Huseyin Dogan.
Huseyin Dogan. Foto: Hans van der Poel.

Huseyin Dogan (TOP Oss): 'Ik ben altijd hongerig naar goals'

Voetbal 639 keer gelezen

OSS | TOP Oss is er de laatste jaren meerdere keren in geslaagd om een goalgetter in huis te hebben. Huseyin Dogan is de volgende topschutter in het rood-witte shirt. Vorig seizoen nog op het Osse middenveld, maar dit seizoen door trainer Klaas Wels een positie naar voren gezet. "Ik focus me meer dan ooit op het maken van doelpunten."

Dogan voelt zich als een vis in het water in de aanval. "Ik krijg het vertrouwen van de trainer en mag de vrijheid invullen zoals ik dat wil. De samenwerking met Ragnar Oratmangoen bevalt uitstekend. Vorig seizoen op het middenveld was ik ook altijd hongerig naar goals, maar uiteraard had ik ook veel andere taken. Nu mag ik me meer gaan richten op het maken van doelpunten en dat ligt me wel. Maar we zijn pas vier wedstrijden onderweg, dit is pas het begin. Hoeveel doelpunten ik dit seizoen wil maken? Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg en ben niet van de voorspellingen." Afgelopen zaterdag maakte Dogan de 0-2 in het met 1-2 gewonnen duel van FC Twente. "De bal die ik kreeg van Bryan Smeets was geweldig. Ik wilde de bal eerste in de verre hoek schieten, maar besloot toen om de keeper te proberen te verrassen. Met succes. Natuurlijk hebben we het als ploeg goed gedaan in Enschede, maar een dag later ging de focus al naar komende vrijdag tegen FC Volendam. Daar willen we opnieuw winnen."

Favorietenrol
FC Volendam staat achttiende, TOP Oss is als nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie de favoriet. "Maar de competitie is zo sterk en iedereen kan van elkaar winnen. Wij beseffen dat er iedere week meer dan honderd procent inzet wordt vereist. En tja, wat zegt een favorietenrol. FC Twente was ook de favoriet tegen ons en ze verliezen."

Toekomst
Dogan stond onlangs in de belangstelling van MVV en ook vorig seizoen was er belangstelling voor hem. "Ik voel me hier gewaardeerd en heb besloten om bij TOP Oss te blijven. Ik wil iets teruggeven vanwege het vertrouwen in me van de mensen binnen de club. Al blijft mijn ambitie om in de toekomst een stap hogerop te zetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant