UDI'19 was vandaag te sterk voor medekoploper Nuenen. (foto: Kliksport)

UDI'19 toont karakter en verslaat Nuenen

Voetbal 1.111 keer gelezen

UDEN | UDI'19 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Udenaren waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor medekoploper Nuenen. De fraaie tweede treffer van Sam Wassenberg was na afloop het gesprek in de kantine, maar de zege was toch echt te danken aan doelman Nick van der Horst, die met twee knappe reddingen zijn ploeg na rust overeind hield. "Het is altijd fijn als je als keeper met zulke reddingen belangrijk kunt zijn voor het team", keek Van der Horst terug op de winstpartij.

Door Martijn Schwillens

Na de twee verliespartijen tegen Baronie en RKAVV (beiden 3-1), was het zaak voor UDI'19 om te voorkomen dat het al vroeg crisis zou zijn op sportpark Parkzicht. In een overigens weinig hoogstaande partij zette UDI'19 vanaf het begin de toon en kreeg al vroeg de beloning voor een prima start aan de partij. Sam Wassenberg was andermaal het goudhaantje (1-0). Na de openingstreffer liet UDI'19 het spel veelal aan Nuenen, dat maar zelden opereerde als een ongeslagen koploper. De formatie van oud-prof Jan Poortvliet zette pas na rust echt aan, maar werd slechts tweemaal gevaarlijk. De geheel vrijstaande Thom van de Donk had na een dik uur spelen de 1-1 op zijn hoofd, maar de aanvaller zag Van der Horst de bal met zijn vingertoppen langs de paal tikken. Tien minuten voor tijd had de Udense goalie ook een prima redding in huis toen Sem van de Broek bij de tweede paal voor de gelijkmaker dacht te zorgen. "Dat waren inderdaad cruciale reddingen. Het was fijn dat ik daarmee belangrijk voor het team heb kunnen zijn", glunderde Van der Horst na afloop. "En als keeper is het natuurlijk altijd lekker om de nul te houden. Zeker na die zes tegengoals in de eerste twee wedstrijden."

Fraaie lob
Nadat Wassenberg en Wietse van Lankveld aan de andere kant mogelijkheden op een tweede goal hadden gemist, was het Wassenberg die in de slotminuut zijn ploeg in veilige haven bracht. De spits zag Jeroen Keeris te ver voor zijn doel staan en verschalkte met een fraaie lob van dik 35 meter de toch bijna twee meter lange doelman van Nuenen. "We hadden vandaag wel de scherpte in ons spel die we tegen Baronie en RKAVV niet hadden. Deze overwinning was naar mijn idee ook helemaal terecht", vond trainer Stefan Hoogsteder. "We zijn slechts twee keer in de problemen geweest en toen hield Nick ons op de been. Door de nul te houden tegen zo'n aanvallend ingestelde ploeg, hebben we ook laten zien dat die zes tegendoelpunten in de eerste twee duels geen reële weergave zijn geweest van wat wij kunnen."
Door de overwinning op Nuenen klimt UDI'19 naar een elfde plek in de hoofdklasse B.