Prinses Irene - TOP. (Foto: Pion Steeg)

1C: Prinses Irene stunt mede dankzij jubilaris tegen geïrriteerd TOP

Voetbal 2.093 keer gelezen

NISTELRODE | Prinses Irene heeft zondagmiddag voor een stunt gezorgd door TOP met 2-1 aan de kant te zetten. Onverdiend was de winst van de hekkensluiter in de eerste klasse C zeker niet. "We hebben TOP pijn gedaan op hun zwakke plekken", aldus Prinses Irene-trainer Ronny Everaerts.

Voor Tim van den Brand was het een bijzondere wedstrijd. 25 jaar is hij pas, maar hij speelde vandaag zijn 250ste wedstrijd voor het eerste elftal van Prinses Irene. Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij en scoorde hij ook tegen HVCH. Scoren is hij niet verleerd, want na twaalf minuten opende hij vandaag de score voor Prinses Irene. Hij wipte de bal over doelman Jeffrey Vendrig heen en liet de bal binnen rollen.

Excuses, helaas ontbreekt de goal.

TOP was via Anwar Tuithof dichtbij de gelijkmaker. Twee keer kon de aanvaller uithalen, maar zijn harde schoten gingen naast en over. Verder kwam Tuithof eigenlijk niet in beeld deze wedstrijd. Prinses Irene was na 25 minuten dichtbij de 2-0. Tim van der Heijden slalomde zich door de Osse defensie en zag zijn schot maar net naast de paal gaan. Iets meer dan 10 minuten later was het wel raak aan de andere kant. Thomas van Mossel nam een afgeslagen bal vol op zijn pantoffel, maar de richting ontbrak. Spits Aram Pusters stond echter op de juiste plek om binnen te tikken: 1-1. Dat werd ook de ruststand, al liet op slag van rust Robin Walk een grote kans op de 2-1 liggen.

Aram Pusters. (Foto: Pion Steeg)

In de tweede helft was het de vraag of Prinses Irene het tempo vol kon houden. Dat kon het, al had het geluk dat een snoeihard schot van TOP-middenvelder Mees Linders via de binnenkant van de paal terug het veld inkwam. De thuisploeg was via invaller Martijn van Vught gevaarlijk, maar zijn kopbal miste kracht. In de 68ste minuut was het feest op Sportpark De Schellen. Captain Gijs van Erp brak door, wachtte lang, maar verschalkte Vendrig met een subtiele inzet. De aanvoerder vierde het feest alsof Prinses Irene in de kwartfinale van de Champions League staat. In de 2-1 stand kwam geen verandering meer. TOP viel wel aan, maar uitgespeelde kansen kreeg het niet. En aan de andere kant liet Prinses Irene het na om het duel in het slot te gooien. Wat wel opviel, was het vele geklaag van de TOP-spelers. Op elkaar of op scheidsrechter Henk Heuts, die nogal wat irritatie opwekte bij de Ossenaren. Veelal onterecht trouwens, want op een aantal warrige beslissingen na floot hij een goede wedstrijd.

Tobi Steeg en Gijs van Erp. (Foto: Pion Steeg)

Betere team
Everaerts genoot na afloop van de winst en van de huldiging van Tim van den Brand. "We zijn een beter team, dat was de basis die we neer wilden leggen. We hebben op de juiste manier verdedigd en bepaalde spelers van TOP niet aan de bal laten komen. De spelers verdienen een dik compliment. Al kunnen we het onszelf wel verwijten dat we na de 1-0 en 2-1 de stand niet verder uitbreiden." Hij vervolgt: "Het is jammer dat FC Tilburg ook won, dat is toch de ploeg die het dichtst bij ons staat op de ranglijst. Maar we hebben de ploegen boven ons in het vizier en hebben het in eigen hand. We gaan even genieten, dat mag ook, maar daarna gaat de focus naar de volgende wedstrijd."