar bijtekende. "Dat wij op kunstgras spelen, is in mijn ogen een groot voordeel. Bij slecht weer en in de winter kunnen wij gewoon doortrainen. Zeker qua conditie en wedstrijdfitheid moet dat in de tweede seizoenshelft voordelen opleveren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant