Niek van Zutven onderschept de bal. Arjen Haast (20) kijk toe.
Niek van Zutven onderschept de bal. Arjen Haast (20) kijk toe. Foto's Peter Kuijpers
+Video

Heeswijk ziet voorsprong teloor gaan bij Prinses Irene, Video met Stef Sijbers en William van der Steen

Voetbal 936 keer gelezen

NISTELRODE – De thuisblijvers van deze matig bezochte bekerderby kregen geen gelijk. Ze misten een leuke wedstrijd, met veel fouten en vooral veel doelpunten. Heeswijk nam een 3-0 voorsprong, maar moest spelend op het tandvlees in de slotminuten alsnog een draw toestaan.

Heeswijk begon in Nistelrode zonder Gerke van den akker die onlangs zijn pols brak. Naar zijn zeggen duurt het nog drie weken eer er aan een brace gedacht kan worden. Verder leverde de ploeg Camiel van Doorn in die samen met Wouter van Dijke (gaat in het tweede spelen) niet meer beschikbaar zijn voor trainer Stef Sijbers. Pieter Verbruggen vertrok naar Rhode en Bryan van Deursen deed dat naar Blauw Geel'38. Je kan wel stellen dat de Heeswijkers een behoorlijke jas hebben uitgedaan. Bij Prinses Irene wordt Martijn van Vugt node gemist. Van Vugt is met vakantie en heel Nistelrode hoopt dat zijn kicks weer aantrekt als hij terugkomt.

Coen van Beljouw werkt weg voor (14)  Wibe van Rooij

Niek van Zutven
Het zat in de poule allemaal wat ingewikkeld in elkaar, maar de rekenmeesters bij Prinses Irene hadden aan het einde meteen de uitslag. Door het gelijke spel was Prinses Irene geplaatst voor de volgende ronde in november. Zelfs Heeswijk was nog kanshebber geweest mits het had gewonnen. De wedstrijd begon met een sterk aanvallende Prinses Irene waar het een kwestie van tijd leek voor de Nistelrodense openingstreffer zou vallen. Keeper Niek van Zutven van Heeswijk dacht daar anders over en pareerde alles wat op hem af kwam. De Zijtaartse doelman ligt goed in zijn genezingstraject en keepte een puike partij.

Scheidsrechter Peter Bechay

Krentenmik
Ondanks de druk van Prinses Irene was het plots Heeswijk dat de score opende. Een weinig slimme overtreding van Koen Bollen leverde een vrije trap op. Heeswijk heeft dan nog altijd Arjen Haast die een perfecte en harde vrije trap in huis heeft. Ook ditmaal was de Heeswijker succesvol en scoorde 0-1. Bollen leek zich kort hierna, Prinses Irene koos weer vol voor de aanval, te herstellen, maar zijn inzet ging via de lat over het doel van Van Zutven. Heeswijk bleef loeren op de omschakeling en had na een half uur opnieuw succes toen de Prinses Irene krentenmik opnieuw ineenstortte. Rutger van den Burgt profiteerde handig en bracht Heeswijk op een twee nul voorsprong.

Ruimen bij Heeswijk

Blessuretijd
De tweede helft was amper begonnen waar opnieuw de defensie van Prinses Irene schutterde Stef Adank profiteerde handig en aan een nederlaag leek niet meer te ontkomen voor de kersverse eerste klasser. In de 69e minuut brak Prinses Irene de ban. Aanvoerder Gijs van Erp kwam via een scrimmage aan de bal en kon afdrukken naar 1-3. Dat gaf een positieve adrenaline vooral nadat Tim van den Brand er met een snoeihard schot net buiten bereik van Van Zutven er 2-3 van maakte. Bij Heeswijk waren de zuurstofflessen inmiddels dik in het rood geraakt. De 3-3 viel in de 88e minuut. Invaller Julian van Roosmalen stond vrij aan de tweede paal en schoof binnen. Scheidsrechter Peter Bechay floot een paar minuten in blessuretijd af. De arbiter uit Boxmeer floot overigens voorlopig zijn laatste wedstrijd. De talentvolle scheidsrechter gaat voor zijn werk 18 maanden naar Granada in Spanje. Prinses Irene bereidt zich komende week voor op het thuistreffen met Oirschot Vooruit waar Heeswijk volgende week promovendus Berghem Sport op Ballendonk ontvangt.