Huseyin Dogan.
Huseyin Dogan. Archieffoto Hans van der Poel.

Dogan maakt het verschil bij winnend TOP Oss

Voetbal 422 keer gelezen

OSS | TOP Oss is dit seizoen wellicht de grootste verrassing in de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren wonnen zaterdagavond met 2-0 van Almere City FC en klommen daardoor naar de vierde plaats. Bovendien gaan ze aan kop in de tweede periode. Slechts 1.571 mensen kwamen naar het stadion en dat is gezien de goede prestaties veel te weinig.

De eerste helft was er weinig te beleven in het koude Frans Heesen Stadion. TOP Oss creëerde geen kans en namens de gasten was alleen Ricardo Kip gevaarlijk met een schot dat net naast vloog. Een andere tweede helft, waarin Huseyin Dogan het verschil maakte. Hij viel op door het veelvuldig buitenspel lopen, maar na 59 minuten liet hij zich van een andere kant zien. Ietwat gelukkig kreeg hij de bal vanuit de draai mee, waarna hij zijn directe tegenstander uitkapte en de bal door de benen van doelman Timo Plattel schoot. Twaalf minuten voor tijd verdubbelde de topschutter de stand. Met een snelle beweging speelde hij zich vrij en haalde hij uit met zijn rechterbeen. Het schot was niet hard, maar was wel onhoudbaar voor de doelman. Hij kuste na de goal de grond: het was de beslissing in in de wedstrijd. TOP Oss gaf achterin niets weg en blijft dus de ploeg met de minste tegendoelpunten van de hele competitie. Volgende week wacht de topper in Deventer tegen Go Ahead Eagles.