Blauw Geel'38 wil juichmomenten
Blauw Geel'38 wil juichmomenten Foto: Peter Kuijpers
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo ontdekt zijn kwetsbaarheid, zaterdag al tegen UNA

Voetbal 851 keer gelezen

VEGHEL – Een overwinning en drie nederlagen achtereen is tot op heden de schamele buit voor het Veghelse Blauw Geel'38/Jumbo. "Kenners' wisten het vooraf al vaak te melden dat het tweede seizoen in de Derde Divisie zwaar zou worden. Die woorden lijken op dit moment geen negatieve supportersretoriek te zijn.  Twee maal volkomen weggespeeld (Volendam en OFC) en met pech verloren van Dongen bracht de ploeg voorlopig tot op drie punten boven de laatste plek. Zaterdag komt kampioenskandidaat UNA waar niet verliezen een meer dan noodzakelijk iets is voor de Veghelaren.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 heeft in vergelijk met vorig seizoen niet zoveel in hoeven leveren. Alleen Alexander Mols en dat scheelt 10 goals per seizoen. Natuurlijk mist Blauw Geel'38 ook bijtertje Sten van Vessem, maar die is met Tim Rerimassie en Jean-Claude van Aanholt ruim gecompenseerd. Een type Serkan Ordu die als het nodig was lekker in het duel kon kletsen, zou de ploeg ten goede komen. Een rol die ook Rerimassie zou kunnen vervullen.  Trainer Niels van Casteren schuift volop achterin. Door het wegvallen van Desley Schilders is de stabiliteit in de laatste linie wat verdwenen. Ook de sturende pas vanachter uit kwam de laatste weken maar zelden van de vaak breed spelende Blauwgelers. Schilders trainde vol mee donderdag, maar is er zaterdag tegen UNA nog niet bij. De 'Van Lonen' wisselen elkaar af en Edwin Huibers, wat toch een gedegen rechtsachter is, moet Van Casteren regelmaat centraal aanschuiven door het gemis van Schilders. Mustafa Guler op die plek was geen succes en dat vinden beide partijen ook. Bovendien is Guler bikkelhard nodig in de halflinie van Blauw Geel'38.



Mustafa Guler (6) met verbeten blik (Foto Peter Kuijpers)

Vechtertje
Aanvallend zit het bij Blauw Geel'38 in een dipje waar je van Koen van der Zanden, hoeveel arbeid hij ook uitstraalt, nog geen wonderen van mag verwachten. De beste aanvaller momenteel is nog Rick Polman in ieder geval de productiefste met zijn twee doelpunten tot op heden in zijn geringe speeltijd. Het team heeft een boost nodig wellicht dat het zaterdag zou kunnen verrassen tegen de ijzersterke kampioenspretendent UNA. Vechtertje Van Casteren heeft er ongetwijfeld over liggen piekeren hoe hij zijn team weer aan het winnen en scoren kan krijgen. Zelf is hij er volledig van overtuigt dat dit negatieve stigma gaat keren. Winst op UNA, daar zou geen elixer beter tegen helpen. Om 19.30 uur geeft scheidsrechter Nick Tunnissen uit Venray het sein tot voetballen.

Gesprek met Niels van Casteren die ook nog terugkijkt op het vreselijke ongeluk op de spoorwegovergang in Oss. Van Casteren geeft sport op een school in Oss.


HTML5 Audio Player

Programma komend weekend Derde Divisie 
Quick-Hercules
OJC Rosmalen-ADO'20
GOES-HBS
Blauw Geel'38/Jumbo-UNA
EVV-Quick'20
TEC-JVC Cuijk
OFC-Jong FC Volendam
Dongen-O.S.S.'20
HSC'21-Westlandia

Stand Derde Divisie
1. Jong FC Volendam 4-10
2. OFC 4-9
3. GOES 4-9
4. TEC 4-9
5. ADO'20 4-8
6. Hercules 4-8
7. UNA 4-7
8. OJC Rosmalen 4-6
9. Dongen 4-6
10. JVC Cuijk 4-6
11. HSC'21 4-6
12. EVV 4-4
13. O.S.S.'20 4-4
14. Blauw Geel'38 4-3
15. HBV 4-3
16. Westlandia 4-3
17. Quick'20 4-1
18. Quick 4-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant