Margriet gaf een 2-0 voorsprong weg in Schijndel
Margriet gaf een 2-0 voorsprong weg in Schijndel Foto: Piet van Vorstenbosch
+update

3D: Grote verschillen in wedstrijden wekken wrevel; Strik: 'Schandalig wat ons is overkomen'

Voetbal 3.434 keer gelezen

Door de afgelasting van Nooit Gedacht – Handel betrof het juist twee teams die toch al een fikse achterstand hadden. Het zou een beetje flauw zijn om hiervan de schuld bij de competitieleider te leggen want die bepaalt het weerbeeld niet. Misschien zaak voor de gemeente Oss om de Geffenaren de helpende hand te bieden. Het kan toch niet zo zijn dat bij het minste 'muggenplasje' De Biescamp onbespeelbaar is. Margriet-trainer Mark Strik voelt zich echt gepakt door scheidsrechter Van Bree die er naar zijn mening in het duel met Avanti'31 er een potje van maakte. "Ik zeg het niet snel, maar vanmiddag zijn we echt een oor aangenaaid. Dit mag niet op een voetbalveld voorkomen", aldus de ziedende oefenmeester van Margriet.

Margriet koesterde met de rust in Schijndel een 0-2 voorsprong door twee treffers van Kay van de Haterd. Strik: "We hadden echt met 0-4 voor moeten staan, maar dat verwijt moeten we onszelf maken door niet te scoren." Trainer Henry van Wanrooy sprak van een wanprestatie voor rust van zijn team. "We kwamen echt goed weg dat we niet met grotere achterstand moesten gaan rusten. Ik had echt wel negen man kunnen wisselen." Na rust ging het bekend hek van de dam. Eerst kreeg het de Schijndelse grensrechter aan de stok met een warmlopende speler van Margriet waar het tot een handgemeen kwam. Beiden mochten niet meer aan het spel deelnemen. Het bleef een wedstrijd met groot ontploffingsgevaar het geen ook mee en dan gebeurde. Lukas Borato viel in en werd gevloerd waar onder zwaar protest de bal op elf meter ging waar wie anders dan Geert van Heeswijk de 1-2 liet noteren. Diezelfde van Heeswijk maakte met een lift over de doelman de 2-2. Na het doelpunt van Borato naar 3-2 brak de hel los. De Braziliaan hoekte naar een Margriet-speler en kreeg direct rood. Volgens trainer Henry van Wanrooy ging er een speler van Margriet op zijn hand staan die na afloop ook dik was. Strik: "Echt twee maal vlagt onze grensrechter terwijl het gewoon buitenspel was en hij weigerde te fluiten terwijl hij bij elk vlagsignaal van de weggestuurde grensrechter van Avanti'31 wel honoreerde. Schandalig ik heb er geen goed woord voor over. Vooraf aan die penalty wordt Roy Govers met twee handen weggetrokken, dat wuifde hij weg. Echt onbegrijpelijk", liet hij Kliksport weten.

Constantia – Boekel Sport 0-1
De wedstrijd kenmerkte zich door het uitvallen van scheidsrechter Velings wegens een blessure. Het incident gaf zeker een half uur oponthoud, maar er werd een vervanger gevonden en kon de wedstrijd als nog worden uitgespeeld. Voor rust waren de Boekelaren veel sterker. De paal en een bal die van de lijn werd gehaald illustreerde dat. Na rust kwam Constantia wat beter in de wedstrijd maar Boekel Sport was het dat via Twan Merks de score opende. De Boekelaren hielden vervolgens de poort op slot en ieder speelde in zijn taak wat de 0-1 winst verklaarbaar maakte. Trainer Niek Hermans: "Vandaag met 0-1 verloren. In de eerste helft qua spel redelijk gelijk opgaand, maar Boekel Sport creëerde een aantal goede kansen die ze niet wisten te verzilveren. Daar kwamen wij goed weg. Na rust waren wij een periode de betere, juist in die fase maakte Boekel de 0-1. Wij namen daarna wat meer risico, waardoor aan beide kanten extra gevaar kwam. Helaas wisten wij de gelijkmaker niet meer te forceren. Qua spel zie ik weer vooruitgang met de laatste weken, dat nemen we weer mee."

Vitesse'08 - Ulysses 1-2
Ulysses leverde in Gennep een puike prestatie ondanks dat het team wat spelers miste Na 15 minuten werd het 0-1 door Willem Brouwer wat ook de ruststand was. Vijf minuten in de tweede helft was het Vitesse'08 dat via Thymo Zeelen gelijk maakte. In de 90e minuut waren het de gasten die tegen het in ondertal spelende Vitesse'08 (Bjorn Hendriks rood na een half uur in de eerste helft wegens vloeren doorgebroken speler) de overwinning pakte via opnieuw Brouwer. Prima prestatie van het in nood verkerende Ulysses.

Schijndel – Excellent 3-0
Een regelmatige zege van een beter Schijndel. Alleen de eerste helft kon de ploeg uit Oploo gelijke tred houden met Schijndel. Toch was het Tymen Niemeijer die voor een 1-0 ruststand zorg droeg. Na rust was het over met het verzet van Excellent die veelal de lange bal hanteerde. In de 65e minuut was het Brent Blummel die er 2-0 van maakte. Een eigen doelpunt twintig minuten voor tijd van Excellent bepaalde de eindstand op 3-0.

Olympa'18 – Volkel 2-0
Een hardwerkend Volkel is er niet in geslaagd de ongenaakbare koploper Olympia 18 beentje te lichten. In Boxmeer was de thuisploeg te sterk voor Volkel en werd het 2-0. Douwe Zwaan was een paar maal dicht bij een treffer maar het was wachten op een pegel van zeker 25 meter waarmee Freek Kerkhoff de scoren opende. Na rust met Job van Oort in plaats van de geblesseerde Rick van Hintum kreeg Volkel meer balbezit.  In de 73e minuut ging een kopbal van Justin Damen namens Volkel, over. Zes minuten later kwam de 2-0 en dat was wel een cadeautje van Volkel. Douwe Zwaan profiteerde van een misverstand tussen Ruud Verstegen en Tomek Kuijpers en kon heel simpel de 2-0 tegen de touwen schuiven. In blessuretijd had Justin Damen de eretreffer nog kunnen maken, maar hij stuitte op goalie Jasper Görts. Zo leed Volkel een terechte nederlaag bij de koploper en vindt het zichzelf nu terug op een vijfde plek. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse 08 op het programma.

MULO – FC Schadewijk 1-2
MULO nam in het duel in Helmond na rust een 1-0 voorsprong door een misvatting in de Osse defensie. Het was Bas van Rooij die de zaken weer gelijk trok voor FC Schadewijk. Tien minuten voor het einde was het Danny Laukes die de winnende binnenschoot. Prima zege voor het team van trainer Gaby Kuijpers. Een belangrijke zes punten zege vond Laukes en daar is weinig tussen te krijgen.