Beeld uit een eerder treffen tussen Blauw Geel'38 en JVC
Beeld uit een eerder treffen tussen Blauw Geel'38 en JVC Foto Peter Kuijpers
+video

JVC Cuijk vol zelfvertrouwen naar Veghel; Niels van Casteren komt met primeur

Voetbal 588 keer gelezen

VEGHEL – Donderdag kwam Blauw Geel'38/Jumbo met de complete lijst aan spelers die ook komend seizoen de blauw-gele kleuren zullen dragen. De club is tevens nog in onderhandeling met verschillende spelers zowel binnen als buiten het Prins Willem Alexander Sportpark. Zondag komt trainer Ferdi Akankan met zijn JVC Cuijk naar Veghel. De club staat virtueel één puntje boven Blauw Geel'38 en kijkt net als de Veghelaren met een schuin oog naar onderen. In het video interview komt Niels van Casteren nog met een nieuwe speler.

 Door: Peter Kuijpers

Trainer Ferdi Akakan kennen we in Veghel nog als een kundige en vooral sympathieke zaalvoetballer van Schoenenreus/Zanten die door het Veghelse publiek bijzonder werd omarmt. Daar zal hij ongetwijfeld aan terugdenken als hij zondag met de JVC Cuijk spelersbus het bordje Veghel zal passeren. Ferdi heeft een Turkse vader en Nederlandse moeder. Vader Akankan slaat geen wedstrijd over van zoon Ferdi maar moet helaas door zijn ernstige ziekte nogal eens verstek laten gaan. De overgang naar JVC Cuijk kostte de Cuijkenaren en Akankan nogal wat kruim omdat zijn voormalige club Quick1888 hem aan zijn contract hield. Maar het gezonde verstand zegevierde en werd Akankan uiteindelijk de opvolger van trainer Ruud Kaiser bij de club waar hij zijn grote successen als speler vierde.


Concurrentie
Vlekkeloos is zijn start niet verlopen. Zeker niet qua resultaat, maar ook de matpartij na afloop van de thuiswedstrijd tegen UNA tussen doelman Yorrit Kanters en speler Jassin Aarab leverde de JVC Cuijk spelers acht wedstrijden schorsing op. JVC Cuijk reageerde in de winterstop met het aantrekken van keeper Dani Centen van Top Oss die de concurrentie aan mag gaan met Desny Rooijendijk. Verder kwam verdediger Engin Güngör. Beiden zijn met onmiddellijke ingang speelgerechtigd. JVC Cuijk versloeg zondag op de Groenendijkse Kampen OJC Rosmalen met 2-1 waar Invaller Özdemir zich in de slotfase de metafoor 'matchwinner' op mocht spelden. De Cuijkse ploeg is sinds december behoudender gaan spelen.JVC-trainer Ferdi Akankan wil in de reeks tegen OJC (2-1 winst), BG'38 en volgende week Quick'20 minimaal 7 punten pakken om te bewijzen dat ze thuis horen in de middenmoot.

Pluspunt
Blauw Geel'38 verloor zondag met één doelpuntje verschil. De registratie nog eens bekeken van de wedstrijd waaruit blijkt het scorend vermogen van de club behoorlijk achterwege blijft. Hidde van Dijk, Mark Dobbelsteen en Sander Egmond kregen honderd procent kansen die best een treffer op hadden mogen leveren. Zondag komt JVC Cuijk dat met één wedstrijd minder en twee punten achterstand op een dertiende plaatst verblijft. Pluspunt zondag was dat het team van trainer Niels van Casteren bij vlagen goed voetbal liet zien en beter combineerde dan de gastheren van Westlandia. Je koopt er niets voor, maar schept toch wel vertrouwen. En dat zal nodig zijn komende zondag als een van top tot teen gemotiveerd JVC Cuijk naar Veghel komt. JVC Cuijk lijkt toch een beetje een 'Angstgegner'  te zijn voor Blauw Geel'38. De drie recentelijke ontmoetingen leverde slechts één puntje op waar de 4-1 van begin deze competitie en 1-5 nederlaag in mei afgelopen jaar nog pijnlijke herinneringen zijn. Blauw Geel'38/Jumbo gaat de tweede helft van de competitie in en zal punten moeten gaan pakken. De stand is wat vertekend met veel ploegen die aan de winnende hand zijn en bovendien minder wedstrijden hebben gespeeld. Winst op JVC Cuijk zou lucht scheppen en wellicht een aanzet zijn voor een goede serie die hard nodig is.

Blauw Geel'38 trainde donderdag met volledige groep. Het weer was bar en boos maar dat kan je overkomen in januari. Peter Kuijpers sprak na afloop met trainer Niels van Casteren.

Programma voor komende zondag:
OJC Rosmalen-Quick'20
HSC'21-ADO'20
Dongen-Hercules
EVV-HBS
Quick-Westlandia
OFC-UNA
Blauw Geel'38/Jumbo-JVC Cuijk 
GOES-Jong FC Volendam
TEC-O.S.S.'20

Stand Derde Divisie zondag:
1.TEC 16-37
2.UNA 17-34
3.Jong Volendam 17-33
4.ADO'20 16-29
5.OFC 16-28
6.O.S.S.'20 17-28
7.Dongen 17-27
8.Goes 15-24
9.Quick 15-22
10.Blauw Geel'38 17-21
11.EVV 16-19
12.HSC'21 16-19
13.JVC Cuijk 16-19
14.Hercules 15-18
15.Westlandia 16-16
16.HBS 16-14
17.Quick'20 16-14
18.OJC Rosmalen 16-8

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant