VOW (zwarte shirts) blies VCO in 't Oventje van het veld.

5E: Odiliapeel slaat aanval SPV af, De Rakt ziet VOW en Keldonk naderen

Voetbal 1.512 keer gelezen

Odiliapeel heeft met succes een aanval op de koppositie door naaste belager SPV afgeslagen. 'De Peel' toonde na rust veerkracht en behaalde een welverdiend punt (2-2). FC De Rakt leed voor de tweede week op rij een nederlaag. HVV was in Helmond te sterk voor de mannen van coach Eus Marijnissen, die VOW en Keldonk ziet naderen. VOW won maar liefst met 9-1 bij VCO.

Luuk van de Pol kopte Odiliapeel voor rust op voorsprong, maar in de tweede helft was SPV aanvankelijk sterker en nam het ook een 1-2 voorspring. Na omzettingen in het veld was het invaller Stan van den Berg die vijf minuten voor tijd de 2-2 noteerde. "Het was een enerverende wedstrijd met veel strijd en beleving. Ik ben trots dat we koploper zijn gebleven", aldus trainer Maarten van Stiphout van Odiliapeel, dat de voorsprong op De Rakt zag oplopen naar zes punten, omdat de Udenaren met 2-1 verloren bij HVV. Gino Wijdeven scoorde voor De Rakt. "We hebben verloren van een ploeg met veel individuele kwaliteiten, die op een hoger niveau kunnen spelen", toonde Marijnissen zich realistisch. "We hebben zelf hard gewerkt en enkele goede aanvallen gehad."

VOW haalt hard uit bij VCO
VOW liep dankzij een 9-1 overwinning bij VCO drie punten in op De Rakt. De ploeg van trainer Jordy van Boxtel kende geen genade met de thuisploeg. Al na een half uur stond het 0-7 in 't Oventje. Bart van de Laar maakte er vier voor VOW, dat de negen vol maakte via Bart van de Oever (2), Bas van Bakel, Rick van der Linden en Pim van Riel. "Het was echt een prima eerste half uur met enkele prachtige doelpunten", zag een tevreden trainer Jordy van Boxtel.
Boerdonk hield Rood Wit'62 op 2-2 door doelpunten van Daan Dortans en Danny van de Velde.