De Blummeltjes op een rij. V.l.n.r. Bjorn, vader John, Sven en Brent
De Blummeltjes op een rij. V.l.n.r. Bjorn, vader John, Sven en Brent (Foto: Peter Kuijpers)

De alles verterende ambitie van de Blummeltjes

  •   keer gelezen   Voetbal

SCHIJNDEL –  Ergens verscholen in een Vinex wijk woont de familie Blummel. Vader John en moeder Desiree  met de tweeling Bjorn en Brent beiden 18 en Sven van 22 jaar. De Blummeltjes hebben één gemeenschappelijke deler: voetbal en alle drie aanvallers. Bjorn en Brent spelen beiden in het eerste team van RKSV Schijndel waar Sven profvoetballer is bij FC Den Bosch. Vader John tenslotte is assistent van Henri van Alebeek, trainer van RKSV Schijndel/De Wit.

Door: Peter Kuijpers

Sven is de oudste van de drie en is een linkspoot tot tegenstelling van zijn broers. Sven is speler van FC Den Bosch en maakte van voetballen zijn beroep. Toch had het anders kunnen lopen, maar trainer Frank Brands destijds van Schijndel zag zijn talent en kaartte hem aan bij broertje Marcel toen technisch manager bij PSV. Sven Blumel: "Ik speelde bij Schijndel al vroeg in het eerste team. Er was toen al belangstelling van  veel clubs onder anderen UDI'19, maar ook clubs uit de Jupiler League die destijds zo werd genoemd. Koos toch voor een tweejarig contract bij  PSV. Ruud van Nistelrooij, die bij dat team liep in verband met zijn cursus als trainer, zag mijn talent wel zitten als aanvaller. De plekken waren druk bezet en hij vond dat ik minuten moest maken, wat ik zelf ook wilde. Je wil als speler niets liever dan spelen. We zijn toen beiden tot de oplossing gekomen dat ik linksback ging spelen en dat vulde ik naar tevredenheid in. Er mochten toen die tijd nog spelers van het eerste meedoen, maar dat is nu allemaal veranderd. Van Nistelrooij liet me wel als eerste invallen bij Jong PSV dat staat me nog wel bij."

Leeftijd
Bjorn vormt met broer Brent de tweeling in de familie, beiden rechtsbenig. Is nog scholier op het ROC in Veghel waar hij de opleiding filiaal manager volgt. Bjorn: "Sinds dit seizoen voetbal ik in het eerste van Schijndel in de spits." Vader John vult aan: "Het zijn allemaal aanvallers bij ons en dat was ik in mijn voetbaltijd ook." Bjorn vervolgt: "Ik ben eigenlijk net als Brent nog JO 19 speler, maar ben toch in de selectie van één opgenomen. Volgens mijn leeftijd kan ik dus nog in JO 19 spelen. Ik heb een enkelblessure gehad dus om te herstellen en speelminuten te maken zou dat zo nog daar kunnen. Heb nogal wat pech gehad door blessures. Toen ik uiteindelijk fit was en mijn debuut bij Schijndel één mocht maken moest ik er opnieuw af met een blessure. Ik heb overigens dit seizoen ook nog minuten gemaakt in JO 19.  Ik train wel volledig mee met de selectie van één. De trainingen van Henri van Alebeek zijn goed en leerzaam. Dat is echt het grote verschil met de jeugd waar overigens niets mis mee is, maar het verschil is merkbaar."  

School
Brent heeft typisch genoeg geen JO 19 ervaring: "Nee, ik ben vanuit de JO 17 doorgeschoven naar de eerste selectie. Speelde een tijdje met JO 17 mee en zondags met het eerste." "Dit heeft maar een paar weken geduurd in verband met de ARV (Arbeids Rust Verhouding red.PK) daarna is Brent volledig overgehaald naar de selectie." Weet pa John nog toe te voegen. Brent vervolgt: "Ik heb wat school betreft een tussenjaar. Ik ga komend jaar weer naar school en alleen nog zoekende wat dat exact moet zijn. Zaterdag gaan we informeren in Eindhoven bij een school waar dan open dagen zijn. Eens rondkijken wat daar voor mogelijkheden liggen. Ik zoek toch iets in de richting met sport heb me daar op het internet al over geïnformeerd."De mannen: Bjorn, John, Brent, Sven en Brent Blummel

Blessures
Brent maakte de magere jaren van Schijndel mee. "Ik begon in de eerste klasse waar Frank Brands toen nog trainer was. Met de komst van Hans Lathouwers ging het ook al niet beter met ons team. We wonnen te weinig wedstrijden. Met de komst van Henri van Alebeek ging het aanvankelijk ook nog slecht, maar wonnen we op het laatst drie wedstrijden achtereen en handhaafde we ons. Nu hebben we wat blessures, maar wij gaan echt nog wel wedstrijden winnen, reken maar. We staan wel lager dan we horen te staan, maar we gaan echt niet in de problemen komen. Dat weet ik zeker." Het handelsmerk van Brent is zijn vrije trap en afstandsschot waar hij met regelmaat succes heeft: "De vrije trap gaat me goed af maar dat niet alleen. Kijk je weet ook niet hoeveel ik er neem en het gaat ook wel eens mis. Ik train er niet speciaal op, sterker nog ik ben daar niet zo mee bezig en ga na de training ook niet extra vrije trappen oefenen." John vult nog aan: "In zijn vrije trappen zit een soort zwieper die voor een doelman moeilijk in te schatten zijn. Een rare curve en ze worden hard genomen" ,aldus de vader van de drie die ook nog ooit speelde in het eerste van zijn club Schijndel.

Kunstgrasveld
Sven traint elke dag bij zijn club FC Den Bosch. Hij kwam vorig seizoen over van PSV en draaide een goed seizoen met 13 competitietreffers en twee goals voor de KNVB beker. Dit seizoen startte prima met vier goals en twee belangrijke assists. Sven: "Dat klopt,  al lag ik er drie weken uit met een enkelblessure. Er is door de komst van de nieuwe Russische eigenaar toch wel wat veranderd in het positieve. Er wordt nu veel meer op je voeding gelet door middel van shakes en we hebben een nieuwe gym dat we niet meer naar het Sportion hoeven. Dat zijn dingen die je ondersteunen om optimaal te presteren voor je club." Kunstgras tenslotte het gewraakte 'K' woord in voetbal. "Wij hebben ook een kunstgrasveld in het stadion waar we altijd op trainen. Ik heb er niet zoveel problemen mee mits het goed is onderhouden. Maar het liefst speel ik op gras, maar dat zal wel toekomst worden"  ,zegt Sven van Blummel waar de broers en pa instemmend knikken. Onderweg naar huis, waar lichte motregen de ruitenwissers in beweging zetten, nadenkend over het gesprek met de drie broers en pa John. Wat een stel, mooi toch. Rijkeluiswens heet zoiets.

Meer berichten