UDI'19 was thuis met 2-1 te sterk voor koploper Gemert, dat door het verlies de eerste periodetitel verspeelde. (foto's: Kliksport)
UDI'19 was thuis met 2-1 te sterk voor koploper Gemert, dat door het verlies de eerste periodetitel verspeelde. (foto's: Kliksport)

UDI'19 verslaat koploper Gemert in een boeiende derby

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | UDI'19 heeft zondag koploper Gemert verslagen. De ploeg van trainer Stefan Hoogsteder legde de basis voor de derbyzege voor rust. Thijs van der Linden en Tufan Koca zorgden er met hun goals voor dat de eerste periode aan de neus van Gemert voorbij ging: 2-1. "Deze derby is altijd leuk om te spelen. Vooral als je 'm wint", glunderde UDI-verdediger Jaap Kerkhof na afloop.

Door Martijn Schwillens

Van der Linden, die voor het eerst in de basis mocht beginnen aan Udense zijde, bekroonde zijn debuut met een vroege goal door een vrije trap achter Bono Barten te koppen. Gemert-topscorer Thijs van Pol maakte na een dik kwartier gelijk voordat Koca met een prachtige uithaal UDI'19 nog voor het half uur al op 2-1 zette. Vlak voor rust was Sam Wassenberg dichtbij een derde goal voor de thuisclub, maar zijn inzet raakte de paal. "Als die was gevallen, dan was de wedstrijd waarschijnlijk beslist geweest", meende Hoogsteder na afloop.
Na rust drong Gemert stevig aan en de gelijkmaker hing meerdere keren in de lucht. Van Pol kon voor open doel de bal niet binnenwerken, terwijl doelman Nick van der Horst twee prachtige reddingen in huis had op inzetten van Ralf Kemper en Kees Brugmans. Aan de andere kant kopte Wassenberg een vrije kans recht op Barten. Hoogsteder: "De eerste helft hebben we prima gespeeld en ook een paar goede kansen gecreëerd. Omdat de 3-1 uitbleef, wisten we dat Gemert in de tweede helft zou gaan komen. Daar gingen we verdedigend goed mee om, maar zelf zijn we te weinig blijven voetballen. Het belangrijkste is vooral dat we deze overwinning op de streep hebben getrokken."

'Deze zege is erg knap'
De tevredenheid bij Hoogsteder kwam mede voort uit het feit dat de overwinning werd geboekt ondanks het ontbreken van een aantal vaste basiskrachten. Bovendien viel Roald van Hout al na een half uurtje geblesseerd uit. "Deze groep heeft qua resultaten wat up's en down's gehad, maar deze overwinning bewijst dat we qua breedte van de selectie stappen aan het zetten zijn. Dat we Gemert hebben verslagen, is erg knap", vond de oefenmeester uit Driel. "Zij zijn in de tweede helft wel een paar kaar gevaarlijk geweest, maar alleen uit corners en vrije trappen. Voetballend hebben we na de rust maar een kans weggegeven. Daar ben ik als trainer ook blij mee, want met deze zege kunnen we verder."

'Niet mooi, wel effectief'
De ruim 800 toeschouwers op sportpark Parkzicht zagen een enerverende derby, met veel actie voor beide doelen. Kerkhof was aan UDI-zijde toonbeeld van de 'everyday but not today'-mentaliteit die Gemert zichtbaar steeds meer begon te irriteren. Zeker toen Van der Horst tien minuten voor tijd met een knappe redding op een kopbal van Kemper de gelijkmaker voorkwam. "De eerste helft was van onze kant goed, na rust was het minder. We zijn echter de hele wedstrijd vol gas blijven gaan en hebben veel tweede ballen weten te veroveren. Het was niet altijd mooi, maar wel effectief. We mogen zeer tevreden zijn met deze overwinning", concludeerde Kerkhof.
UDI'19 klimt door de derbywinst naar plek zeven in de Hoofdklasse B, Gemert zakt naar plek drie. De eerste periodetitel ging naar Unitas.

Uitslagen Hoofdklasse B:
Alphense Boys- Nuenen 1-1
Groene Ster- Unitas 0-4
Leonidas- VV De Meern 1-1 
SV Meerssen- Halsteren 2-2 
RKSV Minor- RKAVV 1-0
SVA Papendorp- IFC afgelast
UDI '19- VV Gemert 2-1
VC Vlissingen- VV Baronie 0-2

Stand Hoofdklasse B:
1. Unitas 10-24 *
2. Baronie 10-23
3. Gemert 10-21
4. Halsteren 10-21
5. Groene Ster 10-20
6. Nuenen 10-18
7. UDI'19 10-14
8. Meerssen 9-12
9. Alphense Boys 10-12
10. IFC 9-11
11. Minor 10-11
12. Vlissingen 10-10
13. Leonidas 10-9
14. RKAVV 10-7
15. De Meern 8-2
16. Papendorp 8-1

Meer berichten