John Elbers weer voorzichtig terug bij Boekel Sport
John Elbers weer voorzichtig terug bij Boekel Sport (Foto: Peter Kuijpers)

John Elbers: 'Ik dacht wat overkomt mij'

  •   keer gelezen   Voetbal

Het was een beetje stil rond de naam van John Elbers de laatste maanden. De trainer van Boekel Sport zat niet meer op de bank waar zijn assistent Yoeri van der Steen hem verving. De tijd van geruchten: Onmin met de club, privé problemen, of een geschil met de belasting? We hoorden ze allemaal de revue passeren, maar allen raakten ze kant nog wal.

Door: Peter Kuijpers

Kliksport belde gisteren met John omdat hij zondag weer op de bank van Boekel Sport werd gesignaleerd. Dit werd bevestigd door Elbers zelf: "We zijn lang met een drukke verbouw bezig geweest. En iedereen die dit ooit heeft gedaan weet dat hier veel vrije uren in gaan zitten. Daarbij had ik nog Boekel Sport als club, dat werd toen heel erg druk voor me. Het werd zo erg dat ik emotionele buien kreeg waar ik dacht wat overkomt mij? Heb een leuk gezin met kinderen en een vrouw hoe kan dat in hemelsnaam. Ik betrapte mezelf op slordigheden die mij normaal nooit zouden overkomen. Als ik voor de groep stond wist ik soms de namen niet meer en toen dacht ik: dit is niet goed John."

Therapeutische basis
Eenmaal bij de arts viel het woord 'Burn-out' al snel. Ik kreeg de opdracht er met onmiddellijke ingang de stekker uit te trekken. Dat was een behoorlijke tik die ik te verwerken kreeg. Ik had net een nieuwe assistent (Yoeri van der Steen red. PK) en heb het die avond gelijk bij Boekel Sport uitgelegd. De club had alle begrip en dan mag je als trainer niet klagen bij zulke coulante behandeling. Ook op mijn werk ben ik toen op therapeutische basis gaan werken. Heb veel gefietst en gewandeld om positieve energie op te doen. Nu ben ik inmiddels aardig op de goede weg. Zondag ben ik weer bij een wedstrijd aanwezig geweest. Dit is nog op therapeutische basis dus assisteer ik Yoeri alleen  nog maar. Ik wil hiermee alle geruchten de kop indrukken die er beslist wel waren. Boekel Sport, Yoeri van der Steen en de spelersgroep is daar fantastisch mee omgegaan. Ik heb ze daar afgelopen donderdag ook nog voor bedankt en mee gecomplimenteerd. Ik hoop snel weer voor de groep te staan, maar dat zal wel pas na de winterstop zijn tot die tijd lever ik hand en spandiensten bij de selectie.

Meer berichten