Heeswijk - Vianen Vooruit werd gespeeld met veel passie maar niet altijd met goed voetbal
Heeswijk - Vianen Vooruit werd gespeeld met veel passie maar niet altijd met goed voetbal (Foto: HANNY VD LINDEN)

Vianen Vooruit meldt zich in het linkerrijtje met 0-2 zege in Heeswijk

  •   keer gelezen   Voetbal

Vianen Vooruit de ploeg van trainer Niels Voet begon schuchter deze competitie. Die periode lijkt inmiddels gepasseerd en staat er een volwassen team aan de aftrap. Ook op Sportpark Ballendonk maakte Vianen Vooruit een volwassen indruk met vlagen goed voetbal. De club heeft bovendien met Robby van Raaij een ijzersterke pion in het centrum staan die van geen wijken wil weten.Heeswijk wilde wel, maar kwam toch te kort in duelkracht en soms boeren slimheid. Vooral na het uitvallen van Wouter van Dijke verdween de grootste aanvalsangel uit het 'Hezikse' team.

Door: Peter Kuijpers

Aanvankelijk hielden de twee teams elkaar aardig in balans. Het eerste doelpunt kwam plots uit de lucht vallen. Vanaf rechts werd in de 17e minuut met een lange bal Mart Nuijen bereikt die zo de zestien van Heeswijk kon binnen lopen en keeper Niek van Zutphen met een lage schuiver in de hoek gepasseerd: 0-1. Even leek Heeswijk de weg kwijt waar Mick Bogaart rakelings overschoot namens de bezoekers. Heeswijk herstelde zich en via veel sloop en trekwerk van spits Wouter van Dijke kwamen de Ballendonkers met regelmaat richting het domein van Keeper Remco Loeffen.


Bert Verstappen
De beste kans en meteen de vraag hoe kan je hem missen, was voor Van Dijke die van Stef Adank de bal panklaar voor het doel kreeg aangeboden. Tot verdriet en ergernis ging de bal via Loeffen (knappe redding) corner. Op slag van rust was er plots nog een incident. Coen van Beljouw hoekte naar verluidt raak tegen het hoofd van Mart Nuijen. De overigens uitstekende scheidsrechter Bert Verstappen ontging dit. Aan de reactie van Vianen Vooruit te zien was er wel degelijk iets gebeurd. Van Beljouw mazzelde en Nuijen werd dizzy afgevoerd.(Foto Hans Heesakkers)

Vlag
Na rust kwam Coen van Zutven niet meer terug. Op zijn plek speelde Ries van Alebeek. In de 57e moest Heeswijk een fikse aderlating doen. Wouter van Dijke kwam in botsing met keeper Loeffen en moest zich laten vervangen door Rutger van der Burgt. Bij Volharding had Mick Bogaard inmiddels plaats gemaakt voor Mark Daamen. De wedstrijd gaf wel strijd maar weinig goed voetbal meer te zien. Heeswijk leverde veel arbeid, maar verschafte zich nauwelijks kansen. Vianen Vooruit leek op 0-2 te komen door Daamen, maar de vlag van Heeswijk grensrechter André Langenhuijsen wees gedecideerd omhoog. Verstappen honoreerde het en het Vianense feestje moest even uitgesteld worden. In de 88e minuut raakte Arjen Haast vallend bal met zijn hand, Verstappen twijfelde geen moment en plaatste de bal op elf meter van Niek van Zutphen. Aan Nuijen is dit soort werkjes wel besteed en klopte Van Zutphen kansloos van elf meter. Verstappen floot af en Vianen Vooruit boekte de vierde zege op rij.

Heeswijk: Niek van Zutphen, Gerke van den Akker, Sten van den Berg, Dirk Verdonk, Tom Sleddens, Wouter van Dijke (57. Rutger van der Burgt), Danny Aarts, Coen van Beljouw, Stef Adank (73. Max Sluiter, Coen van Zutven (46. Ries van Alebeek), Arjen Haast.

Vianen vooruit: Remco Loeffen,Arthur Spanjersberg, Robby van Raaij, Maarten Broekmans, Rik Willemsen, Wouter van den Wiel, Mick Bogaard (55. Mark Damen), Jeroen Bardoel, Mart Nuijen, Wouter Evers, Jeroen Schepens.

Meer berichten