SIOL versloeg Milsbeek. (foto: Gerno de Haas)

4H: Hapse Boys, DSV, Festilent en Estria profiteren van halve misstap SES

Voetbal 934 keer gelezen

Hapse Boys is steviger aan kop gekomen van de vierde klasse H na een terechte maar minimale overwinning bij Gassel (0-1). Nummer twee SES speelde in een matige derby bij en tegen Juliana Mill met 1-1 gelijk. DSV, Festilent en Estria profiteerden door te winnen van respectievelijk FC Uden, Toxandria en Achilles Reek. SV Milsbeek verloor bij SIOL: 1-0.

Rens Thijssen kroonde zich namens Hapse Boys tot matchwinner in de wedstrijd tegen Gassel, dat al voor de rust met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Hans van Houtum. "Deze zege was dik verdiend", kijkt Hapse Boys-coach Michel Kuijpers terug. "We hebben Gassel veel te lang in de wedstrijd gelaten door de kansen niet af te maken. We zijn echter geen moment in de problemen geweest."

Duur puntverlies SES
SES verspeelde twee dure punten door bij Juliana Mill met 1-1 gelijk te spelen. De gasten uit Langenboom speelden het laatste half uur met een man meer, maar in een matige derby bleef Juliana overeind. De thuisploeg was vlak voor rust op 1-0 gekomen toen SES-goalie Jon de Klein een schot van Gijs Wijdeven tussen zijn benen liet glippen. Melvin van den Elzen maakte na rust vanaf de stip gelijk. Toen Wijdeven wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart kreeg, kwam het momentum bij SES te liggen, maar echte kansen bleven uit.

Estria, DSV en Festilent profiteren
DSV en Festilent staan inmiddels nog maar een punt achter op SES. Festilent won met 5-2 van Toxandria. Anders dan de uitslag doet vermoeden, had de ploeg van coach Edwin Peters aanvankelijk geen antwoord op de defensieve speelwijze van de gasten, die bij rust 0-1 voorstonden na een goal van Roel Bongers. In de tweede helft liep Festilent alsnog uit naar een ruime overwinning na doelpunten van Joeri Cuppen (2x), Noud van Schijndel (2x) en Pepijn Schonenberg. "Toxandria parkeerde de bus op eigen helft en probeerde met counters ons pijn te doen. Wij domineerden en kregen vier goede kansen voor rust, maar zoals vaak bij voetbal ging hij aan de andere kant erin. Gelukkig kwamen meteen na rust op 1-1. Bij 3-1 waren zij rijp voor de slacht, maar kwamen ze ineens op 3-2. Gelukkig liepen daarna toch uit naar 5-2", aldus Peters, die Jochem Fleuren zag uitvallen met een gebroken pols.
DSV zegevierde met 3-2 bij FC Uden, dat door twee goals van Faruk Polat op schema lag voor een puntendeling. De gasten uit Sint Anthonis scoorden vlak voor tijd toch nog de 2-3. Estria kende minder moeite met Achilles Reek. Niels van Lier, Jaimy van Eck en Moos van der Bijl zorgden voor een 0-3 rust- en eindstand.
SV Milsbeek lijkt voorlopig af te haken in de strijd bovenin na een 1-0 nederlaag bij SIOL, bij wie Noud Maassen de enige treffer maakte. Bij een 0-0 stand raakten de Limburgers de paal.