UDI'19 ging zondag onderuit bij RKAVV. (foto: Peter Kuijpers)
UDI'19 ging zondag onderuit bij RKAVV. (foto: Peter Kuijpers)

UDI'19 met tien man onderuit tegen 'scherper' RKAVV

Voetbal 1.008 keer gelezen

LEIDSCHENDAM | UDI'19 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De Udenaren kwamen in Leidschendam tekort tegen RKAVV, dat de gasten uit Uden trakteerde op een terechte 3-1 nederlaag. "Ik baal vooral van de manier waarop we de eerste twee goals tegenkrijgen", kijkt trainer Stefan Hoogsteder terug.

Door Martijn Schwillens

UDI'19 begon namelijk zwak tegen het ambitieuze RKAVV. Al na vijf minuten profiteerde de thuisploeg van slecht verdedigen aan Udense zijde. "Vooraf hebben we het er nog over dat hun spits kopsterk is. Dan mag nooit al zo vroeg de situatie ontstaan dat hun buitenspeler vrij kan voorgeven en hun spits kan inkoppen." Peter Lomonaco kopte die 1-0 binnen. "We verzuimen daar om het duel aan te gaan in de zestien", baalt Hoogsteder.
Ook daarna bleef RKAVV aanvankelijk de betere ploeg. Halverwege het eerste bedrijf was het Hayden Bergen die kon scoren (2-0). "Hun spits kopt door en de middenvelder komt erover heen. Wij reageren daar niet goed op de doorgelopen speler." Ondanks die tegenslag wist UDI'19 zich terug te knokken in de wedstrijd. "We kregen meer balbezit en vooral meer grip. We veroverden vaker de bal en scoorden mijn inziens ook een prima goal." Oud-Fortunees Roald van Hout pakte de bal af en stelde Sam Wassenberg in staat de aansluitingstreffer (2-1) te maken.

Sterker
Na rust startte UDI'19 sterk en via Sydney Gakpo dachten de Udenaren ook langszij te komen. De aanvaller stond volgens de arbitrage echter buitenspel. "Maar dat zal er om hebben gehangen", weet Hoogsteder, die aangeeft dat de 3-1 die kort erop viel van cruciaal belang was. Een sliding op de bal van Rinke Pennings werd door scheidsrechter Tempelaar beoordeeld als overtreding: penalty dus en een tweede gele kaart voor Pennings. "De grensrechter gaf nog aan dat het geen overtreding was, maar de scheids wilde daar niet in mee." Rico de Boer pakte het cadeautje dankbaar uit en schoot vanaf elf meter raak: 3-1. Met tien man bleek UDI niet meer in staat zich terug te knokken in de wedstrijd. Hoogsteder tot slot: "Zes tegengoals in twee wedstrijden, dat is teveel. Dit is niet de seizoensstart die we verwacht hadden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant