Bas van de Veerdonk. (Foto: Peter Kuijpers)
Bas van de Veerdonk. (Foto: Peter Kuijpers)

Teleurgestelde Bas van de Veerdonk opgestapt als trainer van WEC

Voetbal 3.386 keer gelezen

WIJBOSCH | Bas van de Veerdonk is sinds enkele weken geen trainer meer van WEC. Hij is opgestapt bij de vierdeklasser met als belangrijkste reden het non-fill kunstgrasveld.

Op dat veld kan de selectie niet trainen omdat het te glad is. Dat probleem heeft ook onder andere O.S.S.'20. Maar daar waar de Osse club voldoende alternatieven heeft, moet het eerste van WEC samen met het tweede trainen op een deel van het grasveld. "Dit probleem speelt al het hele seizoen. Er wordt binnen de club met man en macht aan gewerkt, maar we krijgen het niet opgelost. Op deze manier lopen de spelers zoveel trainingsintensiteit mis. De jongens zijn conditioneel niet top en worden er ook niet beter van. Vorig seizoen sloegen we met WEC vaak toe in de slotfase, nu is na een uur spelen de pijp al leeg. En ik kan toch echt maar drie keer wisselen."

Gefrustreerd
Van de Veerdonk besloot voor carnaval het voor gezien te houden. "Het plezier was weg. Na een training kwam ik chagrijnig thuis en ik werd steeds gefrustreerder. Ik neem het niemand kwalijk, maar het is erg vervelend voor de club dat het niet normaal kan trainen." Het komende jaar zien we hem niet terug op de voetbalvelden. "Ik heb voor mezelf besloten een jaartje rust te pakken. Gedurende dat jaar ga ik bekijken wat ik wil op voetbalgebied."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant