Danny Verbakel kende een prima rentree zondagmiddag
Danny Verbakel kende een prima rentree zondagmiddag Foto's Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo pakt broodnodige punten; prima rentree van Danny Verbakel

Voetbal 843 keer gelezen

VEGHEL – Alle getrouwen in Veghel waren eenstemmig: tegen Quick'20 moesten punten gepakt worden. Hetgeen gebeurde waar Danny Verbakel zijn eerste basisplek na een paar maanden van blessure leed opluisterde met twee treffers. Tim Rerimassie nam het overige doelpunt voor zijn rekening. Eindelijk na 27 januari met de winst op HSC'21 kon de soundblaster na afloop weer eens tot het stuitje open.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Niels zat ondanks de schorsing van Rick Polman toch wat ruimer in zijn jasje. Koen van der Zanden, vorige week nog scorend, mocht voorin beginnen wat Joey Hellstern op de bank hield. Desly Schilders is opnieuw geblesseerd en mocht Mustafa Guler weer naast Erik van Loon plaatsnemen in de centrale as achterin. Al in de zesde minuut konden de Veghelse armen de hoogte in. Martijn van Kessel parkeerde Danny Verbakel vrij voor Chiel ter Braak de doelman van Quick'20 wat 1-0 betekende. Vier minuten later leek Tim Rerimassie de wedstrijd al te beslissen nadat hij Ter Braak met en schot van de rand zestien verraste: 2-0. Blauw Geel'38 bleef beter waar alleen Jip Kemna een kans kreeg, maar die vond Zaari op zijn weg. Vier minuten voor rust kreeg Verbakel de mogelijkheid zijn team in een zetel naar de thee te schieten, maar ditmaal was Ter Braak attent.

0-3 door Danny Verbakel

Publiekswissel
Geen wisselingen in de rust met een sterk begin van de bezoekers uit Oldenzaal die zelfs een licht offensief creëerde. Na 60 minuten maakte Rerimassie plaats voor Joey Hellstern. Een sterk moment van scheidsrechter Max Kok die uitstekend zag hoe Verbakel de buitenspelval omzeilde en in een leeg doel de bal mocht binnenlopen. Kok kreeg van zijn assistent duim omhoog voor deze beslissing. Verbakel kreeg kort hierna zijn verdiende publiekswissel en werd vervangen door de zestienjarige Ben van den Nieuwenhof een grote belofte nu nog spelend voor JO 19, maar meetrainend met de selectie van Van Casteren. Volgende week speelt Blauw Geel'38 uit naar ADO'20 in Heemskerk.

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Edwin Huibers (84. Marceli), Mustafa Guler, Erik van Loon, Sjaak Egmond, Hidde van Dijk, Sander Egmond, Martijn van Kessel, Tim Rerimassie (60. Joey Hellstern), Koen van der Zanden, Danny Verbakel (73. Danny Verbakel)